Skocz do zawartości

Volkswagen Passat R36

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 63
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Jak dla mnie to bardzo szybkie auto. Poniżej 6 sekund do setki to bardzo dobry wynik i nie zapominajmy, że to rodzinne kombi. Po za tym właściciel tego Passata napisał, że ma dodatkowo program ABT na dodatkowe 30KM, czyli na pewno jedzie jeszcze lepiej. Dla mnie auto marzenie!

Daj mi 3.6l i naped na 4 kola... no i nie chodzi mi o porwnianie klas tylko o to ze 300ps to zaden szal ;)

Zapakuj rodzinkę w Audi i spróbuj odnaleźć go na autostradzie ;)

dla mnie <6s samochodem ktorym mozesz wozic dzieci do szkoly i nikt nie bedzie sie za Toba ogladal a wracajac do domu objedziesz 99% pacjentow ze swiatel jest wystarczajace :)

Prawda, co nie zmienia faktu ze dalej szalu nie ma ;)

spons napisał/a:

Daj mi 3.6l i naped na 4 kola... no i nie chodzi mi o porwnianie klas tylko o to ze 300ps to zaden szal ;)

Zapakuj rodzinkę w Audi i spróbuj odnaleźć go na autostradzie ;)

Zapakuje do slabszego BMW kombi w dieslu i odnajde go bez problemu ;) tylko czy ja o tym pisalem?

Mam się odnosić tylko do tego co piszesz czy moge wyłącznie do tych słów które uważam za niefart??? Uwielbiam teorię jak coś ma 300 km to już wiem jak jedzie. Widzę, że zawsze znajdzie amator kreski co pakuje intercooler z iveco + większe turbo i dymi na czarno :) Wybacz, ale ja lubię takie cichociemne projekty prosto z fabryki. Troszkę obiektywizmu by się przydało bo jak auto ma poniżej 6s to chyba nie jest to temat z cyklu po co te 300km jak nie jedzie?

Mam się odnosić tylko do tego co piszesz czy moge wyłącznie do tych słów które uważam za niefart???

Moglbys sie ustosunkowac do tego co napisalem, a nie dokladac swoich teorii...

Uwielbiam teorię jak coś ma 300 km to już wiem jak jedzie.

Wiem jak jedzie r36 bo mialem okazje sie z takim poganiac i dla mnie, jak juz pisalem wyzej, SZALU nie robi... moze dla Ciebie 300ps to osiagi nie z tej planety ale pozwol tez wypowiadac sie osobom stapajacym po naszej planecie dla ktorych cyferki to nie wszystko ;)

Widzę, że zawsze znajdzie amator kreski co pakuje intercooler z iveco + większe turbo i dymi na czarno :)

:lol: :lol: :lol:

Nie bardzo rozumiem jakie jest przeslanie tego zdania bo ja nigdzie nie pisalem ze cos moze byc od czegos szybsze ;)

Wybacz, ale ja lubię takie cichociemne projekty prosto z fabryki.

Ja rowniez, ale czy to znaczy ze jak troche mocniejsze i fabryczne to trzeba sie do tej wersji modlic i oddawac poklony?

Troszkę obiektywizmu by się przydało

Mnie? :lol::lol::lol: Spojrz na swoja riposte na moja skromnie wyrazona opinie i odpowiedz na pytanie Szyby ;)

jak auto ma poniżej 6s to chyba nie jest to temat z cyklu po co te 300km jak nie jedzie?

Czy ja cos takiego napisalem? :song: Strasznie nie luie nadinterpretacji...

Po takim projekcie nabieram przekonania, że Das-6 wystarczy mi do utrzymania swojej floty samochodowej :-] Myślałem, że takie swirle będzie trzeba z 3 dni polerować, ale widzę że do amatorskiego podejścia wystraczy.

[ Dodano: 18 Maj 2011, 22:13 ]

arielo88 napisał/a:

Widzę, że zawsze znajdzie amator kreski co pakuje intercooler z iveco + większe turbo i dymi na czarno

Nie bardzo rozumiem jakie jest przeslanie tego zdania bo ja nigdzie nie pisalem ze cos moze byc od czegos szybsze

Wstawiasz filmik z Audi A3 w temacie z aucie dużo większym - jaki ma sens takie porównanie??

Ja rowniez, ale czy to znaczy ze jak troche mocniejsze i fabryczne to trzeba sie do tej wersji modlic i oddawac poklony?

arielo88 napisał/a:

Troszkę obiektywizmu by się przydało

Czy ja cos takiego napisalem? Strasznie nie lubię nadinterpretacji..

Jak to było w kabarecie - szał szałem - szyba szybą :)

Wracam do swych 150 km i szarej rzeczywistości :cry: sorry 147 km :oops:

Miła odmiana od coraz częstszych "relacji" umyłem auto i wosk "pozamiatał". Dobra robota, nie chce kreować sie na profesora, ale ja bym takie elementy jak drzwi, maska jednak dzielił jednak na kilka części podczas korekty (jak radzili przedmówcy) - sprawdz następnym razem, na pewno bedzie łatwiej. No i musze dołożyć swoje 3 grosze do dyskusji a`la racingforum :P .

