lukas0007 Posted March 26, 2011 Report Share Posted March 26, 2011 Witam! Mam problemik znacie moze jakac dobra farbe do szpilek (felgi stalowe) ? kolor srebrny mnie interesuje. Zastanawialem sie nad wymalowaniem zwykla farba, ale chcialbym zeby to fajnie wygladalo i bylo w miare trwale. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spons Posted March 27, 2011 Report Share Posted March 27, 2011 Sprecyzuj okreslenie szpilka bo w moim znaczeniu tego elementu sie nie maluje Link to comment Share on other sites More sharing options...
yukon Posted March 27, 2011 Report Share Posted March 27, 2011 pomaluj sobie hammeritem, nie wiem czy długo wytrzyma tak na serio nie lepiej porządnie doczyścić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukas0007 Posted March 27, 2011 Author Report Share Posted March 27, 2011 i co niby mi da to czyszczenie jak teraz nalot rdzy jest a po czyszczeniu zniknie na chwile a pozniej sie znowu pojawi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Justyna Posted March 27, 2011 Report Share Posted March 27, 2011 użyj cynku w spreyu. masz jakąś fote? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukas0007 Posted March 27, 2011 Author Report Share Posted March 27, 2011 zrobie zaraz i wrzuce Link to comment Share on other sites More sharing options...
Justyna Posted March 27, 2011 Report Share Posted March 27, 2011 ok czekam Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukas0007 Posted March 27, 2011 Author Report Share Posted March 27, 2011 ok zrobilem http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/122 ... c21b0.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f38 ... 01a45.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4a2 ... 2113e.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Justyna Posted March 27, 2011 Report Share Posted March 27, 2011 czyli chodzi Ci nie o szpilki tylko o śróby do kół i dekielek od piasty tak? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukas0007 Posted March 27, 2011 Author Report Share Posted March 27, 2011 no no zle sprecyzowalem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Justyna Posted March 27, 2011 Report Share Posted March 27, 2011 ok wydaje mi się, że najlepiej to byłoby oddać je do chromowania, na forum jest ktoś kto to robi jak znajdę to podam link. a jak nie to możesz tak jak pisałam dokładnie oczyścić rdzę, psiknąć cynkiem w spreyu i na to jakąś srebrną farbą i o ile na kołpaczku z piasty efekt utrzyma się dłużej to na śrubach raczej nie bardzo ze względu na odkręcanie i przykręcanie co będzie tą farbę wycierać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukas0007 Posted March 27, 2011 Author Report Share Posted March 27, 2011 no wlasnie tez tak myslalem ze malowanie nie da nic bo od klucza sie zetrze farba, narazie nie mam alu wiec musze cos zrobic z tymi srubami bo szpeca troche Link to comment Share on other sites More sharing options...
Justyna Posted March 27, 2011 Report Share Posted March 27, 2011 ja bym narazie psiknęła tym cynkiem będą wyglądać lepiej niż teraz, a korozję powstrzyma na jakiś czas jeśli wcześniej porządnie oczyścisz. Jak chcesz to wyślę fotkę jak taki nałożony cynk wygląda może nie na śrubach ale kolor ten sam Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukas0007 Posted March 27, 2011 Author Report Share Posted March 27, 2011 jesli mozesz to prosze cie bardzo o wrzucenie heh:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Justyna Posted March 27, 2011 Report Share Posted March 27, 2011 o tak wygląda: Link to comment Share on other sites More sharing options...
mutra Posted March 27, 2011 Report Share Posted March 27, 2011 nowa śruba kosztuje 3 zł - IMO nie warto się bawić w chromowanie starych, dekielek piasty kosztuje 6-7 zł. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukas0007 Posted March 27, 2011 Author Report Share Posted March 27, 2011 heheh mutra tylko ze sruby sa z jesieni, oryginalne GM Justyna wydech nowy czy malowany ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Justyna Posted March 27, 2011 Report Share Posted March 27, 2011 Justyna wydech nowy czy malowany wydech malowany w tamtym roku i dziś wygląda nadal tak jak na zdjęciu nowa śruba kosztuje 3 zł - IMO nie warto się bawić w chromowanie starych, dekielek piasty kosztuje 6-7 zł. może i są tanie ale po jakimś czasie będą wyglądać tak samo a pochromowane wytrzymają dłużej a i samo chromowanie jest tanie Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukas0007 Posted March 27, 2011 Author Report Share Posted March 27, 2011 czym malowalas bo ladnie wyszlo ? mnie to samo czeka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Justyna Posted March 27, 2011 Report Share Posted March 27, 2011 srebrzanką do wydechu i cynkiem tylko ostatni tłumik bo on ma wytrzymałość do 250 stopni. Jak chcesz to na pw napisz mi swojego meila wyślę fotki z przebiegu prac nad zawieszeniem i ukł. wydechowym. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rogo Posted March 27, 2011 Report Share Posted March 27, 2011 użyj cynku w spreyu. masz jakąś fote? myślisz, że ten cynk będzie lepiej trzymał niż np. lakier na felgi ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Justyna Posted March 27, 2011 Report Share Posted March 27, 2011 nie ale zabezpieczy na jakiś czas przed korozją, działa nawet po zdrapaniu a na to może położyć farbę jak potem pisałam Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukas0007 Posted March 27, 2011 Author Report Share Posted March 27, 2011 Justyna, i tak najprawdopodobniej zrobie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Justyna Posted March 27, 2011 Report Share Posted March 27, 2011 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jodan Posted March 27, 2011 Report Share Posted March 27, 2011 lukas0007, dziwne, że Ci tak te śruby pordzewiały wciągu jednej zimy. Ja mam od nowości jeden komplet śrub do kół letnich i zimowych i nie ma na nich śladu rdzy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts