cash Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 Witam wszystkich Bohaterem relacji jest piękne AUDI S8 należące do kolegi z forum- Jacka (BILU). Lakier w super granatowym odcieniu (dokładnej nazwy nie znam). Niestety okrutnie twardy, nie udało się osiągnąć pełnej korekty. Efekty mimo to są widoczne i mam nadzieje dla samego właściciela satysfakcjonujące. Czas pracy ok. 32h. Lakier: Auto zostało umyte i wyglinkowane przez Jacka. Korekta: Pasty: Menzerna FG500, SF4000 3M: Zielony korek FC+ (miejscowo), zółty korek EF Pady: 3M: zielony, żółty, niebieski (150mm i 75mm) Flexipads: biały (cutting), pomarańczowy (polishing) Lake country: niebieski Hydro-Tech (cutting) Taśma zabezpieczająca 3M scotch (niebieska) IPA (1:1) z wodą destylowaną Narzędzia: Festool shinex rap 150 Miernik Grubości Lakieru MGL 4B Metalohalogen 150W + Brinkmann Wykończenie Zymol: HDC + Glasur Mycie przed: Oględziny, oklejenie, pomiar grubości lakieru: 50/50 Mycie po korekcie (Gloria + Valet PRO pH Neutral Snow) Ok. godz. 22 auto zostało nawoskowane Następnego dnia prezentowało się tak: (niestety wosk się pocił i powstała mgiełka która trochę "przytłumiła" blask... Felgi i oponki odpicowane przez właściciela) Lepsze zdjęcia będą pewnie w temacie Jacka Wszelkie uwagi mile widziane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yukon Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 cash pięknie męczyłeś coś papierem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 17 Maja 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 Śliczne auto i fajne zdjęcia z korekty. Efekt "po" bardzo obiecujący Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 Świetna robota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 no nieźle się to s8 prezentuje po Waszej pracy! Gratulacje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator rychu Opublikowano 17 Maja 2011 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 Dobrze wyszło panowie Fajne fotki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SJake Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 AUDI S8 należące do kolegi z forum- Jacka (BILU). Wyszedł prawie jak nowy Że fura fajna to wiadomo. S8... i to w MANUALU Co do pracy - no to aby osiągnąć tak gdzieś 95% korekty trzeba poświecić temu lakierowi znacznie, więcej czasu. Ja swoje A8 robiłem około 58h rozbite na 10dni. Ogólnie wyszło bardzo dobrze. Resztę macie na kolejny raz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marco Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 Lakier okrutnie twardy,Skad ja to znam...właśnie robię A4. Bez wełniaka to ja do audicy nie podchodzę. Ale widzę z udało się całkiem sprytnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cash Opublikowano 17 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 Dzięki chłopaki cash pięknie męczyłeś coś papierem? To mój drugi projekt więc jeszcze papieru i wełniaka nie używałem, ale skill idzie w górę więc w kolejnych zakupach pojawi się furto. Ja swoje A8 robiłem około 58h rozbite na 10dni. Niestety nie było tyle czasu. Bez wełniaka to ja do audicy nie podchodzę. Będę już pamiętał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal55yh Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 Wygląda świetnie auto. Samochód sam w sobie świetnie się prezentuje, a po korekcie i woskowaniu malina! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 Bardzo dobrze się prezentuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiLu Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 Dzięki Piotrek za relację no i korektę oczywiście. Lakier tego wymagał, bo już cycki mi opadały od maskowania rys. Tak jak obiecałem na dniach postaram się porobić kilka zdjęć, bo wosk już się "wypocił" i po mgiełce nie ma śladu. Głębia koloru i blask Glasura robią robotę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rubio Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 Ja najpierw czytałem forum i nabrałem ochoty na pierwszą polerkę i wziąłem się za A4 Myślałem że szlag mnie trafi a ręce odpadną a efekt był średni Teraz już wiem że musi być mocno ścierna pasta, twarda gąbka, duży docisk, lub wełna Więc jak na Twoje drugie podejście to pełen szacun Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SJake Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 W A4 jest bardziej miękki lakier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 17 Maja 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 Dodam tylko że często gęsto wełna niekoniecznie musi równać się większym ścinaniem od ostrego pada gąbkowego,więc nie zawsze jest tak że twardy lakier = wełna z automatu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MM.MM Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 V.A.G ma bardzo twarde lakiery, ja też Leona robiłem wełniakiem bo zielony pad nie dawał rady... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobas Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 u mnie na A6 również lakier twardy jak cholera. 2 przejazdy FC+ nie były w stanie usunąć 100% zarysowań. Samochód wyszedł bardzo fajnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vanquisz Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 Do VAGów polecam hard cutting ABW. Robię teraz 4letnią A6 z prawdziwie kosmicznym przebiegiem i korekta idzie całkiem znośnie, tylko te temperatury Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maya Opublikowano 18 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 Do VAGów polecam hard cutting ABW. Robię teraz 4letnią A6 z prawdziwie kosmicznym przebiegiem i korekta idzie całkiem znośnie, tylko te temperatury płaski czy profilowany o ile to ma znaczenie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobas Opublikowano 18 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 Ja robiłem i ABW i 3M i oba nie dawały rady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camel- Opublikowano 18 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 Mam ten sam lakier na A6 rodziców. To Blau-Perleffekt. Jest po prostu zaj*bisty. No i obróbka nie należy do najprzyjemniejszych. Najgorsze jest to, że z powodu jego twardości ucierpiała ciągliwość (no może troche zbyt metalowe określenie) i jest bardzo kruchy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiLu Opublikowano 18 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 Mam ten sam lakier na A6 rodziców. To Blau-Perleffekt. Jest po prostu zaj*bisty. No i obróbka nie należy do najprzyjemniejszych. Najgorsze jest to, że z powodu jego twardości ucierpiała ciągliwość (no może troche zbyt metalowe określenie) i jest bardzo kruchy. Kolorek faktycznie fajny, niebieski ming-perlisty (Z5L)- zdjęcie robione telefonem przed korektą jeszcze: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spons Opublikowano 18 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 Piekne auto, choruje na ten model odkad pamietam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camel- Opublikowano 18 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 Z5L... sprawdzę w ksiązce. Ale wygląda podobnie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cash Opublikowano 18 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 Ale wygląda podobnie... Chyba bardziej grafitowy... U jacka przebija się ewidentna nutka niebieskości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi