Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witajcie,

Narzeczona chce tanio przefarbować torebkę z eko skóry. Znalazła na allegro preparat Terrago, który nadaje się do skóry sztucznej i naturalnej.

http://allegro.pl/spray-farba-do-skory- ... 82788.html

http://allegro.pl/zmien-kolor-butow-lak ... 49772.html

Myślicie, że to da jakiś efekt, czy jednak nie ma sensu? Jakieś inne propozycje?

Posted

Nie znam tych preparatów, ale od siebie mogę polecić Renoskór - znajdziesz na allegro za smieszne pieniądze. Używałem ponad rok temu na skórzanej kierownicy i recznym - do dziś trzyma i wogóle nie widać miejsc, gdzie preparat był nakładany - kolor zlał się idealnie ze skórą (czarny).

Posted

Romekkk, ale myślisz, że bez problemu nada się do eko skóry? Chcemy całkowicie zmienić kolor takiej torebki z zółtego na czarny.

Posted

tego to nie wiem... jak tylko uzupełniałem ubytki i do tego nadal się doskonale :good:

kupowałem u sprzedawcy ary21. najwyzej przedzwoń i się zapytaj.

Poza tym słyszałem że ludzie malują tym zwykłe, piankowe kierownice i sie trzyma więc myślę że eko skórą też nie powinno byc problemu.

Posted

Napisałem maila, zobaczymy co odpiszą :) Dzięki :)

Jakieś inne propozycje też są mile widziane :P

Posted
ale od siebie mogę polecić Renoskór
mi zlazł po tygodniu ........... Chyba że coś źle robiłem .
Posted

ja razem z renoskórem kupiłem od nich jakiś odtłuszczacz. najpierw nim umyłem elegancko i na drugi dzień naniosłem cieniutką warstwę pędzelkiem. jak przeschło dałem kolejną i kolejną - w sumie 3. Kolejnego dnia przesmarowałem całą kierę i wajchę spacji kremem glicerynowym do rąk i gitara :-] nic nie schodzi.

Ps. kremem smaruję tak mnej więcej raz na 2 m-ce i żądnych negatywnych efektów nie widzę - wręcz przeciwnie.

• Dystrybutor
Posted

Majkelo dobra rada:

kup żonie nową torebkę.

Najlepiej skórzaną. :)

Ps. i nie chodzi o produkty wymienione w tym wątku tylko o proces malowania eko skóry i problemy z tym związane. (rosyjska ruletka)

Pozdrawiam

Posted

muzycom, narzeczona przyjęła twoją propozycję z zadowoleniem ;) Jednak problem tkwi w fasonie torebki, którego nie ma w innym kolorze ;]

Temat można zamknąć, nie ma sensu ryzykować z farbowaniem.