Moderator rychu Opublikowano 26 Października 2011 Autor Moderator Zgłoś Opublikowano 26 Października 2011 W piątek 21.10.2011 założyłem nowe opony zimowe Goodyear Ultra Grip 8. Póki jeszcze były idealnie czyste, żeby się nie bawić w szorowanie, zostały zabezpieczone środkiem VP nanoszonym za pomocą pędzelka. Muszę zweryfikować moje wcześniejsze dane dotyczące wydajności środka. Odlałem do kubeczka ok. 15-20ml i udało się zrobić wszystkie opony bez najmniejszego problemu. Nawet dostały minimalnie za dużo środka bo następnego dnia troszeczkę VP wyleciało z tych prążkowanych części opony - głównie z napisu Goodyear Tak wygląda opona po 5 dniach (jeden dzień deszczu, jedna krótka trasa po mieście w deszczu):
SZyBA Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2011 No mi się bardzo podoba
Burger Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2011 Wygląda świetnie. Jak na zdjęciu katalogowym.
Sparco Opublikowano 6 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2012 Kupiłem sobie ostanio właśnie ValetPRO Traditional Tyre Dressing i pytanie jest czy dobrze wszystko robię czyli: 1.Opona wyschnięta 2.Czyszczenie APC Nielsen 3.Wytarcie 4.Nałożenie dressingu i odczekanie mniej więcej 15min aż się wchłonie 5.Wytarcie dressingu mikrofibrą i odczekanie najlepiej koło godzinki przez jazdą ? ? ?
Tworek Opublikowano 6 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2012 Sparco, nigdy nie wycierałem go po aplikacji, zostawiałem tak jak był, jak i nigdy nie czekałem kilka godzin po aplikacji, nie wiem skąd to wyczytałeś w ogóle ? Traditional wchłania/wysycha się stosunkowo szybko.
Tygrysek3005 Opublikowano 7 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2012 Sparco, nigdy nie wycierałem go po aplikacji Ja na moich oponach, mimo że umyte apc i wysuszone muszę po wchłonięciu przetrzeć fibrą bo inaczej na tylnym zderzaku po jeździe są takie czarne kropki jak od smoły, sam się zastanawiałem od czego to jest, a jak się okazało to był to właśnie nie wytarty ValetPRO Traditional Tyre Dressing.
Tworek Opublikowano 7 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2012 Tygrysek3005, Możliwe, że zależy to od opony, co do Traditionala nigdy nie miałem z nim problemów, żeby "chlapał" podczas jazdy. Próbowałeś aplikować mniejszą ilość ? Mój Falken FK-452 chłonie każdy dressing jak gąbka wodę, tak że efektu chlapania nigdy nie uświadczyłem, teraz mam zimówki Conti Winter Contact TS810, na nich również nic mi nie chlapie, choć dressing jest wolniej wchłaniany.
Swoop Opublikowano 7 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2012 był to właśnie nie wytarty ValetPRO Traditional Tyre Dressing. ja aplikowałem na GY Ultra Gripy na których teraz jeżdżę. Nakładałem pędzelkiem i też nie wycierałem, ale też nie ruszałem od razu po nałożeniu
Tygrysek3005 Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2012 Próbowałeś aplikować mniejszą ilość ? Nie wiem co to znaczy mniejszą ilość, bo na cztery opony schodzi mi zazwyczaj do 10 ml. i wydaje mi się, że to mało, także chyba problemem jest opona. nie ruszałem od razu po nałożeniu U mnie podobnie, czyli dressing nałożony jednego dnia, jazda dopiero następnego przed południem. Podkreślam, że sytuacja miała miejsce dwa razy i kiedy zacząłem przecierać delikatnie fibrą problem znikł.
djtomas Opublikowano 23 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2012 Jak jest z trwałością tego środka po dwóch tygodniach albo po miesiącu?
pawel020202 Opublikowano 23 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2012 Po 2 tyg trzyma jeszcze przyzwoicie, a jak po miesiącu to nie wiem
ANB Karol Opublikowano 23 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2012 co do trwałości to moje zdanie jest takie że wszystko zależy od opony warunków atmosferycznych i samego używania jeden robi 100km na tydzień i stawia do garażu inny 1000km i po chmurką czym nowsza tym dłużej siedzi co do aplikacji nanoszę pędzelkiem i przecieram starym aplikatorem megsa
Carire Opublikowano 23 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2012 ja juz mam 2 opakowanie i jak dla mnie jest bardzo dobry jesli chodzi o trwałośc, wygląd opony i to że ładnie kropelkuje a ile wytrzymuje... Hmm to zależy głównie od pogody
Tworek Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Kolejny test z serii zawodników, nakładanych pędzelkiem ValetPRO Traditional Tyre Dressing Opona przygotowana przy pomocy nie rozcieńczonego APC, dokładnie wyszorowana i opłukana, aplikacja dnia następnego. Zaraz po aplikacji, ostatecznie nie wymaga przecierania MF, wygląda opony jest akceptowalny. Porównanie i krople: Ogólnie podsumowując, Traditional to jeden z pierwszych dressingów jaki zacząłem używać i jeden z ulubionych. Szybka aplikacja pędzelkiem, ekonomiczny i wystarczający od mycia do mycia, jedyny minus że śmierdzi pastą do butów. Pozdrawiam i do kolejnego testu ! PS. reszta bliźniaczych konkurentów : Surf City Garage Black Ice Nielsen Brillance Shiny Garage Back2Black Vanilla
atvmmz Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Tworek, Liczę na aktualizację
Maciej WTN Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Tworek kolejne świetne testy Jaka jest Twoja ocena wszystkich dressingów porównując je do siebie, aplikacja, trwałość, ekonomiczność i ogólne wrażenia?
Tworek Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Traditional i Brillance to taki to dobry wybór w stosunku jakość/cena, Back2Black i Black Ice od Surf City Garage są do przetestowania, przynajmniej pod względem zapachu biją pierwsze dwa na głowę.
Tworek Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Konfrontacja zawodników trwała 10 dni, wszystko miało się dobrze do momentu trasy w deszczu, która krótka nie była. Do dnia 9 wszystko było w jak najlepszym porządku, każdy z produktów wyglądał niczym nałożony godzinę temu, dzień 10 trasa w deszczu 140km. Na kolejny dzień na oponach został tylko Brillance od Nielsen i Black Ice od Surf City Garage . Shiny Garage Black2Black i ValetPRO Traditional Tyre Dressing nie ma co pokazywać, bo chyba każdy widział oponę bez dressingu. Natomiast to pozostało po dwóch lepszy zawodnikach : Nielsen Brillance : Surf City Garage Black Ice
Rekomendowane odpowiedzi