Jump to content

Recommended Posts

Posted

Auto które obiecałem przygotować do długiej podróży na zlot. Ma pokonać pięć setek kilometrów i niskim nakładem sił, w warunkach polowych zaprezentować się znakomicie. Chciałbym zastosować następujące kosmetyki do lakieru: glinkę BH Soft, Meg UC, AG SRP i na koniec #16. Auto nie potrzebuje w zasadzie korekty lakieru, lecz zabezpieczenia. Nie wiem niestety czy zastosowanie ww. kosmetyków nie spowoduje, że czarny mat zamieni się w połysk, czego chciałbym uniknąć. W zasadzie to nie mam pojęcia, jak "ugryźć" temat czarnej maski. Czy można na niej stosować glinke i środki ścierne ? Czy jak położę wosk, nie spowoduję że maska będzie wydawała się np. tłusta ?

ABARTH.JPG.aebd54c97ca0d561241bff0b7190137b.JPG

Posted

Na elementy matowe nie stosuj środków ściernych, chyba że chcesz nadać im połysk :P

Zresztą sam stwierdziłeś, że lakier nie potrzebuje korekty, więc nie wiem, jaki jest cel stosowania UC...