Jump to content

Odnawianie lakieru BMW e39

Recommended Posts

Posted

Witam, chcialbym na swoim aucie odnowic lakier (BMW e39) i juz nawet wybralem firme (Meguiars) jakimi chce to zrobic. Dodam, ze na aucie jest troche lekkich rysek, ale widac tez koliste rysy..

Kosmetyki ktore wybralem to:

1. Mycie - Meguiars Gold Class Car Wash

Cena: 35zl

2. Przygotowanie powierzchni - Glinka Bilt Hambler soft 100g

Cena: 32zl

3. Polerowanie - Meguiars Ultimate Compound

Cena: 55zl

4. Woskowanie - Meguiars 16# / Collinite 476 / Meguiars NXT2

Cena: 90zl

5. Konserwacja - Ultimate Quik Detailer

Cena: 55z

Mozecie mi napisac od czego mam zaczynac? Tzn od jakiego kosmetyku i jak go stosowac? Dodam, ze jestem i prosze o wyrozumialosc..

Posted

Kolejność dobra :)

Do pełni szczęścia brakuje cleanera (nakładasz przed samym woskiem) i czegoś do usuwania asfaltu i zabrudzeń drogowych (no chyba, że Ci nie szkoda glinki na takie zabrudzenia).

Cleaner to np. Autoglym SRP (taki środek trzy w jednym, ale dobrze przygotuje lakier przed woskiem) lub Dodo Lime Prime. Do asfaltu to np. Decabit.

Posted
Gdzie można kupić glinkę za 35 zł??

Chyba w SCS, zakładam że tam Kolega będzie robił zakupy bo też jest z Białegostoku więc ma blisko ;)

Do asfaltu potwierdzam jak najbardziej decabit się przyda.

Posted
Gdzie można kupić glinkę za 35 zł??

Na bazarze :D

A tak serio, to glinki Bilt Hamber 100g nigdy nie były produkowane przez producenta. Producent zabrania też dzielenia glinek. Mogą być sprzedawane tylko w oryginalnym opakowaniu (200g).

Posted

Na ceny nie patrzcie, bo i tak pewnie sie nie zgadzaja ;) Podalem to wszystko przykladowo jako zestaw ktory chce zakupic :)

maestro00,

Gdzie jest SCS? Bo mialem w innym sklepie kupowac, a nawet myslalem o allegro :P

Moze mi ktos napisac co musze pokolei robic i jakim srodkiem?

Pozdrawiam :)

Posted

Kolejność dobra, kosmetyki też niczego sobie. Zaopatrz się jeszcze w cleaner albo chociaż alkohol izopropylowy (IPA).

Dokładne procedury postępowania poznasz w trakcie lektury forum. Polecam i pozdrawiam :)

• Administrator
Posted

Vindix, SCS to showcarshine.pl , tam znajdziesz glinke 100g, jak i inne kosmetyki.

Na forum promujemy aktywność userów a nie bierne oczekiwanie na podanie wszystkiego na tacy. Nasza wyszukiwarka działa całkiem nieźle i jak poświęcisz troche czasu to znajdziesz odpowiedź na wszystkie pytania.

Posted

Evo,

niestety szukalem w google i nie znalazlem dlatego zapytalem :)