Radziu Opublikowano 14 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2011 Witam, Chciałem Wam pokazać felgi aluminiowe 17" MAM8, które przeszły pozytywną renowację przed i po i dodam, że jestem zadowolony Nie zdąrzyłem zrobić fotek bez opon tak więc są foty z oponami Przed Po Co było robione: - wyprostowanie 2 felgi - odpuszczenie - oczyszczenie z korozji - wyrównanie - gazowanie skorodowanego aluminium - malowanie (w tym farba podkładowa ze Słowacji) Pozdrawiam Radziu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Justyna Opublikowano 14 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2011 wyglądają o wiele lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojteoCK Opublikowano 14 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2011 Efekt super Mam takie same felgi Ja swoje odnowiłem poprzez polerowanie. Ile Cię kosztowało takie profesjonalne malowanie? Na PW napisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TWes Opublikowano 15 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 No a jak dla mnie to felgi straciły swój urok... Sam miałem takie i bardziej mi się podobały jak były błyszczące... A w ogóle to co się stało z tymi felgami? Spawane, malowane... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w0jta5 Opublikowano 15 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 Straciły blask... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian Opublikowano 15 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 Mam takie same zdanie. Wygląd oryginałów lepszy, niż tak jak teraz pomalowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojteoCK Opublikowano 15 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 Ale zależy też jak na samochodzie będą wyglądać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TWes Opublikowano 15 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 Ale zależy też jak na samochodzie będą wyglądać Niby tak ale na a4 (avatar) w tym kolorze bym ich nie widział... To jest za bardzo zabudowana felga żeby była srebrna, ona musi błyszczeć z daleka... Ale w sumie można je jeszcze wypolerować, no chyba że właściciel tak chciał i tak mu się podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radziu Opublikowano 15 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 Owszem straciły swój oryginalny blask niestety ale nie było wyjścia aby przywrócić ich do oryginału, polerka nie pomaga bo i tak były korozje więc musiał to jakoś minimalnie zespawać aby wyrównać czy co tam było. Można malować na chrom proszkowy ale opada i wyglądały by jak nowojorskie felgi SUVów raperów więc nie chciałem się za bardzo wyrównać Nie widać tego na zdjęciach dopiero na własne oczy widać lepiej zresztą na Audi A4 Sedan ładnie stoją i mi się podobają, na dniach pokażę Wam jakbyście chcieli. wojteoCK PW. PS. Postaram się dać większe zdjęcia "przed" jakie miały korozje itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TWes Opublikowano 15 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 A co z dekielkami zrobisz? Też pomalowane są czy będą takie ala "chrom"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radziu Opublikowano 16 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 Wysłany: Wczoraj 13:25 TWes, Dekielki posiadam tylko muszę zamówić czarne naklejki aluminiowe z znaczkiem OOOO, nie wiem jakby się prezentowały na chromach ale mam takie odczucie, że za bardzo by się rzucały w oczy ,mam na myśli o takie http://allegro.pl/dekle-k...1606440399.html PS. Już dodałem większe fotki "przed". Pytanie jakim środkiem czyścić takie felgi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eFeN Opublikowano 16 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 u mnie nie wyświetlają się zdjęcia "przed" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radziu Opublikowano 16 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 Ja ich widzę na Chrome i są tu duże... może spróbuj na innej przeglądarce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TWes Opublikowano 16 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 Teraz po piaskowaniu to traktuj je czym chcesz (ja jestem np zwolennikiem ostatnio Bilberry). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sirk57 Opublikowano 18 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 Teraz po piaskowaniu to traktuj je czym chcesz (ja jestem np zwolennikiem ostatnio Bilberry). przy okazji dopytam, a orginalne felgi MAM czym traktować by blasku nie traciły? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w0jta5 Opublikowano 18 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 u mnie nie wyświetlają się zdjęcia "przed" Ani na Chrome ani na IE się nie wyświetlają... