Jump to content

Autobrite Crystal "Non Smear" Glass Cleaner

Bartosz85

Recommended Posts

TEST SPONSOROWANY PRZEZ

autofanatic.png

Oto opis ze strony dystrybutora :

Bardzo efektywny środek czyszczący do szkła, luster, chromu, kafelków, metali, plastików i większość twardych powierzchni. Bez problemu usuwa tłuszcz, brud i odciski palców przy minimalnym wysiłku pozostawiając powierzchnię bez smug i osadów.

* Niesamowite wykończenie bez wysiłku.

* Rozpyl i zetrzyj to wszystko!

* Bardzo szybki w dzialaniu, usuwa brud drogowy, owady oraz nalot z dymu tytoniowego.

* Nie pozostawia smug oraz nie zawiera silikonu.

* Nie zawiera chlorowanych rozpuszczalnikow.

Sposób użycia:

Produkt gotowy do użycia bez konieczności rozcieńczania. Porządnie sryskać powierzchnię i pozowlić zadzaiałać środkowi przez kilka sekund. Wytrzec do czysta i wypolerować za pomcą ręczniczka z mikrofibry lub papieru. Nie zaleca się używania produktu na rozgrzanych powierzchniach i w wysokich temeperaturach.

Użyłem dziś próbki środka do mycia szyb Crystal "Non Smear" Glass Cleaner, którą otrzymałem od użytkownika autofanatic.

Moje spostrzeżenia:

Zapach: brak

Wydajność: Producent zaleca zostawić środek na kilka sekund na powierzchni. W związku z tym trzeba go sporo „napsikać”, żeby pokryć całą powierzchnię i żeby nie wyparował. Zużywa się go sporo.

Użycie: Ze względu j.w. ciężko jest tą ilość środka wypolerować i trzeba się sporo namachać MF.

Efekt końcowy: Tłuste plamy i osad znikły, nie pozostawił smug, ale z resztkami owadów sobie nie poradził.

Dzięki za recenzję.

Powiem Ci, że ja nie mam problemu z używaniem tego środka, psikam sobie normalnie na dany obszar, chwilkę odczekuje i normalnie myję, potem polerka i nie ma z tym problemu. Nie było czasem za gorąco podczas używania??

Samochod stal w cieniu, szyby nie byly gorace bo inaczej pewnie srodek w kilka sekund by odparowal. Przy nastepnym myciu uzyje go z innym atomizerem moze bedzie lepiej rozpylal, postaram sie mniej napsikac i moze wtedy bedzie mniej pracy przy tym.

Dam znac co i jak.

Próbkę Autobrite Low Dust Glass Polish otrzymałem od Autofanatic'a.

Opis producenta:

Autobrite Glass Polish jest nisko pylącą emulsją do polerowania i czyszczenia szyb, zaprojektowaną żeby dać niesamowite rezultaty przy minimalnym wytworzeniu pyłu.

Nie zawiera silkionów. Usuwa tłuszcz, wosk, ślady po owadach, brud drogowy.

* Łatwy w nakładaniu i ścieraniu

* Usuwa tłuszcz, wosk, plamy po owadach oraz brud drogowy

Szyba na której testowałem produkt nie była jakoś specjalnie brudna, raczej delikatnie przykurzona (przypylona).

Produkt i szyba, gotowe do testu:

img0825ws.jpg

Aplikacja preparatu na szybę:

img0826vw.jpg

img0829gr.jpg

Polerowanie:

img0831bb.jpg

Efekt:

img0832unw.jpg

img0833d.jpg

Podsumowanie:

Środek ten pachnie dość intensywnie i to IMHO dość chemicznie, może nie uciążliwie, ale niezbyt przyjemnie.

Produkt jest dość dobry, jednak trzeba uważać, żeby nie nałożyć go zbyt dużo, ponieważ wtedy dość ciężko go spolerować i dość mocno pyli wtedy.

Najlepiej tuż po aplikacji rozetrzeć go po szybie przy użyciu mikrofibry, a następnie po lekkim przyschnięciu, spolerować.[/code]

• 4 weeks later...
VuDoo, dzięki za test i relację. Zauważyłem ze ty dostałeś Low Dust Glass Polish a nie crystal Glass.... Kolorek mi się nie zgadza :D

wiesz co, cholerka, chyba masz rację :lol:

sorry, wszystko przez to, że przelałem go do atomizera i nie miałem bezpośrednio na nim opisu :wallbash:

P.S. jeśli możnaby było prosić jakiegoś moda o wydzielenie mojego postu jako oddzielny temat "Autobrite Low Dust Glass Polish" to byłbym wdzięczny :good: