Jump to content

Czyszczenie starych złogów na felgach - który środek?

Wielebny

Recommended Posts

Na felgach mam bardzo stare złogi starej rdzy i kamienia którego nie mogę się pozbyć standardowymi środkami.

felga1k.jpg

Uploaded with ImageShack.us

felga2.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Mam na oku dwa środki ale który szczególnie byście polecali:

VALETPRO BLUE GEL WHEEL CLEANER czy MEGUIARS SUPER DEGREASER KONCENTRAT ??

A Tenzi Alux próbowałeś ?

chyba najtańszy z proponowanych.

Rozpuści te złogi niczym świeże błoto , wiele razy używałem go do takich zanieczyszczeń i nigdy mnie nie zawiódł :P

Faktycznie są to złogi rdzy układu hamulcowego. Ja czyściłem to szeroko dostępnymi środkami do felg i preparatami do mycia silników z efektem raczej średnio mizernym. Na jednej myjni facet chce za umycie felg 200 zł preparatem wardox forte i faktycznie pokazał mi na kawałku ze da się to zmyć. Niestety wardox dostępny jest w dużych baniakach a ja tyle nie potrzebuje. Skoro piszecie iż Tenzi Alux to by wyczyścił a jest w małych opakowaniach to chyba się skusze.

Podobnie miałem na swoich felach jak kupiłem auto, nic nie pomagało i zakupiłem w Focie Kager do mycia silników. To co mniej przylegało spłynęło aż miło a z resztą poradziłem sobie pędzelkiem i bawełnianą szmatką ;)

Na jednej myjni facet chce za umycie felg 200 zł

[OT]Tak z ciekawości, razem ze zdejmowaniem kół ?[/OT]

Tak to było ze zdejmowaniem kół gdyż myjka była razem z wulkanizatorem wiec usługa łączona.

Czekam na produkty TENZI i dam znać jak poszło razem ze zdjęciami.

• 4 weeks later...