Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam

Przedstawiam relacje z korekty lakieru BMW 323ti. Lakier dosyć zapuszczony ( co widać na zdjęciach ). Korekta robiona megsem 105 i 205. Pierwszy raz pracowałem tymi pastami i jestem bardzo zadowolony. Wrzucam zdjęcia z samej polerki, jutro wrzucę fotki po srp i colli 476.

dsc1679v.jpg

dsc1685i.jpg

dsc1689i.jpg

dsc1697.jpg

dsc1700.jpg

dsc1686o.jpg

dsc1713w.jpg

dsc1716.jpg

dsc1722v.jpg

dsc1726ig.jpg

dsc1730g.jpg

dsc1731.jpg

dsc1734.jpg

dsc1737i.jpg

dsc1746s.jpg

dsc1749l.jpg

dsc1751f.jpg

Posted

Efekt jak najbardziej na + Bardzo ładny kolor.Co tam tak wszystko zakurzone :D z pasty pył ?Chyba jeden z nielicznych testów megsa 105 i 205 bo wszyscy w 3m idą.Chętnie zobaczyłbym jeszcze całe auto przed i całe po.

Posted

Nio troszkę pyli...ale da się pracować. Zdjęcia będą jutro. Niestety fotek wyglądu samochodu z przed korekty nie mam. Dostałem samochód wieczorem, zdążyłem go tylko umyć, wyglinkować, okleić i poszedł do garażu.

Posted

Lakier oryginalny czy renowacyjny. Bo ładnie idzie jeśli na ori twardzielu.

Okleiłeś wszystko prócz najważniejszego :evil:

Ładnie ,ładnie działaj dalej ;)

Posted

Marco pewnie chodzi Ci o klamkę ;) po zrobieniu zdjęcia została od razu oklejona :P

Od strony kierowcy lakier oryginalny, prawa strona malowana...Działam działam..niedługo na do garażu trafią dwa focusy :-]

Posted

Bardzo wdzięczne autko i przyjemnie się musi nad nim pracować z racji niedużych gabarytów.

Ogarnij jeszcze plastiki i wnętrze, to będzie tip top.

Miałem kiedyś 323ti w kolorze Bostongrun Metallic. Szkoda, że nie wyrobiłem sobie za jego czasów kultury mycia i dbania o kosmetykę.

Posted
Od strony kierowcy lakier oryginalny, prawa strona malowana
Różnica zauważalna w obróbce od razu prawda?
niedługo na do garażu trafią dwa focusy
To będzie buła z masłem :)
Posted

Efekt mi się podoba.

sam w weekend zabieram się za korekte pastami 105 i 205 megsa.

powiedz na jakich padach z nimi pracowałeś?

Posted

Extra!

Na ostatnim foto widać że troche roboty zostało, tą mocniejszą mógłbyś jeszcze pojechać.. choć trzeba sie przyjrzeć czy jest sens katować.

Nooo i ciekawe jak było przed srp. :)

Na malowanej części będziesz bardziej uważał???

Posted

Efekt bardzo fajny ;) Miło będzie oglądać w przyszłości efekty pracy przy Foczkach :P

Posted

Wnętrza nie było w planach, plastiki na zewnątrz będą potraktowane AG Bump Care.

Marco prawa strona szła bez najmniejszych problemów, praktycznie wszystko schodziło po jednym przejściu, oryginalny lakier wiadomo- strasznie twardy. Maski nie chciałem mocniej katować bo na rantach ma purchle już :/ Nio foczki stoją i czekają w kolejce, dwie czarne i jedna srebrna.

Posted

Autko skończone, właściciel zadowolony :) Mam nadzieję że Wam też się podoba.

Z7astanawiałem się co położyć na lakier: Carbona czy 476 ale z racji tego że właściciel myje na samoobsługowych to położyłem 476.

dsc1752q.jpg

dsc1753k.jpg

dsc1754.jpg

dsc1757i.jpg

dsc1758f.jpg

dsc1756n.jpg

dsc1759j.jpg

dsc1760x.jpg

dsc1761v.jpg

Posted

Naprawdę ładnie się prezentuje z tym zderzakiem przednim i czarnymi lampami ,ale chyba za to dowód zabierają ? A czemu alu na przodzie nie ma ?Bra na masce mi tylko nie leży.

Posted

Z uwagi na to że kilka elementów nie było w ori lakierze poszedł polishing pad a później FP.

Felgi takie a nie inne bo miały się wyróżniać w tłumie, lampy są oryginalnie przyciemnie nie żadne home made..

Posted

Super Ci to wyszło :)

Możesz coś więcej napisać o 105 i 205. Skąd wiedziałeś kiedy zacząć nakładać 205?

Jakieś uwagi? Bo sam nie długo moje autko potraktuję 105 i 205. :song:

Będziesz coś jeszcze po tych Megasach kładł? Czy od razu wosk?

Posted

Uhm, uwierz mi - wyróżnia się. Nie na plus (IMHO), ale jest nietuzinkowe. Jeszcze okleić gdzieniegdzie carbonową folią (albo białą, o!) i będzie prawdziwy killer.

Nie no, śmieję się, bo mnie czasem uprzedzeni ludzie mają za sportowca i wyznawcę boga Ortaliona :P

Natomiast lakier błyszczy się pierwszorzędnie :good:

Posted

205 nakładałem po 105, gdzie nie gdzie musiałem poprawić bo były delikatne hologramy.

Po 205 położyłem SRP i po 12 godzinach 476.

Mazder wiesz jak jest: nie ważne co mówią ale ważne żeby mówili :P

Posted

Efekt świetny pomimo zdjęć , które nie potrafią oddać efektu prac :good: Gdybym odkrył to forum 2 miesiące wcześniej to mógłbym popracować na takiej samej bawarce mojej narzeczonej. Takie pytanko. Jak się poddaje lakier na megsie ? Pytam bo czeka mnie e34 a na tą chwilę dysponuje tylko megsem plus kilkoma dodatkami :-]