micha-ł Opublikowano 8 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2011 Nie widzę nigdzie w sklepie tego produktu.... a chciałbym go zastosować na części spawanego zderzaka. Pan, który naprawiał mi zderzak, użył tworzywa trochę jaśniejszego niż reszta zderzaka. Wszystko było w porządku do momentu podgrzania opalarką. Zrobiła się szara plama na czarnym . Myślę o punktowym zastosowaniu i delikatnym zmatownieniu miejsca aby efekt był bardziej matowy i rozproszony. Ma to w ogóle sens? Nie chcę bawić się w żadne spraye do plastików.
autofanatic Opublikowano 8 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2011 micha-ł, zabarwić na pewno Ci za barwi tylko nie wiem jak to będzie wyglądać w stosunku do całości. Tester tutaj: KLIK
micha-ł Opublikowano 8 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2011 autofanatic, szukałem w zwykłych produktach, nie testerach. Pitka ze mnie
Shmatan Opublikowano 29 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2012 Planuje na wiosne zrobić tzw. czarny sufit, i tutaj pytanie - czy dam radę black dye zafarbować ładnie całe stłupki (a, b i c) wewętrzne? czy raczej iść w oklejanie? oryginalny materiał to taki weluro-flock na oko
Thomas Opublikowano 29 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2012 Shmatan, ja bym wewnątrz tego nie stosował wolałbym albo obszycie albo flokowanie ... na zewnętrznych fajnie to wygląda,ale wg mnie to nie jest produkt do wewnątrz co nie znaczy ,że się nie da jak na razie wg mniej jest to super produkt,ale do zewnątrz trzyma mi się na plastikach,zderzakach już trochę czasie i nawet zrobione trasy w deszczu nie robią na nim wrażenia,gdzie kiedyś każdy inny dressing nie wytrzymywał i schodził nie polecam tego produktu na uszczelki gumowe pomimo,że niby można go kłaść i mówię tutaj o uszczelkach dosyć twardych jak listwy dachowe itp. ... po prostu nie da się równo położyć,guma jakoś niezbyt przyjmuje Black Dye ..
qob Opublikowano 29 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2012 Shmatan, zainteresuj się też black dye z autoglyma. Działa na podobnej zasadzie, ale jest w spreju - łatwiej tym operować. Dywaniki w aucie chłopcy z "wrocławskiej grupy" tym przefarbowali.
Shmatan Opublikowano 29 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2012 Na pewno obszyte uszczelki będę musiał tym farbować (pod koniec pierwszej strony kolega Borek o tym pisał), a co do słupków - w takim razie pewnie będziemy oklejać ;] ew. kupie jeden słupek na próbę, zafarbuje i pojeżdżę żeby sprawdzić jak się trzyma i działa. Dzięki za info
Thomas Opublikowano 29 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2012 sprawdzić jak się trzyma i działa trzyma się plastików i działa super ...ale jeżeli masz jasne plastiki to nie zrobią Ci się od razu czarne ... aż tak mocno to nie barwi ...
kojak Opublikowano 29 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2012 Kiedyś na kawałęk opony to nałożyłem oraz pół nadkola,no i sporo się to tam trzymało,na nadkolach było widac intensywny czarny kolor całkiem długo. Tylko nie mam za bardzo wyczajonego sposobu jak to i czym nakładac. ?! Ktoś coś doradzi ?
Shmatan Opublikowano 29 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2012 Thomas, ale słupki w golfie nie są plastikowe, a materiałowe ;]
Thomas Opublikowano 29 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2012 Tylko nie mam za bardzo wyczajonego sposobu jak to i czym nakładac. ?! Ktoś coś doradzi ? na ciężko dostępne miejsca robiłem to pędzelkiem i wyszło super na większej powierzchni po prostu MF i dobrze rozcierać i nie ma prawa żeby były jakieś ślady
kojak Opublikowano 1 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2012 No wlasnie mi sie troche mazalo,a nakladalem gabeczka.
Popo Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Większość stosowało ten środek na plastiki, a jak to wygląda w przypadku wykładziny i dywaników?
acidmk Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Używałem BlackDye na dywanikach welurowych i daje naprawdę radę Nanosiłem preparat na dywanik i rozprowadzałem gąbką aby równomiernie cała powierzchnia dywanika była pokryta preparatem. Jak z wytrzymałością powiem po sezonie bo robiłem to jesienią jak welur zastąpiła guma :D:D
stawek Opublikowano 7 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2016 Cześć. W najbliższy weekend zamierzam użyć środka black dye do zewnętrznych plastików (listwy, progi, dokładki zderzaków). Powiedzcie mi proszę jak/czym mam wyczyścić te elementy przed nałożeniem ww środka aby dobrze "związał" i siedział na nich jak najdłużej ? Oczywiście na początek dokładnie te elementy umyję (piana aktywna, rękawica + szampon), a co potem ? Jakaś benzyna ekstrakcyjna, środek na smołę ? Ps. Czemu usunięto mój poprzedni post ?
Rekomendowane odpowiedzi