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TWes Opublikowano 18 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 Teraz po piaskowaniu to traktuj je czym chcesz (ja jestem np zwolennikiem ostatnio Bilberry). przy okazji dopytam, a orginalne felgi MAM czym traktować by blasku nie traciły? oryginalne MAMy to ja traktowałem wodą albo wodą z szaponem (zawsze się bałem jakiejkolwiek chemii na nich stosować ze względu na delikatność powłoki), jak je sprzedawałem i czyściłem po sezonie to zaryzykowałem dość stężone APC i nic im się nie stało.... Myślę że i Bluberry by nic nie zrobił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radziu Opublikowano 18 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 u mnie nie wyświetlają się zdjęcia "przed" Ani na Chrome ani na IE się nie wyświetlają... Podaj e-mail to Ci prześlę bezpośrednio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojteoCK Opublikowano 18 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 Firefox też nie wyświetla sirk57 napisał/a:TWes napisał/a: Teraz po piaskowaniu to traktuj je czym chcesz (ja jestem np zwolennikiem ostatnio Bilberry). przy okazji dopytam, a orginalne felgi MAM czym traktować by blasku nie traciły? oryginalne MAMy to ja traktowałem wodą albo wodą z szaponem (zawsze się bałem jakiejkolwiek chemii na nich stosować ze względu na delikatność powłoki), jak je sprzedawałem i czyściłem po sezonie to zaryzykowałem dość stężone APC i nic im się nie stało.... Myślę że i Bluberry by nic nie zrobił. Jeśli nie są polerowane to nic im nie będzie po użyciu bilberry. Jeśli są to porobią się zacieki i będzie konieczna ponowna polerka przy użyciu pasty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w0jta5 Opublikowano 18 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 u mnie nie wyświetlają się zdjęcia "przed" Ani na Chrome ani na IE się nie wyświetlają... Podaj e-mail to Ci prześlę bezpośrednio. w0jta5@yahoo.pl podeślij a ja wrzucę jeśli chcesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radziu Opublikowano 18 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 w0jta5, Wysłałem Ci, możesz wstawić tu zdjęcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w0jta5 Opublikowano 18 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 Prozę bardzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sirk57 Opublikowano 19 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 Firefox też nie wyświetla sirk57 napisał/a:TWes napisał/a: Teraz po piaskowaniu to traktuj je czym chcesz (ja jestem np zwolennikiem ostatnio Bilberry). przy okazji dopytam, a orginalne felgi MAM czym traktować by blasku nie traciły? oryginalne MAMy to ja traktowałem wodą albo wodą z szaponem (zawsze się bałem jakiejkolwiek chemii na nich stosować ze względu na delikatność powłoki), jak je sprzedawałem i czyściłem po sezonie to zaryzykowałem dość stężone APC i nic im się nie stało.... Myślę że i Bluberry by nic nie zrobił. Jeśli nie są polerowane to nic im nie będzie po użyciu bilberry. Jeśli są to porobią się zacieki i będzie konieczna ponowna polerka przy użyciu pasty a jaką pastą najlepiej samemu przepolerować takie felgi ? any ideas? i drugie pytanie czy da rade samodzielnie na tych felgach ogarnąć wżery korozyjne /takie jak na fotach wyżej/ - mam takowy wżer i mnie strasznie denerwuje. Wżer nie jest jakiś duży, ok 2cmx2cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radziu Opublikowano 19 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 Dzięki Firefox też nie wyświetla sirk57 napisał/a:TWes napisał/a: Teraz po piaskowaniu to traktuj je czym chcesz (ja jestem np zwolennikiem ostatnio Bilberry). przy okazji dopytam, a orginalne felgi MAM czym traktować by blasku nie traciły? oryginalne MAMy to ja traktowałem wodą albo wodą z szaponem (zawsze się bałem jakiejkolwiek chemii na nich stosować ze względu na delikatność powłoki), jak je sprzedawałem i czyściłem po sezonie to zaryzykowałem dość stężone APC i nic im się nie stało.... Myślę że i Bluberry by nic nie zrobił. Jeśli nie są polerowane to nic im nie będzie po użyciu bilberry. Jeśli są to porobią się zacieki i będzie konieczna ponowna polerka przy użyciu pasty a jaką pastą najlepiej samemu przepolerować takie felgi ? any ideas? i drugie pytanie czy da rade samodzielnie na tych felgach ogarnąć wżery korozyjne /takie jak na fotach wyżej/ - mam takowy wżer i mnie strasznie denerwuje. Wżer nie jest jakiś duży, ok 2cmx2cm Wrzuć zdjęcie to zobaczymy jak wyglądają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojteoCK Opublikowano 19 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 Firefox też nie wyświetla sirk57 napisał/a:TWes napisał/a: Teraz po piaskowaniu to traktuj je czym chcesz (ja jestem np zwolennikiem ostatnio Bilberry). przy okazji dopytam, a orginalne felgi MAM czym traktować by blasku nie traciły? oryginalne MAMy to ja traktowałem wodą albo wodą z szaponem (zawsze się bałem jakiejkolwiek chemii na nich stosować ze względu na delikatność powłoki), jak je sprzedawałem i czyściłem po sezonie to zaryzykowałem dość stężone APC i nic im się nie stało.... Myślę że i Bluberry by nic nie zrobił. Jeśli nie są polerowane to nic im nie będzie po użyciu bilberry. Jeśli są to porobią się zacieki i będzie konieczna ponowna polerka przy użyciu pasty a jaką pastą najlepiej samemu przepolerować takie felgi ? any ideas? i drugie pytanie czy da rade samodzielnie na tych felgach ogarnąć wżery korozyjne /takie jak na fotach wyżej/ - mam takowy wżer i mnie strasznie denerwuje. Wżer nie jest jakiś duży, ok 2cmx2cm Ja używałem pasty autosol ale nie jest ona jakaś z górnej półki Wyszło wg mnie bardzo dobrze. Co do wżerów to da radę je usunąć ręcznie bo u siebie też miałem mnóstwo wżerów. Kupujesz papier ścierny i jazda Tyle że stosujesz oczywiście kilka papierów i dopiero pastą bo grubszym papierem zrobisz rysy i one pozostaną jeśli nie będziesz zmniejszał gradacji papieru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi