adr_ad Posted May 12, 2011 Report Share Posted May 12, 2011 Poorboy's World Trim Restorer Jak czyszczę tym samochód tj. deska, i inne plastyki wewnątrz to słychać jak po każdym przejechaniu MF elektryzuje się. Ponadto za każdym razem kiedy wysiadam i dotknę karoserii (zazwyczaj drzwi przy zamykaniu) to mnie cholernie prąduje, już nie mam siły i nerwów. Czy też Wam się tak auto elektryzuje? Może to wina PB WTR, lub czegoś innego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Shadow Posted May 12, 2011 Report Share Posted May 12, 2011 PBTR jest do stosowania na zewnetrzne platiki i gumy Link to comment Share on other sites More sharing options...
adr_ad Posted May 12, 2011 Author Report Share Posted May 12, 2011 PBTR jest do stosowania na zewnetrzne platiki i gumy Mylisz się: "...Produkt przeznaczony jest zarówno do zewnętrznych jak również do znajdujących się we wnętrzu samochodu elementów plastikowych, gumych, winylowych i skórzanych...". Opis produktu ze strony showcarshine. Link to comment Share on other sites More sharing options...
k24 Posted May 12, 2011 Report Share Posted May 12, 2011 adr_ad, przy wysiadaniu najpierw postaw nogę na podłożu, a potem dopiero złap karoserie. Powinno pomóc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DOC Posted May 12, 2011 Report Share Posted May 12, 2011 Tez tak mialem w poprzednim aucie i tez mnie to doprowadzalo do szewskiej pasji. Po dluzszych obserwacjach doszedlem do wniosku, ze najwiekszy wplyw na elektryzowanie ma zestaw ubran ktore masz na sobie + buty. Wygladalo to tak, jak gdyby niektore buty nie odprowadzaly ladunkow elektrostatycznych i stad te "przyjemnosci". Gdzies w markecie widzialem specjalne spray'e przeciwko elektryzowaniu sie materialu-moze warto sprobowac? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts