Jump to content

Recommended Posts

Posted

Czytając temat silnej chemii do felg zrobiłem szybki teścik na dwóch felgach. Gdzieś z czeluści garażu wykopałem stary zapas Wonder Wheels’a. Generalnie nie używam preparatów do felg – dobre zabezpieczenie i regularne mycie pozwala je utrzymać w bardzo dobrym stanie.

Felgi na Omedze nie są czyszczone od środka, nie widziałem nigdy takiej potrzeby i można powiedzieć że mają wewnątrz 11 lat bo nie przypominam sobie żebym je tam czyścił poza może przejechaniem karcherem przy zmianie na zimowe stalówki.

Felga 1 i 2 przed myciem

Fela02.jpg

Fela01.jpg

Felga 1 i 2 po porządnym umyciu szamponem CarPlan Heavy Duty

Fela04.jpg

Fela03.jpg

Felga 1 i 2 po wyczyszczeniu Wonder Wheels’em. Nanoszenie na cała powierzchnie wewnątrz felgi pędzlem z miękkiego włosia ok 3 minuty, tak żeby się brud namoczył i potem szorowanie tymże pędzlem 10 minut – niczym innym nie szorowałem. Niestety jak widać felgi mają już wżerki, przerysowania i odpryski no ale mają w końcu 11 lat. Większymi plamami z asfaltu (właściwie to grudami) i pozostałościami taśmy po odważnikach trzeba by się zająć z osobna.

Fela06.jpg

Fela05.jpg

Fela07.jpg

Fela08.jpg

Myślę, że efekt niezły jak na 30 minut roboty na dwóch felgach - jak dla mnie produkt zdecydowanie daje radę. Na tak zapuszczone wnętrza felg opakowanie 500ml starczyłoby na pewno na dwa a może i trzy komplety. Produkt jest też dostępny w bańce 5ltrów.

Nie wolno go stosować na felgi nielakierowane czyli chrom, polerowane aluminium lub powierzchnie anodyzowane.

Posted

Super teścik :good: Widać, że produkt daje radę - Felgi faktycznie mocno "zajechane"

ale efekt końcowy P O W A L A J Ą C Y :good:

Gdzie to mozna kupić :?: i jaki jest koszt :?:

Posted

Na alledrogo pod CarPlan Wonder Wheels znajduje się w cenach od 29 do 32 z wysyłką. Właśnie widzę że ktoś nawet wystawił za 32zł opakowanie 1 litrowe - wygląda to naprawdę jak okazja. Dostępne jest tez opakowanie w trigerku ja bym jednak jak już trzymał się płynu z pędzlem.

Posted

Środek daje rade generalnie. W sumie czyściłem tylko bardzo zapuszczone felgi gdyż wydaje się być mocno agresywny, czyścic tylko w rękawiczkach !!!! u mnie na rekach gdy ich nie założyłem powstały czerwone kropki ;) Do kupienia jest także w Norauto a przynajmniej był.

Posted

Temachem sprzedaje ten produkt, napisz do niego przez allegro, że jesteś z forum, to dostaniesz rabat do 15%.

Posted

Nie wiem skąd i dlaczego tak tanio....może u producenta była jakaś promocja, a może za dużo im na magazynie zostało....bynajmniej ja po takiej cenie nabyłem :)