Lis Posted April 28, 2011 Report Share Posted April 28, 2011 Mam od cholery okien i mycie tego tałatajstwa tradycyjną metodą to katorga. Może by użyć Unique lub czegoś innego by tak brud nie osiadał i się ładnie kropelkowało. Najfajniej by było gdyby mycie polegało na przeleceniu szyby myjką ciśnieniową A od święta porządniej. Macie jakiś pomysł? Link to comment Share on other sites More sharing options...
spons Posted April 28, 2011 Report Share Posted April 28, 2011 Niebawem w naszej ofercie pojawi sie seria Home do takich wlasnie zastosowan Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lis Posted April 28, 2011 Author Report Share Posted April 28, 2011 Czekam z niecierpliwością Link to comment Share on other sites More sharing options...
SJake Posted April 28, 2011 Report Share Posted April 28, 2011 Glass sealant, Cquartz, niewidzialne wycieraczki... każdy wosk. Grunt to właściwie przygotować szybę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lis Posted April 28, 2011 Author Report Share Posted April 28, 2011 A co będzie najbardziej po taniości? Bo podejrzewam, że powierzchnia szyb w chacie to co najmniej 3 auta Link to comment Share on other sites More sharing options...
SJake Posted April 28, 2011 Report Share Posted April 28, 2011 Ja polecałbym maszynowo na czarnym padzie zastosowac Autobrite LOW DUST GLASS POLISH, (tylko nie pochlap elewacji, bo "chałupa" to nie samochód i go tak łatwo nie umyjesz - no chyba że... ) a następnię polecieć jakimś Selantem - FK1000 lub Coli 845, Insulator - są wydaje starczą na długo. Co prawda ochrona będzie do pierwszego mycia płynem do szyb, ale... zawsze coś. "Prezerwatywowanie" na dłuższy okres czasu jednak kosztowne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lis Posted April 28, 2011 Author Report Share Posted April 28, 2011 To nie wiem czy gra warta świeczki Link to comment Share on other sites More sharing options...
lakikwap Posted April 28, 2011 Report Share Posted April 28, 2011 ja dachowe zrobiłe unique, wydaje mi sie że on by był najbardziej ekonomiczy. Jest super wytrzymały i niewiele go schodzi przy aplikacji. Prosta aplikacja, nie trzeba sie bardzo wczuwać w przygotowanie szyby. Link to comment Share on other sites More sharing options...
paull Posted April 28, 2011 Report Share Posted April 28, 2011 Jak dla mnie to szkoda kasy. Lepiej użyć sprawdzonego Ludwika Na wiosnę trochę sie spali kalorii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
R0N1N Posted April 29, 2011 Report Share Posted April 29, 2011 Ja na szyby po umyciu nakładam CarPlan Glass Polish lub podobny preparat z "żółwia" (baaaaaaaaaaaardzo stare zapasy) i efekt jest bardzo fajny - szyby trudniej się brudzą i łatwiej je umyć. A na plastikowe ramy po umyciu (APC Meg'sa) idzie np. Ultimate Protectant. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adii Posted April 29, 2011 Report Share Posted April 29, 2011 Jako że pogoda słoneczna to oczyściłem szybki (na skosach) z zewnątrz ipa po czym coli ale po deszczu zrobił sie niezły bajzel - zacieki jakiś nalot... zmyłem spryskałem hydrowoskiem i jest blask Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted June 21, 2011 Report Share Posted June 21, 2011 Heh, ja po ostatnim myciu potraktowałem okno balkonowe gąbeczką na którą aplikowałem marketową "niewidzialną wycieraczkę" firmy Autoland. Aplikacja, polerowanie MF, druga aplikacja po jakiejś godzince od pierwszej, kolejne polerowanie MF i... Kropelki po burzy uciekają aż miło Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts