SzaKal Opublikowano 4 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2011 Miałem dziś trochę wolnego czasu więc postanowiłem wypróbować próbkę od Spons. Umyłem maskę mocną chemią i następnie jeszcze płynem do naczyń by dobrze ją wyczyścić ze starych wosków itp. Plan był taki aby nałożyć na małą część maski i obserwować trwałość, no ale gdy już nałożyłem 4NANO pomyślałem że obok dla porównania położę Sonax NLP... No dobra ale gdy położyłem już 4NANO I SONAX pomyślałem że jak już porównywać to położę jeszczę Collinite 476 i Race Glaze 42 Od lewej 4 NANO,Sonax,Collinite i RG42 Każdy pasek od góry maski do dołu szerokości około 15 cm. Ale dobra po kolei najpierw są 4NANO i Sonax... Uploaded with ImageShack.us 4NANO i Sonax Uploaded with ImageShack.us 4NANO i Sonax Uploaded with ImageShack.us 4NANO i Sonax Uploaded with ImageShack.us Collinite Uploaded with ImageShack.us Collinite i RG42 Uploaded with ImageShack.us Już wszystkie cztery, jak zwykle aparat marnej jakości no ale jak się przyjrzycie to może zobaczycie różnice ... Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us I na koniec video Co do efektu wizualnego myślę że każdy bardzo ładnie wydobywa głębie koloru. Zobaczymy jak z trwałością ...
spons Opublikowano 4 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2011 Szakal wypasnie liczymy na relacje na biezaco
_Shadow Opublikowano 4 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2011 ciekaw jestem jak wypadnie ten sonax bo mnie bardzo kusi ;-))
SzaKal Opublikowano 4 Maja 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2011 _Shadow, Co do sonax-a to myślę że bedzie bardzo długo na lakierze, no ale nie wiem jak 4NANO
spons Opublikowano 4 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2011 Nie boimy sie konkurencji Czyli co, odswiezamy wątek za jakies 2 lata, tak?
lakikwap Opublikowano 4 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2011 fajny test wyjdzie mogłeś troche szersze te pasy zrobić ale mam nadzieje żę będzie widać choć subtelne różnice w wytrzymałości. Czekam na rozwój sytuacji
SzaKal Opublikowano 19 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2011 Witam, minęło półtory miesiąca od nałożenia 4NANO, SONAX NANO LACK PROTECT, Collinite 476, Race Glaze 42. Hmm sami oceńcie ... Race Glaze poddał się pierwszy chyba po około 3 tygodni ... Auto myte dwa razy w tygodniu, od nałożenia przejechane może 1000 km. Tylko raz był myty na myjni bezdotykowej. Uploaded with ImageShack.us
_Shadow Opublikowano 19 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2011 tzn ze co, sonax najlepiej odprowadza wode ?
SzaKal Opublikowano 19 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2011 _Shadow, Powiem tak, niż zacząłem czytać forum to używałem do zabezpieczania lakieru sanax-a , ale gdy się wgłębiłem w forum to zostawiłem sonax-a dla bardziej ,,markowych`` produktów, no coż do NANO LACK PROTECT chyba powrócę...
MRostek Opublikowano 19 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2011 No własnie... Colli znikneło? mi sie swietnie trzymało po 2 miesiącach, 6-7 myciach i 3400 km
SzaKal Opublikowano 19 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2011 Colin i 4nano jeszcze troszkę widać, ale sam niewiem dlaczego tak już tak słabo ...
_Shadow Opublikowano 19 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2011 szakal ja tam nigdy nie twierdziłem ze sonax ma cienkie produkty, wg mnie ma bardzo dobre i często po nie sięgam, ale na tym forum z regóły nie jest to zbyt profesjonalne zeby siegac po marketowe produkty
SzaKal Opublikowano 19 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2011 _Shadow, ja powiem strzeże że z całego asortymentu sonax-a to do gustu przypadł mi tylko NANO LACK PROTECT, jak dla mnie cała reszta
spons Opublikowano 21 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2011 Wrocilem do zywych po kilku dniach nieobecnosci Szakal, szczerze mowiac wynik testu jest dla nas mocnym zaskoczeniem, bylaby to kpina z naszej strony gdyby zabezpieczenie wytrzymywalo miesiac czasu Nie wiem jak preparat byl nakladany i co wczesniej lezalo na lakierze, ale jezeli jeszcze masz ochote, polecam przeleciec maske jakims czystym cleanerem, po czym nalozyc na prawde cienka warstwe lack protect i delikatnie spolerowac po ok 30-45 sekundach od nalozenia.
SzaKal Opublikowano 21 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2011 spons, Dla mnie również zaskoczenie, spróbuję jeszcze raz, lepiej cliner czy ipa ??
whateverek Opublikowano 4 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2011 Jak tam wyniki po drugim teście? Był już?
111mishi111 Opublikowano 22 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2011 Nie wiem czemu wy się dziwicie. Powłoka krzemionkowa, wiec twadra jak szkło, a przez to i długowtrwała. Dodatek fluorowęglowodoru(nazwa węglowodór fluorowany też jest poprawna, tylko chyba nie funkcjonuje) korzystnie wpływa na odpychanie wody i dziękuje. Sonax jest lepszy. JAk ktos nie potrafi sobie wyobrazić jaka twardośc ma fluoroweglowodór to dodam że powwleka sie nim niektóre ostrza. Zreszta wynik to nie powinno być zaskoczenie jak weźmiemy pod uwage że RG 42 i Colli to woski naturalne. 4Nano nie wiem.
damian Opublikowano 22 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2011 Colli to nie naturalny wosk tylko hybryda...
Rekomendowane odpowiedzi