Administrator Evo Opublikowano 17 Maja 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2011 CG fajne, szczególnie w połączeniu z Distinction.
SJake Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2011 CG fajne, szczególnie w połączeniu z Distinction. Nie stosowałem takiego połączenia (jeszcze), bo bałem się, że ACG może zbyt mocno ruszyć Distinction-a, z racji zawartości jakiś tam rozpuszczalników. Co prawda uzupełnia cząstkowo niedobory Carnauby, lecz nie wiem jak wpłynie to na trwałość warstwy właściwej.
Administrator Evo Opublikowano 17 Maja 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2011 Wiem że Autobrite polecało połączenie CG i Addiction na DW, nie wiem jak to się ma do Distinction ale w praktyce takie combo działa fajnie
SJake Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2011 połączenie CG i Addiction Lada dzień "se" spróbuje, to będzie można powiedzieć coś więcej.
malkolm Opublikowano 18 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2011 miał ktoś okazję porównać Chemical Guys Pete's 53 i 50/50 ?? głównym kryterium to zapach i łatwość aplikacji, fajnie gdyby dało się nakładać dłońmi, obmyślam nowy zestawik na lato i nie mogę się zdecydować, do tego oczywiście szampon, detailer i cleaner tego samego producenta. a moze victoria wax będzie lepsza, mało tutaj jest o tych woskach
Administrator Evo Opublikowano 18 Maja 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2011 Zapach - Pete's pachnie pinacoladą, 50/50 pachnie dla mnie jak bliski kuzyn 476s. Łatwość aplikacji - podobnie, w moim odczuciu 50/50 jest twardszy wiec pewnie gorzej sie go nakłada ręka ale oba idą łatwo. Łatwość ścierania - bez wątpliwości 50/50, banalny wosk do polerowania,nawet po dłuższym siedzeniu na lakierze.
yacek _b Opublikowano 18 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2011 nie wiem czy to będzie pomocne dla malkolma , ale ścieralność jest na poziomie PB Red , czyli łatwo i przyjemnie
malkolm Opublikowano 18 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2011 ewo a jest różnica w wyglądzie i trwałości?? gdzieś czytałem że 50/50 trwalszy ta wictoria mnie kusi cały czas
Administrator Evo Opublikowano 18 Maja 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2011 Wygląd - jestem tu chyba największym sceptykiem jeśli chodzi o kwestie wyglądu wosków na lakierze, więc może nie jestem opiniotwórczy, ale różnic nie stwierdziłem Co do trwałości to sie nie wypowiem,miałem na aucie tylko przez tydzień,oba w tym czasie kropelkowały tak samo ładnie.
pLaYmAn Opublikowano 18 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2011 Evo: mam w takim razie proste pytanie. Czy pomiędzy FK 1000p, a np. Natty's Red będzie zauważalna różnica ? Nie piszę tu o magicznych 2%, bo wg mnie to bzdura i sztuka dla sztuki
Administrator Evo Opublikowano 18 Maja 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2011 Nie da się wg mnie odpowiedzieć prosto na takie pytanie. Ja różnicy nie zobacze, Ty zobaczysz. I kto będzie miał racje ?
pLaYmAn Opublikowano 18 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2011 W takim razie napisz czy ty widzisz różnicę - to mi wystarczy
Administrator Evo Opublikowano 18 Maja 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2011 Na dobrze przygotowanej powierzchni - nie bardzo. Oczywiście nie zmienia to faktu że zaraz mogą przyjśc tu ludzie którzy napiszą standardowo że FK tworzy szklisty sealantowy połysk, a Red typowy wet look
pLaYmAn Opublikowano 18 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2011 Dzięki, w takim razie w sprawie LSP dla mnie wszystko jasne
firmek Opublikowano 19 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2011 Na dobrze przygotowanej powierzchni - nie bardzo. Oczywiście nie zmienia to faktu że zaraz mogą przyjśc tu ludzie którzy napiszą standardowo że FK tworzy szklisty sealantowy połysk, a Red typowy wet look To pewnie ja sie do nich zaliczam , no moze po srodku bo rzeczywiscie roznice nie sa dramatyczne, pomiedzy woskami naturalnymi tez mi jest trudno cos dostrzec, moze jakies male niuanse ktore sobie wmawiam, jednak w przypadku reda i FK 1000p roznica jest wlasnie w tym, ze FK wydaje sie byc bardziej szklisty. IMO roznice pomiedzy sealantami a woskami naturalnymi da sie wychwycic.
