damiann88 Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2011 Witam Nie będe się rozpisywał jak to sie stało, ale jest tragedia.... w aucie wylała się ropa, zbiorniczek stał z tyłu na podłodze, wszystko przelało sie kanalikami pod nogi kierowcy Gąbka była dość mocno nasiąknięta, pod naciskiem trochę zeszło w szmaty. Można to jakoś podratować? Zawołać jakiegoś specjalistę z odkurzaczem piorącym? Jakieś pomysły? Wiem że najlepiej by pasowało wymienić ale z tym roboty że ho ho
Maru 123 Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2011 damiann88, myśle że tylko wymiana. ile byś tego nie prał to i tak bedzi śmierdziało skoro tyle tego się wylało. w jedno popołudnie wymienisz tą wykładzinę. ale wietrzyć auto i tak będziesz tygodniami
firmek Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2011 Ja bym tylko dodal ze warto by bylo wyjac ta tapicerke jak najszybciej i wymyc to co jest na podlodze. Ropa i lakier sie nie lubia.
kar01 Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2011 Jezus Maria jaka masakra! To już wolę rzygowiny mojej siostrzenicy na tapicerce... Niestety chyba jedyne wyjście, to jak pisze Maru 123, wymiana... Myślę, że i tak o wymianie będziesz musiał wylać paręset mililitrów jakiegoś pochłaniacza zapachów (chociaż nie wiem czy to nie będzie gorszy smród).
DAMIAN1991 Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2011 Potwierdzam słowa Marka Wydaje mi się ze choćbyś nie wiem co użył to zapach nie wyjdzie zwłaszcza z tak solidnie wygłuszanego samochodu jak Audi... Wykładzina w Golfie MKIII Variant bo takiej przygodzie do dziś mi się zachowuje jak nawoskowana a zapach traciłem przez 2 miesiące(wisiała poza samochodem) A aromacik i tak pozostanie jeszcze na długo
Liptonosz Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2011 Wymień element, będzie Cię to kosztowało mniej siły i nerwów. Z takim syfem raczej nie da się nic zrobić. Współczuję
yukon Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2011 druga wykładzina kosztuje w granicach 200-400zł więc nawet nie ma sensu próbować ratować zalanej. lepiej dobrze domyj tę podłogę
Gość Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2011 Ja bym to wymontował i eksperymentował bo gorzej już być nie może.
Marco Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2011 Ja bym to wymontował i eksperymentował Czekamy zatem na Twoje pomysły
Gość Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2011 Gdybym miał już to na zewnątrz to wypróbowałbym: - mycie szczotką z użyciem pasty BHP - mycie szczotką z użyciem proszku do prania - mycie koncentratem do prania tapicerki Car valet - są jeszcze pasty do mycia rąk dla mechaników samochodowych, powinny domyć tłuste - to wszystko myjką ciśnieniową wypłukać - jeśli będzie śmierdzieć to wypsikać koncentratem zapachowym
Marco Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2011 - mycie szczotką z użyciem pasty BHP- mycie szczotką z użyciem proszku do prania - mycie koncentratem do prania tapicerki Car valet - są jeszcze pasty do mycia rąk dla mechaników samochodowych, powinny domyć tłuste - to wszystko myjką ciśnieniową wypłukać - jeśli będzie śmierdzieć to wypsikać koncentratem zapachowym No świetnie .I uważasz ze usuniesz ropę z tej pianki wygłuszającej?
yukon Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2011 wątpię żeby ruszyć ropę, nawet jeżeli uda się usunąć to pozostanie zapach...200zł + około 5godz i po sprawie.
Gość Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2011 Nie mam takiej pianki to nie sprawdzę.
firmek Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2011 Ja bym sie nie bawil. Pomijajc zapach ropa tej piance na pewno na zdrowie nie wyszla.
sirtrojan Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2011 Jak masz tak wybebeszone autko ( widzę zdjęte fotele) to w czym jest problem żeby to wymienić. na alle poszukaj identycznego na części i wal swapa ( tylko nie z anglika ) Blaszke trzeba będzie dobrze doczyścić ale nie jest najgorzej. Zawsze mogła to być kiszona kapusta albo takie też ogórki. Smród nie do usunięcia. GL
damiann88 Opublikowano 29 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2011 Blaszke trzeba będzie dobrze doczyścić ale nie jest najgorzej Blacha już wyczyszczona, ropa tam dosłownie pływała No to nie pozostaje nic innego jak zakupić nową wykładzinę. APC powinno pomóc w doszorowaniu blachy i pozbyciu sie zapachu?
Dystrybutor EXCEDE Opublikowano 29 Marca 2011 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2011 APC powinno pomóc w doszorowaniu blachy Ja bym Bilt Hamber Surfexem HD tą blache czyścił.
Mazder Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2011 Mnie się ropa raz rozlała w bagażniku. Wykładzina przesiąkła, a gumowy spód się odkleił i odkształcił. Nie do uratowania. Na wierzchu leżały jeszcze koce i za kurację w pralni chemicznej słono zapłaciłem. Zapach wietrzał jeszcze jakiś czas.
bbarti Opublikowano 30 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2011 Jak koledzy wyżej pisali, przy tak wybebeszonym aucie, tylko wymiana i po sprawie
kar01 Opublikowano 30 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2011 Zawsze mogła to być kiszona kapusta albo takie też ogórki. Smród nie do usunięcia. GL Albo mleko ;D
firmek Opublikowano 30 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2011 sirtrojan napisał/a: Zawsze mogła to być kiszona kapusta albo takie też ogórki. Smród nie do usunięcia. GL Albo mleko ;D Podpuszka serowa
mutra Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Jak już kupisz wykładzinę na wymianę to wypierz ją sobie przed montażem - skoro i tak wybebeszasz auto to wykorzystaj okazję. Co do smrodów to najgorsza jest zepsuta krew (posoka)
damiann88 Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Wykładzina kupiona, jutro ma być już wyprana gotowa do odbioru
Rekomendowane odpowiedzi