toka Opublikowano 6 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2011 Witam, wczoraj na parkingu ktoś musiał zachaczyć mi o zderzak z tyłu auta i jest pęknięcie wzdłuż tak na wysokości 7 cm, przerysowania też są ale to się usunie polerką a co zrobić z pęknięciem..? Czy naprawy typu smart repair poradzą sobie z takim czyś i czy zrobią to na tyle dobrze że nie będzie śladu..? Zderzak napewno plastikowy jest.. A wczoraj całe auto miało zafundowane dokładne mycie i wyglądał tak pięknie, wtedy jeszcze nie było pęknięcia..
Marco Opublikowano 6 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2011 Zdjęcie. Pękniecie może być tylko powłoki lakierowej. Czy naprawy typu smart repair poradzą sobie z takim czyś i czy zrobią to na tyle dobrze że nie będzie śladu..?Wszystko zależy od koloru ale tak.
sirk57 Opublikowano 6 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2011 Zdjęcie. Pękniecie może być tylko powłoki lakierowej.Czy naprawy typu smart repair poradzą sobie z takim czyś i czy zrobią to na tyle dobrze że nie będzie śladu..?Wszystko zależy od koloru ale tak. a jak smart repair nie pomoże to są fachowcy co kleją plastiki i takie pękniecia zderzaków spokojnie naprawiają / wypełniają/, ale po ich robocie niestety trzeba lakierować a przynajmniej punktowo spray'ować w kolor.
toka Opublikowano 6 Maja 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2011 Zdjęcie. Pękniecie może być tylko powłoki lakierowej. Niestety pęknął zderzak bo jest dziura... zdjęcia : Co myślicie?
Marco Opublikowano 6 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2011 fachowcy co kleją plastiki i takie pękniecia zderzaków spokojnie naprawiają / wypełniają/, ale po ich robocie niestety trzeba lakierować a przynajmniej punktowo spray'ować w kolor.czyli smart repair
sirk57 Opublikowano 6 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2011 fachowcy co kleją plastiki i takie pękniecia zderzaków spokojnie naprawiają / wypełniają/, ale po ich robocie niestety trzeba lakierować a przynajmniej punktowo spray'ować w kolor.czyli smart repair skojarzyło mi się z S-Plus naprawy smart. ale już wiadomo o co chodzi. ps. po fotce widać że chyba bez ingerencji fachowca o plastiku się nie obędzie
Marco Opublikowano 6 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2011 Dziwne uszkodzenie... czymś ostrym było wjechane... Trzeba będzie kleić i lakierować. Współczuje,na nowym autku taka gaga...
toka Opublikowano 6 Maja 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2011 jeszcze są przerysowania, otarcia od zderzaka, widać część z nich trochę na drugim zdjęciu pod pęknięciem..
majkelradom Opublikowano 6 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2011 Mi ostatnio baba dojechała do zderzaka ale ją złapałem, kazała sobie zapolerować szmatką to ja blachy spisałem i bach ją na policje, będzie sprawa w sądzie nie lubię cwaniactwa
_Shadow Opublikowano 6 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2011 wyglądaj jak wgniecenie od tablicy rejestracyjnej, jak by ktos za mocno dojechał albo jak na parkingu pod marketem to wózeczkiem ;-) ile razy widziałem jak baba pcha wózek który jej zjeżdzą i j.b w auto
yukon Opublikowano 6 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2011 może to od kulki haka? mam speca który klei zderzaki i za takie pękniecie bierze 20-30zł niestety malowanie nieuniknione warto zapytać o koszt w dobrym zakładzie smart
KR54321 Opublikowano 8 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2011 W tamtym roku miałem przygodę w korku, na skrzyżowaniu. Zniszczenia podobne. Miła Pani wysiada z Corsy i: "przecież nic się nie stało", potem była tak łaskawa, że chciała mi dać 30zł na naprawę Ubezpieczalnia wyceniła szkodę na 87 razy tyle
maestro00 Opublikowano 8 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2011 Ja tam nie widzę kłopotu. Zderzak do pospawania i polakierowania - będzie jak nowy wierz mi bo też miałem kiedyś to samo Smart moim zdaniem nie da rady - może i skleją to ładnie ale polakierują punktowo , nie wiem jak do wyjdzie ale nie lubię druciarstwa a w sumie i tak policzą jak za złoto więc lepiej gdzieś polakierować cały.
toka Opublikowano 8 Maja 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2011 A nie da się tego zrobic jakoś tak żeby tylko zrównać ze sobą i punktowo właśnie zrobić..? Bo tego nawet nie widać, trzeba się przyjrzeć żeby zobaczyć..
spons Opublikowano 8 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2011 Wypchnij pekniecie tak zeby plastiki sie zeszly i zobacz czy bedzie mocno znac, jak nie to zawiez do spawania tylko od wewnetrzej strony i tyle. Mojej zonie podobnie auto zalatwili na parkingu, wypchnalem plastik, nawet nie spawalem bo ledwo to widac.
Rekomendowane odpowiedzi