zieluch Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Witam. Dzisiaj postanowiłem nieco odświeżyć zapuszczone auto mojej mamy. Przed korekta mechaniczna mam jednak problem jeśli chodzi o wyciągniecie wgnieceń które prawdopodobnie powstały na skutek szkód parkingowych, poniżej zdjęcia jak to wygląda. Szukam rozwiązania jak się najlepiej za to zabrać. Uploaded with ImageShack.usg] Uploaded with ImageShack.us Szukam raczej alternatywy zrobienia tego samemu i przy nie dużych nakładach finansowych, gdyby to było moje auto oddałbym prawdopodobnie do firm zajmujących się na codzień takimi wgnieceniami. Myślałem nad zakupem pop up dent czy jakoś tak nazywa się ten zestaw ale czytałem różne opinie. Tutaj mógłby dać sobie rade z lewą stroną, z prawą jest nieco gorzej.
miki Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Obydwie strony kwalifikują się do lakierowania. Więc jak chcesz sobie poćwiczyć to możesz to nawet młotkiem zrobić
sq8shq Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Myślałem nad zakupem pop up dent czy jakoś tak nazywa się ten zestaw ale czytałem różne opinie zapomnij, pops-a-dent da rade tylko tam gdzie blacha jest bardzo miekka i same wgniecenia sa wrecz odpowiedniego rozmiaru, z nadkolem nie ma najmniejszych szans sobie poradzic. Wogole pops-a-dent radzi sobie tam gdzie mozna sobie niekiedy poradzic np. przyssawka do nawigacji nie smiac sie bo w ten sposob wyciagnalem 2 lekkie wgniotki
zieluch Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Mówiąc szczerze to blacha w tym miejscu nie jest jakaś super twarda, powiedział bym nawet ze jest dość miekka. No nic spróbuje zdjąć nadkole i może uda mi się to wypchnąć ewentualnie zrobię korektę bez ruszania tych wgnieceń.
yukon Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2011 możesz spróbować zdjąć boczek i wypchać gumowym młotkiem
Gość Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2011 a nie lepiej klejone chaczyki i mlotek posuwny?
Rekomendowane odpowiedzi