Rudy Posted May 17, 2011 Report Posted May 17, 2011 Zima pozostawiła trwały ślad na felgach, mimo wszystko jest to bardzo wytrzymała felga (przygody z krawężnikami itp.) i to własnie na nich postanowiłem przeprowadzić test wytrzymałości - jak długo każdy preparat będzie powodował kropelkowanie na felgach. Do testu użyłem: Gtechniq C5 Swissvax Autobahn Smartwax rimwax Chemical Guys jetSEAL109 Przednia felga jest "goła", jako próba kontrolna. Tylna prawa - Autobahn z Rimwax Tylna lewa - C5 z jestSEAL109 Podczas aplikacji preparatów oddzieliłem je w widoczny na zdjęciach sposób. Każdy został nałożony zgodnie z instrukcją. Po aplikacji zapytałem osobę "z ulicy" czy widzi różnicę? "wszystkie wyglądają tak samo" Minęły dwa tygodni od aplikacji. Różnice widać. Felgi zostaną umyte APC i zamieszcze zdjęcia jutro/pojutrze.
Rudy Posted June 29, 2011 Author Report Posted June 29, 2011 No i.... myslałem że nikogo nie zainteresował temat. Po 2,5 tygodnia. Jeżeli chodzi o zabrudzenia. Wszystkie połówki podobnie zabrudzone, bez rażących różnic. Mycie APC + pędzelki. Łatwość czyszczenia również zbliżona. Po umyciu Autobahn // Rimwax C5 z jestSEAL109 Gtechniq C5 Swissvac Autobahn Zdjęcia pozostałych połówek wyglądają podobnie... woda tworzy jednolitą warstwę na powierzchni, ale nie w postaci kropelek.
Xeper Posted June 29, 2011 Report Posted June 29, 2011 Ciekawe jak w zestawieniu poradzilby sobie FK100 albo #16? Masz mozliwosc sprawdzic?
gruby_RS Posted June 29, 2011 Report Posted June 29, 2011 Rudy , kto jak kto, ale Ty chyba wiesz że do kół zabezpieczonych systemem SV używamy wody i szamponu Od razu obstawialem ze Cquartz bis rozjedzie konkurencje... Dzieki za spóźniony, ale zawsze, update....
Rudy Posted June 29, 2011 Author Report Posted June 29, 2011 Ciekawe jak w zestawieniu poradzilby sobie FK100 albo #16? Masz mozliwosc sprawdzic? Na obecna chwilę, nie. Rudy , kto jak kto, ale Ty chyba wiesz że do kół zabezpieczonych systemem SV używamy wody i szamponu tak, ale arcy-ciężko było by umyć połowę felgi szamponem, a drugą W2, bez ryzyka migracji ;-) Nie ukrywam że chciałem głównie sprawdzić C5, bo resztę dobrze znam i Wy podejrzewam też. Dlatego do mycia zastosowałem W2 Gtechniq w stężeniu zalecanym do mycia felg (1:10) P.S W przygotowaniu test w którym będę sprawdzał trwałość samego Gtechniq C5 i efektu jaki pozostawia (czarna felga), ochrony przed matowieniem (UV)
piotrl Posted June 29, 2011 Report Posted June 29, 2011 To który preparat do ochrony felgi polecasz ?
gruby_RS Posted June 29, 2011 Report Posted June 29, 2011 Rudy ale JetSeal tak słabiutko?, niecale 3tyg? Ja go oceniam bardzo pozytywnie... chyba ze felgi Mistera R. po 2 Ułężach i Poznaniu ...
Recommended Posts