Beny.rac Posted April 20, 2011 Report Posted April 20, 2011 Witam, Nadszedł czas na prezentacje mojej "ciężkiej pracy" Jakieś 4 tyg temu zrobiłem: mycie (Duragloss #901 + RACEGLAZE MERINO WASH MIT ) usunięcie smoły za pomocą Decabitu ponowne mycie glinkowanie lakieru (Blit Hamber Auto Clay 200g + woda z kilkoma kroplami szamponu ) ponowne mycie 1 warstwa AG SRP W tym tyg : spłukanie na myjni bezdotykowej mycie (Duragloss #901 + RACEGLAZE MERINO WASH MIT ) osuszenie Dwie warstwa AG SRP ( 2 warstwa aplikatorem bawełnianym + mikrofibra , odczekałem ok godz i 3 warstwa aplikatorem gąbkowym z Megsa + mikrofibra , po raz 1 widziałem efekt pylenia ale dałem radę ) Auto zostawione w cieniu na ok 2 godz Po powrocie przetarcie auta z kurzu i wosk FK 1000 + aplikatory gąbkowe + EUROW SHAG WEAVE MICROFIBRE TOWEL Nie posiadam zdjęc sprzed bo moim zdaniem za słaby ze mnie fotograf albo mam za słaby aparat i nie było sensu robić zdjęcia 50/50 itp Oto efekt pracy: Miało być "lustro " i jest ... A tak wyglądały aplikatory po AG SRP ( były białe ... ) Wydaje mi sie że tylko 3 zdjęcia z tych co przedstawiłem odzwierciedlają efekty mojej pracy ( nigdy wcześniej nie "macałem " lakieru w takim stanie ... ) Cały dzisiejszy proces zajął mi ok 7 godzin - jestem zmęczony ale dumny z efektu mojej pracy ...
KaczorRK Posted April 21, 2011 Report Posted April 21, 2011 Rzeczywiście zdjecia mogłyby być lepsze, bo te nie do końca oddają efekt Twojej ciężkiej pracy. Jednak w rzeczywistości lakier na pewno nabrał blasku. Praca jak najbardziej na wielki +. Gratuluję chęci i zawzięcia do ręcznej pracy
Recommended Posts