Jump to content

Recommended Posts

Posted

witam

od dawna meczy mnie ta plama w moim samochodzie:

13052011264b.jpg

teraz w koncu mam troche czasu i moge sie tym zajac. nie mam pojecia od czego ona jest, byla od zawsze, tradycyjnymi "domowymi" srodkami nie schodzi.. jaki produkt polecacie do jej usuniecia??

z gory dzieki

kamil

Posted

Ja tego typu plame usunąłem niedawno poprostu APC i nastepnie nałożyć żel do plastików wewnętrznych np. PB Natural look.

Posted

A rozpuszczalnik nie daje jej rady ? To prosty, skuteczny specyfik a takie plamy zjada na śniadanie , nie ma się co martwić o uszkodzenie powierzchni bo nie rozpuści takiego tworzywa podczas czyszczenia plamy , nie ma takiej możliwości ;)

Posted

dla mnie też wygląda jak po naklejce , w kształcie serducha , spróbuj może benzyną ekstrakcyjną i szczoteczką z miękkim włosiem , rozpuszczalnik może zostawić większą plamę niż ta co jest . Ja bym spróbowała też jakąś igiełką skrobnąć po tym białym ,żeby sprawdzić czy to jest jakaś pozostałość (klej,farba)czy już odbarwiony plastik.

Posted

niestety benzyna ekstrakcyjna nie poradzila sobie z ta plama... jednak jest juz mniej biala, delikatnie jeszcze ja widac. jakoś na początku przyszłego tygodnia ma przyjść paczka, a w niej CHEMICAL GUYS NATURAL SHINE DRESSING i moze po nalozeniu tego bedzie prawie niewidoczna.

Posted

Spróbował bym jakimś tar&glue removerem np ValetPro...