_Shadow Opublikowano 3 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2011 Na dobrze przygotowanej powierzchni - nie bardzo. Oczywiście nie zmienia to faktu że zaraz mogą przyjśc tu ludzie którzy napiszą standardowo że FK tworzy szklisty sealantowy połysk, a Red typowy wet look To pewnie ja sie do nich zaliczam , no moze po srodku bo rzeczywiscie roznice nie sa dramatyczne, pomiedzy woskami naturalnymi tez mi jest trudno cos dostrzec, moze jakies male niuanse ktore sobie wmawiam, jednak w przypadku reda i FK 1000p roznica jest wlasnie w tym, ze FK wydaje sie byc bardziej szklisty. IMO roznice pomiedzy sealantami a woskami naturalnymi da sie wychwycic. czytajac te wypowiedzi i kilka innych na forum można stwierdzić ze można kupić koli na zime ze wzgledu na wytrzymałosc i jakis inny na lato mniej wytrzymały zeby co miesiac miec frajde z pieszczenia auta a czy to bedzie reds za 70 czy jakis inny wosk za 300 to i tak sie roznicy nie zobaczy. Wnioskuje to po roznych wypowiedziach na forum, wiec po co przepłacac ??
Piciosz Opublikowano 3 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2011 a czy to bedzie reds za 70 czy jakis inny wosk za 300 to i tak sie roznicy nie zobaczy. Wnioskuje to po roznych wypowiedziach na forum, wiec po co przepłacac ?? kto chce ten widzi! dlatego zbieram na holiday'a #3
firmek Opublikowano 3 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2011 _Shadow, spojrz do dzialu "Twoj Arsenal" na kolekcje Evo . Z reszta samemu po dwoch aplikacjach wosku mysle juz o innym
_Shadow Opublikowano 3 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2011 firmek widziałem dlatego jego zdanie o braku różnic miedzy woskami najbardziej do mnie trafiaja i w sumie stwierdzam ze po co przepłacac no chyba ze dla własnej frajdy czegos nowego bo to jest ciezkie do opanowania hehe
Administrator Evo Opublikowano 4 Czerwca 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2011 _Shadow, to moje zdanie, i nikt nie mówi że jest prawidłowe Wygląd wosku to rzecz w 100% subiektywna, ja akurat widzę to tak, inna osoba może widzieć różnice między każdym woskiem
cash Opublikowano 4 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2011 Ja po nałożeniu Glasura nie widziałem różnicy w porównaniu do #16, ale następnego dnia czary zaczęły na mnie działać i wydaje mi się, że różnica jest Auto nawet mocno zakurzone, prezentuję się świetnie mimo, świadomości, że prawdziwy blask jest zakryty
capricorn Opublikowano 7 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2011 Ja dziś w ramach wynagrodzenia sobie stresu zeszłotygodniowego zamówiłem sobie Harly Wax i WheelWax... tak dla rozrywki
Stefan-16 Opublikowano 15 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2011 Też zastanawiam się nad zakupem tego Harly Wax. Kiedyś temachem go sprzedawał ale już chyba niema, więc zostaje ściąganie z UK.
capricorn Opublikowano 15 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2011 Dziś do mnie doszła wielka pucha harly wax-a, opakowanie nie do zużycia w domowych warunkach z opakowaniem prawie 0,5 kg
yampiotr Opublikowano 19 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2011 Odnośnie tematu, moim faworytem jest Zymol Carbon (zapach, efekt, wydajność, łatwość aplikacji), polecam również RaceGlaze 55 (fajny truskawkowy zapach), natomiast z sealantów najlepszy jaki miałem to Wolfgang Deep Gloss 3.0 (kiepski zapach, ale łatwy przy pracy oraz daje super efekty).
Rekomendowane odpowiedzi