Marco Opublikowano 6 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 Do całosci nie pasują mi tylko te czarne progi,bo pozatym jest Postarałeś się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VuDoo Opublikowano 6 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 Dziękuję za miłe słowa, nie spodziewałem się aż tak pozytywnych reakcji. VuDoo, zaszalałeś Mierzyłeś ile usunąłeś lakieru? nie mierzyłem, bo Truskawa była prawie w całości lakierowana ~3 lata temu (stąd ta morka) więc pomiar i tak nic by mi nie powiedział na temat tego ile jeszcze bezbarwnego zostało Jeszcze mam pytanie o SNH, jak długo wytrzymuje ten wosk. To prawda że 6 miesięcy ?! W sumie to na aucie miałem go dopiero raz, więc ciężko powiedzieć. Ale warunki miał wtedy ciężkie (zima i traktowanie silną pianą) i wytrzymał ~4 miesięcy, więc sądzę że 6 miesięcy jest jak najbardziej realne HubertRinkon, pamiętam z IKM'u jak jeszcze miałeś swojego Matiza Jakimi papierami usuwałeś morkę?? Na niektórych zdjęciach wygląda jakby jeszcze trochę jej zostało. Używałem papierków 2000 i 2500, a morka jeszcze delikatna została, nie chciałem zdzierać nie wiadomo ile lakieru, bo Truskawa ma u mnie dożywocie, a przy codziennym użytkowaniu nie da się uniknąć powstawania nowych rys, więc muszę mieć co zdzierać w przyszłości No i wiadomo, że matując nie dojeżdżamy do krawędzi, bo może się to źle skończyć, dlatego tam niestety trochę morki musi pozostać. Ale generalnie to uzyskany efekt mnie jak najbardziej satysfakcjonuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swoop Opublikowano 6 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 Do całosci nie pasują mi tylko te czarne progi,bo pozatym jest Postarałeś się. ja bym poszedł krok dalej i dął na czerwono jeszcze te plastikowe listwy na zderzakach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VuDoo Opublikowano 6 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 Do całosci nie pasują mi tylko te czarne progi,bo pozatym jest Postarałeś się. ja bym poszedł krok dalej i dął na czerwono jeszcze te plastikowe listwy na zderzakach... w życiu jak już Matiza produkowało FSO to właśnie tak lakierowali te zderzaki i wygląda to IMHO paskudnie Foto Truskawy i Matiza mojej siostry dla porównania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebcio Opublikowano 6 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 No piękny przykład jak matiz matizowi nie równy Twój po tych wszystkich zabiegach wręcz mi się podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaptan Opublikowano 6 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 Dobrze prawisz, trochę czarnego na aucie musi być, zwłaszcza białym i czerwonym . Piękny matiz, piękna robota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzinkins Opublikowano 6 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 No pierwsza relacja papierkiem zrobiona na poziomie Gratuluje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miHoo79 Opublikowano 6 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 Przyszła wiosna są świeże truskawki Gratulacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciej214 Opublikowano 6 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 ... i Matiza mojej siostry... Widzę że u was cała rodzina Matizami obstawiona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biszkopt Opublikowano 6 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 hmm, myślałem, że nigdy tego nie powiem/napiszę, ale podoba mi się ten matiz Fajnie wygląda no i widać, że o niego należycie dbasz! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bucki Opublikowano 6 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 Tak jak patrzyłem na tego Matrixa to też myślałem ,że z listwami w kolor lepiej by wyglądał ,ale teraz patrząc na foto dwóch Matrixów to jednak z czarną listwą wygląda znaczniej lepiej. Na prawdę masz dobry gust gratki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaeMeL Opublikowano 6 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 Już poprzednią relację z Truskawy pokazywałem moim znajomym mówiąc że to jedyny fajny Matiz jakiego widziałem. Dokonałeś niemożliwego przekształcając go w naprawdę sympatyczne autko Gratuluję i tak trzymaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VuDoo Opublikowano 9 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 W ostatnią z sobót października, postanowiliśmy przetestować parę z detailingowych nowości, a przy okazji nieco ogarnąć i zabezpieczyć nasze pojazdy. Na początek w ramach testu postanowiliśmy do spianowania użyć szamponu Angelwax Superior Automootive Shampoo aby zweryfikować, czy producent nie ściemnia twierdząc, że ten szampon również w tym celu się dobrze sprawdza. I tak też jest. Piana może nie wyszła perfekcyjna, ale jest bardzo pozytywnie, a i domywa naprawdę dobrze. Koła umyte Angelwax'em Original Bilberry - godnym polecenia środkiem, biorąc pod uwagę jego skuteczność, wydajność oraz cenę. No i zapach też ma całkiem niezły. Reszta auta umyta oczywiście ręcznie na dwa wiadra, tym samym szamponem, którego wcześniej