Jump to content

Polerka lakierów termoutwardzalnych

Recommended Posts

Witam czy komuś zdarzyły się takie lakiery do polerowania, więc moje pytanie, jak sobie dać z tymi lakierami rade, nie dawno miałem właśnie samochód z tego typu lakierem, i powiem że po 8 godzinach polerowania dachu, dałem sobie spokój, ale mniejsza ponieważ ten typ lakieru jest lakierem jednowarstwowym utwardzany w pewnych temperaturach, zbiegiem czasu robi się bardzo twardy na zarysowania, ale tagże matowieje i czy ktoś mam jakiś sposób na ten typ lakieru, ja próbowałem wszystkimi możliwymi środkami jakie miałem pod ręką i efekt był bardzo mizerny dodam jedynie co udało mi się zrobić to przywrócić trochę blasku ale ryski pozostawały :( może dodam że to był nas polski rodzynek :lol: czy jest jakiś sposób na te lakiery ?

ja wiem jak się sprawdza rocznik tylko ten samochód był u mnie kilka tygodni temu :P

i chce wiedzieć na przyszłości czy jest jakiś sposób na ten typ lakieru

Widzę że albo nikt nie miał do czynienia z takimi lakierami, ja rozumie że trudno znaleź auto z takim lakierem, 99% lakierów jest chemoutwardzalnych :mrgreen: albo to taka tajemnica że, nikt nie chce się podzielić :/ a od siebie dodam że potraktowałem sam dach, pastami 3m, app i faracelą i żadna nie dała rady, nawet papier ścierny 1500 potem 2000 a na koniec 2500 nie pomógł, ale trudno życie mam nadzieje że więcej takie auto do mnie nie przyjedzie :lol: