Jump to content

PB Blackhole pod wosk Lusso Oro-tak czy nie?

Liptonosz

Recommended Posts

Pytanie czy bylo widac roznice? Zgadza sie, BH cleanera w sobie za duzo nie ma, przynajmniej recznie praktycznie nic w tym kierunku nie zadziala, za to oba LP i BH glazuja:

lp0910.jpg

Skoro juz taka kombinacja u Ciebie lezy mysle, ze bardzo ciekawe byly by obserwacje trwalosci. Przynajmniej teoretycznie nie jest to najbardziej udane polaczenie - LP jako oleisty glaze i na to BH ktory jest glazem akrylowym - polimerowym.

Czytajac opis Lusso Revitalizing Creme wyglada ze przy okazji glazuje. Osobiscie darowal bym sobie BH. Ewentualnie mozesz zawsze pokusic sie o male 50/50 z BH na jakims malym fragmencie, zeby sprawdzic czy roznica bedzie widoczna.

Liptonosz, jesli znajdziesz chile po pracy to podziel sie wrazeniami z pracy z cleanerem i woskiem lusso. Na forum nie ma za duzo na ich temat a wygladaja ciekawie. Idealne bylo by jakies 50/50 z cleanerem i bez - zeby zobaczyc jak bardzo glazuje srodek.

Nie nie :) Po prostu jak bedziesz kladl clener np na klape bagaznika, oklej ja w polowie, naloz cleaner na jedna czesc i zdejmij tasme. Wtedy zdjecie a po poloz na reszte clener i wtedy na calosc wosk. W ten sposob clenaer bedzie na calej klapie i na pewno nie bedzie widac roznicy a na zdjeciu bedzie polowa z i bez clenera. W kazdym razie dzieki! Samemu wiem ze generalnie jak juz sie wezmie za robote to czesto brakuje czasu na takie zabawy :(

po czystym clinerze np. LP położył bym BH ale jak masz ten lusso to nie bardzo.

Co do warstowwania to np. przy FK widziałem różnicę a przy coli nie :) Lusso nie kładłem jeszcze :)

aha co do testów to możesz dać prócz testu z/bez cleanera lusso, zrób tak samo ale z BH :) zobaczymy czy jest różnica :)