użyliśmy do pianowania, czyli Angelwax Superior Automotive Shampoo, który w tej roli również sprawdza się świetnie. Domywanie i poślizg super, piana też, no i zapach, naprawdę przyjemny i wyczuwalny nawet po wlaniu zaledwie 10 ml szamponu na ponad 10 litrów wody - niesamowita wydajność. Po umyciu i osuszeniu czas przejść do przygotowania lakieru pod wosk. Do tego użyliśmy nowego cleanera Dodo Juice Supernatural Micro Prime. Aby zobaczyć jak się sprawdzi odpaliliśmy halogen by ocenić stan lakieru przed i naszym oczom ukazały się przepiękne hologramy na nowym zderzaku, który lakiernik jak widać "wypolerował" po malowaniu. Przed Po użyciu cleaner'a Dodo Juice Supernatural Micro Prime na żółtym padzie Monster Shine Przed Po Po przygotowaniu na lakier wpadł wosk Angelwax Body Wax, który naprawdę pozytywnie mnie zaskakuje swoim kropelkowaniem, zrzucaniem wody i łatwością mycia, że o zapachu i przyjemności płynącej z aplikacji nie wspomnę. Na felgi wpadł sealant Angelwax Bilberry Wheel Sealant, a na opony Dodo Juice Supernatural Tyre Dressing, który jest obecnie moim ulubionym dressingiem do opon, dzięki jego niesamowitej wydajności, fajnemu efektowi jaki daje na oponach, banalnej aplikacji dzięki temu, że bazuje na wodzie, a mimo to naprawdę dobrej trwałości (2-4tyg.). Przy okazji, także na dach coś wleciało - wosk do matowych lakierów i folii, niedostępny jeszcze w polsce Angelwax Luminosity - jeszcze nigdy nic tak nie kropelkowało na dachu Truskawy odkąd jest na nim matowa folia. Po wszystkim niestety trzeba było wyjechać na zewnątrz, gdzie padał deszcz. Ale za to zaowocowało to pięknymi kropelkami. Niestety, już w nocy spadł śnieg, który podobnie jak wcześniejszy deszcz najprawdopodbniej osłabił nieco świeży jeszcze wosk. Ale mimo to po upływie 6 tygodni od aplikacji wosk nadal trzyma się na Truskawie i ciągle działa świetnie, nawet w dolnych partiach drzwi i na masce, która w Matizie stanowi dla wosków większe wyzwanie niż w większości innych aut. Nie przeszkadzają mu nawet obecne warunki pogodowe, czyli temperatury poniżej zera i śnieg, choć jak w przypadku większości naturalnych wosków, jego środowiskiem naturalnym powinno być przede wszystkim słońce i temperatury oscylujące w okolicach 20-30 stopni na plusie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarrciN Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 Best matiz ever! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michałoś Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 Świetny ten Twój Matrix! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carire Opublikowano 10 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2012 wygląda świetnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwyjac Opublikowano 10 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2012 Arek czyli truskawa już wyklepana ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VuDoo Opublikowano 10 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2012 Arek czyli truskawa już wyklepana ?? W ostatnią z sobót października [...] Truskawa poobijana czeka aż łaskawie rzeczoznawca z Allianz postanowi się ze mną skontaktować w celu wyceny szkody... Edit: Czy ktoś z Allianz przegląda forum? 10 minut po napisaniu tego posta zadzwoniła do mnie Pani z ubezpieczalni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwyjac Opublikowano 10 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2012 aaaa widzisz nie doczytałem tego "października"... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciej.szkwarek Opublikowano 11 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 Witam. Osobiście nie jestem miłośnikiem Matiza, ale patrząc na Twoje auto można całkowicie zmienić zdanie niby nic szczególnego nie ma ale jednak detale robią swoje i auto prezentuje się całkiem inaczej niż seria. Z chęcią będę śledził temat bo widzę że warto. PozdraWViam. PS. Dekielki w felgach miażdżą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czasobywacz Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 Około 90 % samochodów na polskim rynku chciałaby wyglądać tak jak ten oto Matiz Bardzo ładny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ADI25 Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 Gitarka matiz no i mordki AK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dystrybutor e36ace Opublikowano 15 Stycznia 2013 Dystrybutor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 truskawa naprawiona? obejrzałem cały temat i chociaż fanem matiza nie jestem to ten jest super czekam na dalsze relacje z prac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VuDoo Opublikowano 15 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Truskawa ma aktualnie z grubsza ogarniętą blacharkę i czeka na lakiernika. Mam nadzieję, że uda mi się po tym wszystkim przywrócić jej blask Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaptan Opublikowano 15 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Mam nadzieję, że uda mi się po tym wszystkim przywrócić jej blask Nie przesadzaj z tą skromnością Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi