Jump to content

Jaki zestaw do czarnej skóry w stanie dobrym - efekt matowy

Recommended Posts

Posted

Witam,

Panowie mam pytanie poszukuję zestawu do skóry w swoim aucie - do tej pory czyściłem ja APC ... :wallbash: (dobrze ze tylko raz bo z tego co czytalem nie byl to dobry pomysl ) oraz preparatem firmy " "moje auto - tapicerka skórzana ... :oops: ) efekty było nawet widać ale skóra strasznie sie błyszczała i ślizgała więc pomyślałem że pora na coś lepszego ... :oops:

Jaki cel chcę osiągnąć:

- zabezpieczyć skórę ( powstają już minimalne przetarcia od spodni itp ) więc myślę że preparat musi być w postacie mleczka a nie spray"u

- skóra nie ma sie błyszczeć a wyglądać jak nówa ( czyli efekt matowy)

- fajnie jakby po pielęgnacji został jakis zapach ... :oops:

Aby nie było że nie czytałem forum wiec do wyboru mam:

COLOURLOCK - ZESTAW DO PIELĘGANCJI SKÓRY cena 98 zl

GLIPTONE MEGA ZESTAW GT12, GT11 108 zl

RACEGLAZE LEATHER BALM CONDITIONER 250ML + RACEGLAZE ALCANTRA CLEANER 250M ok 138 zl

Zestaw Zaino Z9 i Z10 jaka cena tego zestawu i gdzie można ją znaleść???

Macie inne typy jeszcze???

Jaki zestaw polecacie najbardziej do czarnej skóry i aby spełnił moje oczekiania... :oops:

Cena za zestaw to ok 100-130 zl

FoTY :

p3270295.th.jpg

p3270297.th.jpg

Posted

U siebie stosuję zestaw od Gliptone więc polecam z czystym sumieniem :) Do tego pachnie jak prawdziwa, nowa skóra... Efekt na pewno matowy i nie ma mowy o jakim kolwiek ślizganiu...

Posted

Podlacze sie pod temat. Czym najlepiej potraktowac tapicerke ze skory w Mazdzie?

Skora zastosowana w tym aucie jest bardzo twarda i szybko sie przeciera.

Chcialbym naprawic przetarcia, ktore zaczynaja sie pojawiac i ladnie odswiezyc tapicerke.

Posted

Tak jak Jan Wronowski powiedział najlepiej Gliptone.

Posted

Czy któryś z modów mogłby ten topic przenieś do działu Tapicerka i Skóra bo pewnie tam bedzie więcej odp ... :oops:

Z góry thx ... :mrgreen:

Posted

Skoro zależy ci na zapachu, to Gliptone będzie w sam raz. Inaczej poleciłbym Colourlock (bezwonny).

Posted

a co polecicie do 5 letniej czarnej skory dakota ? czy Zymöl Leather Conditioner bedzie ok do tej skory? i do tego Zymöl Leather Cleaner?