IMO jedyny "pasek" ktorego bylbym w stanie zaakceptowć w garażu, ale po warunkiem że było by "coś" tam jeszcze tzw "na niedziele". Dez dyskusji świetne auto na szybką trase 300+ km, wyprzedzanie bezstresowe, ale ten filmik 0-170 naprawde szalu nie robi, rakietowy start potęguje wyskalowanie prędkościomierza, ale już od 140 widać że puchnie - to ciężki kloc, i taki jego urok. To prawda, że 300 koni nie oznacza z klucza że mamy prawie GTR-a. Jestem pewien że na winklach 200 konne ClioR.S. zniszczy paska, co nie będzie oznaczało przecież że jest lepszym autem "w ogóle". Mimo tego auto jest jakby nie patrzeć rodzynkiem, ja na ulicy widzialem może 2 razy. Dbaj i szanuj, bedzie klasyk za "pare" lat.

Pozdrawiam.

Generalnie nie przepadam za Passatami jednak ten naprawdę robi wrażenie.

Po wytarciu samochodu do sucha postanowiłem zacząć pierwszą w życiu polerkę

Podwójne gratulacje, bo wyszło naprawdę rewelacyjnie.

Swoją drogą jestem zaskoczony że chodzi to podobnie do Rsa ( przynajmniej do 100 )...

Tylko, że RS to ośka i do tego przednia, a Passat odpycha się z 4 łap. W zasadzie porównywanie tych aut jest bezsensowne...

Dobra robota - przyłożyłeś się :good: Relacja równierz fajna :) Też uważam tak jak niektórzy koledzy, że nie ma co startować z umytym i odkurzonym autem na forum - to jakby oczywiste :) Przymierzam się do korekty lakieru na swoim autku, ale póki co lektura i kompletowanie :) na show your shine jeszcze będzie pora, A Twoje Auto - :evil: Pozdrawiam.

Jakie przyśpieszenie i wrażenie z jazdy daje te 300konne auto? Czyżby wolniejsze od Porshe :-]

He He... Odpiszę także i tutaj. :)

Zapodam trochę danych i wyników z pomiarów.

Ten egzemplarz ma 333KM (Program ABT) oraz 380NM

Kilka prób z G-Techem i systemem Launch Control 0-96 wypluły rekord 4.97 sek. a powtarzalne 5.20 sek.

Na ćwiartce rekord to 13.8 ET

V-Max - 290 km/h (ściągnięty ogranicznik) licznikowo.

Pomijając aspekt ilości pasty i jej niewypracowania, to praca na całych drzwiach za jednym zamachem to też spory błąd. Na przyszłość zmniejsz sobie obszar robczy do 1/3 drzwi, będzie potrzebował dużo mniej pasty, łatwiej ją wypracujesz i osiagniesz lepsze rezultaty.

Generalnie to większość elementów dzieliłem aby zobaczyć efekt 50/50 akurat to jedne drzwi zrobiłem całe. Lecz dziękuje za wskazówki.

Może lepiej będzie się pracować na mniejszych powierzchniach.

Nie ma problemów z trakcją??

Wtedy kiedy jest to w ułamku sekundy dołącza się napęd tylnej osi i mamy 4x4

Pierwsza setka ktora tak na prawde nie oddaje w pelni osiagow auta w nie cale 6s to szal? A co dalej?

Wiadomo nie od dziś, że są szybsze samochody. Są albo wygodne i drogie, albo nie wygodne, ryczące i tanie. Dla każdego coś miłego.

O ile w mojej okolicy mogę spotkać trzy sztuki Ferrari F430 to innego R36 moje oczy na żywo jeszcze nie miały okazji widzieć.

Ten samochód służy do jazdy na codzień, nic w nim nie brakuje, jest wygodny, pozwala komfortowo zabrać 5-tkę pasażerów oraz sporą ilość bagażu i wygodnie dojechać do celu.

Wieczorami pozwala poszaleć oraz ponieść się fantazji. Napewno nie jest zaczepny.

Znajdą sie desperaci patrzący tak ostrym wzrokiem, że idzie z nich wyczytać: No chodz! Spróbuj! Wtedy uaktywnia się funkcje LC i czeka na zielone.

O ile nie zatrzyma nas nastęne światło to już nie zobaczymy głupkowatego uśmiechu oglądającego latarnie w koło.

Czasami pojedzie na jakiś zlot, gdzie ochrona patrzy i widzi Passata jakich wiele na ulicy i z kręceniem nosa nas wpuszcza a później dziwi się, że przy tym seryjnym przecież samochodzie jest spora grupka podziwiających go ludzi.

Ci się dzielą na tych którzy twierdzą, że znaczki są przyklejane, inni podziwiaja bo widzą oryginalne R36 a reszta twierdzi, że nie wiedziała iż takie coś istnieje a są fanami Vw