Jump to content

Recommended Posts

Posted

Odpryski są w większości do podkładu jak ich kolor wskazuje więc polerka jak agresywna by nie była nic nie da. Mozna sie bawić wykałaczką i nakładać punktowe kropki lakieru po czym zeszlifować to na równo i dopiero polerka, ale sam odpowiedz sobie czy postawienie, w tym wypadku, kilkuset albo i więcej kropek to ciekawe zajęcie ;). W naszych brudnych drogowych warunkach trzeba niestety dopisać sobie do kosztów utrzymania auta lakierowanie przedniego zderzaka co jakieś 3 lata...

Posted

Sporo tych odprysków. Czyżby służby oczyszczania miasta zrobiły ci na złość i wypiaskowały samochód?

Tak jak kolega wyżej napisał: albo zabawa w zaprawki, albo lakierowanie.

Posted

Jak coś z tym zrobisz, możesz okleić zderzak przezroczystą folią, teraz robią takie cienkie po podgrzaniu łatwe do dopasowania, specjalnie by uchronić zderzak/maskę przed odpryskami.

Posted

Chyba że to porządna folia 3M, w pick-up'ie już 4 lata mam na zderzaku wygląda jak dopiero nałożona :) W stanach jest to bardzo popularne.

• 2 weeks later...
Posted

chocby ktorys z budzetowych produktow koloryzujacych zastosowany kilkakrotnie w odstepach powiedzmy 15 min i na to folia ?

Posted
chocby ktorys z budzetowych produktow koloryzujacych zastosowany kilkakrotnie w odstepach powiedzmy 15 min i na to folia ?

Powierzchnia pod folie, w szczegolnosci bezbarwna, musi byc czysta i nie wysmarowana czymkolwiek, pozatym tych dziur nie wypelni zaden srodek do pielegnacji, przynajmniej wg. mojej skromniej wiedzy :)

Posted

masz racje jednak zaeksperymentowalbym z folia wg mojego pomyslu .... chociarz jak by to bylo moje i tak bym pomalowal tylko zeby kolor siadl :P

Posted

podejrzewam ze po pierwszym etapie eksperymentow (maskowanie odpryskow woskiem koloryzujacym) stwierdzilbys ze to bez sensu ;)

• Administrator
Posted

Kolega chyba raczy żartować z wypełnianiem tych dziur woskami/pastami :shock:

Posted

jako ostatnia deska ratunku aby nie swiecily na bialo ale jak wspomnialem ja bym to prysnal

• Administrator
Posted

Wypełniać to mozesz hologramy albo delikatne swirle, a nie takie kratery.