Jump to content

Recommended Posts

Posted

Meguiars Mirror Glaze #16

Nałożyliśmy na kumpla granatowe A4 i po prostu poezja - pomimo że wcześniej auto też było woskowane ale tradycyjnymi tanimi woskami mleczkami, megs $16 pozamiatał :)

oto to A4 po wosku #16 :-]

Audi A4 w oryginalnym lakierze, 96 rok !!! 350.000km !! Lakier ma prawie 15 lat !

dsc00120yq.jpg

dsc00117s.jpg

Posted

No ładnie wygląda, moje Polo 95 też rakieta, ale jestem ciekaw jak w pełnym słońcu to będzie się prezentować.

Posted

nie było tzn auto kilka tygodni przed bylo regularnie myte i woskowane amway silicone glaze, tym razem nałozymy UC przed :)

Posted

UC nic nie da jeśli chodzi o trwałość. Potrzebny jest cleaner, który fizycznie i przede wszystkim chemicznie oczyści lakier.

Ale efekt przyjemny dla oka :)

Posted

Ładnie wygląda. Jak pierwszy raz zobaczyłem na żywo puszkę #16 to się przestraszyłem :lol: po co oni robią tak wielkie opakowania wosku? Mogłoby być o połowę mniejsze, o połowę tańsze i o co najmniej połowę lepiej dostępne dla zwykłego zjadacza chleba. Mam od roku puszkę Colli, która jest sporo mniejsza od #16, używany był już kilkanaście razy i gdybym miał przewidywać kiedy go zużyję do obstawiam rok 2013.

Posted
kempus, w stanach wszystko jest większe :-]

Tym się szczycą - wszystko u nich jest lepsze, większe od Europejskich odpowiedników :-]

Mimo wszystko takie puchy powinny być dostępne tylko dla profesjonalnych myjni/zakładów detailingowych. Chciałbym kiedyś spróbować #16, nawet z ciekawości, ale blokuje mnie właśnie "rozmiar", a próbek chyba brak :idea:

Posted

kempus, w showcarshine masz taki zestawik z #16 i cleanerem PB PP... myślę, że jak zagadasz przy jakiś zakupach to pewnie da rade kupić taniej sam tester #16 :)

Posted
Ładnie wygląda. Jak pierwszy raz zobaczyłem na żywo puszkę #16 to się przestraszyłem :lol: po co oni robią tak wielkie opakowania wosku? Mogłoby być o połowę mniejsze, o połowę tańsze i o co najmniej połowę lepiej dostępne dla zwykłego zjadacza chleba. Mam od roku puszkę Colli, która jest sporo mniejsza od #16, używany był już kilkanaście razy i gdybym miał przewidywać kiedy go zużyję do obstawiam rok 2013.

Tak to już jest, ja próbką RG55 nawoskuje spokojnie 4 razy samochód. Gdybym miał całą puszkę to na 10 lat by wystarczyła.

Posted

Ładnie wygląda ! zapewne po lepszym przygotowaniu głębia lakieru będzie wchłaniała gapiów :evil:

Posted

MM.MM, hehe zależy do czego ja jadę po megsa za tydzień i mam nadzieje że mi starczy na 3 miesiące :)

Posted
Tak to już jest, ja próbką RG55 nawoskuje spokojnie 4 razy samochód.

Z 15 ml? :shock:

Uważam, że 2 woskowania z tej ilości to byłby dobry wynik. Ale cztery? :o

tarq okolica znajoma. Te bramy garażowe to gzdzieś w moich okolicach. :)

Myjesz autko pod blokiem bez problemów, czy tylko pozostała część zabiegów detailingowych jest wykonywana w tym miejscu - a mycie gdzieś indziej?