Bartosz85 Posted May 9, 2011 Report Posted May 9, 2011 TEST SPONSOROWANY PRZEZ Oto opis ze strony dystrybutora : Bardzo efektywny środek czyszczący do szkła, luster, chromu, kafelków, metali, plastików i większość twardych powierzchni. Bez problemu usuwa tłuszcz, brud i odciski palców przy minimalnym wysiłku pozostawiając powierzchnię bez smug i osadów. * Niesamowite wykończenie bez wysiłku. * Rozpyl i zetrzyj to wszystko! * Bardzo szybki w dzialaniu, usuwa brud drogowy, owady oraz nalot z dymu tytoniowego. * Nie pozostawia smug oraz nie zawiera silikonu. * Nie zawiera chlorowanych rozpuszczalnikow. Sposób użycia: Produkt gotowy do użycia bez konieczności rozcieńczania. Porządnie sryskać powierzchnię i pozowlić zadzaiałać środkowi przez kilka sekund. Wytrzec do czysta i wypolerować za pomcą ręczniczka z mikrofibry lub papieru. Nie zaleca się używania produktu na rozgrzanych powierzchniach i w wysokich temeperaturach. Użyłem dziś próbki środka do mycia szyb Crystal "Non Smear" Glass Cleaner, którą otrzymałem od użytkownika autofanatic. Moje spostrzeżenia: Zapach: brak Wydajność: Producent zaleca zostawić środek na kilka sekund na powierzchni. W związku z tym trzeba go sporo „napsikać”, żeby pokryć całą powierzchnię i żeby nie wyparował. Zużywa się go sporo. Użycie: Ze względu j.w. ciężko jest tą ilość środka wypolerować i trzeba się sporo namachać MF. Efekt końcowy: Tłuste plamy i osad znikły, nie pozostawił smug, ale z resztkami owadów sobie nie poradził.
autofanatic Posted May 12, 2011 Report Posted May 12, 2011 Dzięki za recenzję. Powiem Ci, że ja nie mam problemu z używaniem tego środka, psikam sobie normalnie na dany obszar, chwilkę odczekuje i normalnie myję, potem polerka i nie ma z tym problemu. Nie było czasem za gorąco podczas używania??
Bartosz85 Posted May 12, 2011 Author Report Posted May 12, 2011 Samochod stal w cieniu, szyby nie byly gorace bo inaczej pewnie srodek w kilka sekund by odparowal. Przy nastepnym myciu uzyje go z innym atomizerem moze bedzie lepiej rozpylal, postaram sie mniej napsikac i moze wtedy bedzie mniej pracy przy tym. Dam znac co i jak.
VuDoo Posted May 14, 2011 Report Posted May 14, 2011 Próbkę Autobrite Low Dust Glass Polish otrzymałem od Autofanatic'a. Opis producenta: Autobrite Glass Polish jest nisko pylącą emulsją do polerowania i czyszczenia szyb, zaprojektowaną żeby dać niesamowite rezultaty przy minimalnym wytworzeniu pyłu. Nie zawiera silkionów. Usuwa tłuszcz, wosk, ślady po owadach, brud drogowy. * Łatwy w nakładaniu i ścieraniu * Usuwa tłuszcz, wosk, plamy po owadach oraz brud drogowy Szyba na której testowałem produkt nie była jakoś specjalnie brudna, raczej delikatnie przykurzona (przypylona). Produkt i szyba, gotowe do testu: Aplikacja preparatu na szybę: Polerowanie: Efekt: Podsumowanie: Środek ten pachnie dość intensywnie i to IMHO dość chemicznie, może nie uciążliwie, ale niezbyt przyjemnie. Produkt jest dość dobry, jednak trzeba uważać, żeby nie nałożyć go zbyt dużo, ponieważ wtedy dość ciężko go spolerować i dość mocno pyli wtedy. Najlepiej tuż po aplikacji rozetrzeć go po szybie przy użyciu mikrofibry, a następnie po lekkim przyschnięciu, spolerować.[/code]
autofanatic Posted June 12, 2011 Report Posted June 12, 2011 VuDoo, dzięki za test i relację. Zauważyłem ze ty dostałeś Low Dust Glass Polish a nie crystal Glass.... Kolorek mi się nie zgadza
VuDoo Posted June 12, 2011 Report Posted June 12, 2011 VuDoo, dzięki za test i relację. Zauważyłem ze ty dostałeś Low Dust Glass Polish a nie crystal Glass.... Kolorek mi się nie zgadza wiesz co, cholerka, chyba masz rację sorry, wszystko przez to, że przelałem go do atomizera i nie miałem bezpośrednio na nim opisu P.S. jeśli możnaby było prosić jakiegoś moda o wydzielenie mojego postu jako oddzielny temat "Autobrite Low Dust Glass Polish" to byłbym wdzięczny
Recommended Posts