LUKAS103 Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Witam Chciałbym przedstawić I etap czyszczenia mojego busika.( będzie ok 8 ) Jest to Renault Master z 2008r. Silnik był czyszczony przed zimą ale niestety mimo osłon i tak został zmasakrowany przez błoto i śnieg. Użyte środki : Nielsen APC Nielsen Choice Meguiar's Ultimate Protectant Pędzelki, fibry itp Po spłukaniu czekam aż wyschnie i można lecieć dalej A tu coś dla fanów zdjęć 50/50. Na żywo był lepszy efekt Moja ulubiona szczoteczka I efekt końcowy Dziękuję za uwagę i pozdrawiam
gruby_RS Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2011 efekt brand new ! a btw sam latam busem i rozwala mnie kondycja i utrzymanie 99% takich aut . Rozumiem pojecie auta do pracy, ale doprowadzenie auta do wizualnej ruiny niektorym zajmuje 3 lata Pozdro i czekam na cd
Piciosz Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2011 talk zwany full wypas Szacuneczek, ja też nie mam oslony pod silikiem utrzymanie czystości pod maską zawsze było moja pięta achillesową. Ile bym nie czyścił i tak zawsze syf, ale teraz wypolerowałem maskę od spodu i chyba w końcu wezmę się porządnie za wszystko
Swiety Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2011 LUKAS103, Super robota podziwiam za odwagę. Ja w Clio i Lagunie mam tyle czujników, nawet nie myślę o czyszczeniu tego:P Wielki plus za dbanie o takiego typu auto. Jest to dość rzadko spotykane zeby czyscic takiego typu auta dla siebie. ps Co to za wlot na zdjęciu nr 2? Mikser na sarny i dziki ?
LUKAS103 Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2011 dzięki chłopaki, aż nabrałem chęci na następny etap ja też nie mam oslony pod silikiem utrzymanie czystości pod maską zawsze było moja pięta achillesową. no właśnie ja mam osłony pod silnikiem, jest całkowicie zabudowany od spodu a i tak syf się robi Co to za wlot na zdjęciu nr 2? Mikser na sarny i dziki ? wlot powietrza
Justyna Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2011 fajnie wyszło teraz silnik jak z salonu
LUKAS103 Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Przyszedł w końcu czas na czyszczenie wnętrza. W sumie bardziej musiałem niż chciałem, bo wnętrze było tak upierniczone że określenie ''obora'' nie oddaje tego co tam było Nic nie ruszałem ok 2-3 miesiące więc trochę się ubrudziło Dlatego proszę o wyrozumiałość, szczególnie przy oglądaniu kieszeni w drzwiach Czas pracy ok 15h rozłożony na 2 dni Użyte środki : -APC Meguiar's -PB Natural Look -Car Pro Perl -Meguiar's Ultimate Protectant -3M Glass Cleaner -Collinite 476 -Nielsen Choice -Fibry, ściereczki, pędzelki, szczotki i szczoteczki -odkurzacz Karcher WD 3300 -odkurzacz piorący Karcher Puzzi 8/1c -proszek Karcher rm 760 -preespray Tersus PR-101 Obraz nędzy i rozpaczy już był, teraz kilka fotek z pracy Przyszła pora na podłogę. Pozbyłem się kanapy i w sumie nie musiałem już odkręcać fotela kierowcy, bo wszędzie zrobił się ładny dostęp i trochę bałem się odczepiać te kabelki od napinaczy. Pogoda robi się coraz gorsza (temp oczywiście w cieniu) i już kończą mi się chęci na dzisiaj ale jeszcze tylko pranie. Przynajmniej szybko wyschnie Woda z podsufitki. Myślałem że będzie gorzej Tył wyczyszczony APC i na koniec PB NL Następny dzień wielkiego sprzątania Na pierwszy ogień poszły gumowe dywaniki. I teraz zaczyna się ten bardziej przyjemny etap Wszystkie szyby wyczyściłem pianką 3M, ogólnie polecam ale ten duszący smród jest nie do wytrzymania dlatego lepiej ją używać na szyby z zewnątrz. Na podłogę poszedł Car Pro Perl 1:1 z wodą nakładany pędzelkiem a na dywaniki Nielsen Choice z atomizera Piętro wyżej moja sypialnia, tutaj jest czysto dlatego zwykłe odkurzanie pypci z koca wystarczyło Na wnęki drzwi nałożyłem Colli 476 nooo i finisz Dziękuję za uwagę i sorry za nieostre fotki. Ani nie mam zdolności ani dobrego aparatu ale coś tam widać
DaV Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Nie no robota 1 klasa , teraz to można smigac nawet i w garniturze . Bardzo lubie ogladac takie relacje gdzie główną role gra dość zabrudzone auto .
Piciosz Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Eee no bardzo fajnie, nawet ta podłoga nieźle wyszła zabezpieczona. Takie auta własnie powinny być najbardziej zadbane, w końcu spędzasz tam duuużo czasu. Gratki za pracę
SzaKal Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Wiem jak ciężko doczyścić dostawcze auto... świetna robota
miskieusz Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Nie no ja pierd#@%$... aż nie wierze czasem Widzę, że nawet pierścienie dookoła różnych gałek nie mają lekko. Po prostu pełen szacun, podziw i wielki ukłon! Niektórzy tak posprzątane w domu nie mają... Swoją drogą, wybacz, że zapytam, co porabiasz? W sensie piszesz, że auto Twój drugi dom, więc rozumiem, że trasa, trasa, trasa? Gratki i szerokości, bo na pewno dużo przyjemniej się jeździ w czystym, hmm w super czystym, aucie
miHoo79 Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Robota pierwszy sort ale nie przesadzaj z tą obora w tym busie bylo baardzo czysto jak na uzytkowy samochod Czy dywaniki po Nielsenie nie sa sliskie/tluste?
Aoox Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2011 No i tak powinno wyglądać wnętrze każdego auta w Polsce .
memo Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Francja elegancja teraz tylko utrzymać ten porządek ...
maczekksan Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2011 świetna robota, ja bym nikomu nie dał wsiąść
LUKAS103 Opublikowano 1 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Września 2011 Swoją drogą, wybacz, że zapytam, co porabiasz? W sensie piszesz, że auto Twój drugi dom, więc rozumiem, że trasa, trasa, trasa? Na szczęście aż tak źle nie jest. Nie siedzę tygodniami poza domem Biorę raczej jednorazowe trasy z punktu A do B i do domu. Czy dywaniki po Nielsenie nie sa sliskie/tluste? Są troche śliskie i tłuste ale zawsze po użyciu nielsena na drugi dzień wycieram fibrą i wtedy jest ok teraz tylko utrzymać ten porządek ... z tym będzie problem ale co bym wtedy robił gdyby przez rok auto było czyste
Rekomendowane odpowiedzi