Skocz do zawartości

Seat Leon 1.9 TDI

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Przedstawiam mój ostatni projekt jakim jest korekta lakieru na pięknym leonie w pakiecie Top Sport. Samochód i jego kolor robią niesamowite wrażenie, ten model seata zawsze mi się bardzo podobał. Właściciel tego egzemplarza jest użytkownikiem naszego forum, więc samochód na pewno będzie przez długi czas prezentował się tak jak obecnie, czego mu życzę bo widać że samochód to jego oczko w głowie :good:

Lakier jak widać na pierwszych zdjęciach, swirle i hologramy po nieumiejętnym polerowaniu.

Polerowałem pastami megsa 105 i 205, następnie IPA, Poorboys Black Hole i Zymol Carbon.

imgp2943.jpg

imgp2944l.jpg

imgp2945r.jpg

imgp2946.jpg

imgp2948k.jpg

imgp2953.jpg

imgp2959.jpgimgp2965d.jpg

imgp2966u.jpg

imgp2967n.jpg

imgp2974s.jpg

imgp2978e.jpgimgp2978f.jpg

imgp2986q.jpg

imgp2979.jpg

imgp3089.jpg

imgp3091x.jpg

imgp3092.jpg

imgp3093.jpg

imgp3103k.jpg

imgp3106.jpg

imgp3107.jpgimgp3109r.jpg

imgp3110.jpg

imgp3113.jpg

imgp3117.jpg

imgp3118g.jpg

imgp3120.jpg

imgp3125.jpg

Jeszcze kilka fotek które zawieruszyły się w czasie walki

imgp3025u.jpg

imgp3031h.jpg

imgp3034.jpg

imgp3049.jpg

imgp3055.jpg

imgp3056.jpg

imgp3070a.jpg

[ Dodano: 7 Maj 2011, 20:44 ]

Co do felg to zasługa właściciela, felgi przyjechały w stanie jak z salonu więc wystarczyło je tylko umyś ;)

Arek Carbon nakłada się jak masełko, nakładam na 4 elementy i poleruje, pozostawionego na dłużej trzeba mocniej polerować. Jak z trwałością to Ci ze nie powiem bo nie wiem :oops: Dopiero na swoim samochodzie się przekonam.

Piotrek samochód w 97% w oryginalnym lakierze, na pewno łatwiejszy w obróbce od lakierów BMW, ale miękki również nie jest. Jest na pewno bardzo wymagający, trochę musiałem powalczy z hologramami.

Na oponkach siedzi Cartec Vinyl, prostszy w aplikacji już być nie może i bardzo fajnie nabłyszcza oponę.

czarna dziura poleciała, nakładana orbitalną na miękkim padzie.

Na waflowym czy gładkim? Ja próbowałem waflowym i doszedłem do wniosku po połowie maski że trzeba by strasznie dużo go nałożyć aby uzyskać efekt mgiełki i nałożyłem go ręcznie.