blaszczu Opublikowano 25 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2011 Witam W końcu postawię pierwszy prawdziwy krok w dziedzinie Auto Detailingu. Jutro od rana planuję wziąć się za korektę lakieru tzn głównie za ręczną polerkę oraz woskowanie Zakupiłem następujące rzeczy w tym celu: -Meguiar`s Ultimate Compound -Dodo Juice Lime Prime Lite -Meguiar`s NXT 2.0 -Finish Kare 1000P HI -Bilt Hamber Auto Clay -Meguiar`s Gold Class -Aplikatory Meguiar`s -Monster Shine Tri Color Jako, że będę to robił pierwszy raz prosiłbym o porady. Generalnie nie wiem ile czego używać Nie chciałbym przesadzić i po jednej korekcie stracić wszystkie środki, które mam na chwilę obecną. Generalnie powiedzcie mi co w jakiej kolejności robić Poza tym chciałbym wiedzieć jak używać z głową UC? Którą stroną Monster Shinem mam go wcierać? Sorry za tak banalne dla większości z Was pytania ale lepiej pytać niż potem sobie pluć w brodę Z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam
aro_77 Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2011 W jakim celu NXT i FK 1000P? UC - zolta strona Tri Color'a - ilosc taka bys potrafil wypracowac, powtarzasz czynnosc na fragmencie do satysfakcjonujacego rezultatu Wosk - Czarna strona albo meg's piankowy - ilosc niewielka, musi zostac na lakierze delikatna mgielka. Kolejnosc oczywista: Mycie, Glinka, splukanie, UC, LP, FK1000P
blaszczu Opublikowano 26 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2011 W jakim celu NXT i FK 1000P? No do nawoskowania auta chyba oczywiste Wziąłem 2, żeby mi starczyło na dłużej - raz użyję jednego, potem drugiego i będzie Poza tym mam 2 auta pod swoimi skrzydłami więc wolałem wziąć 2 woski
rogo Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2011 No do nawoskowania auta chyba oczywiste Wziąłem 2, żeby mi starczyło na dłużej - raz użyję jednego, potem drugiego i będzie :good: nie wiem czy dobrze rozumiem - do jednego auta przy jednym woskowaniu chcesz aplikowac 2 woski ?
blaszczu Opublikowano 26 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2011 No do nawoskowania auta chyba oczywiste Wziąłem 2, żeby mi starczyło na dłużej - raz użyję jednego, potem drugiego i będzie :good: nie wiem czy dobrze rozumiem - do jednego auta przy jednym woskowaniu chcesz aplikowac 2 woski ? Nie. Kupiłem sobie na przyszłość Swoją drogą mam pytanie co do UC - czy po wtarciu trzeba go przecierać mikrofibrą?
lakikwap Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2011 czy po wtarciu trzeba go przecierać mikrofibrą? tak, i później kontrola i znów wpracowywyanie w to samo miejsce (dopóki efekt będzie wystarczający). Dodam że owiele lepiej nałożyć, wetrzeć, przetrzeć mf i znów to samo, niż trzeć długo tą samą pastą.
aro_77 Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2011 Podpatrz na to: Postaraj sie recznie zasymulowac DA
pLaYmAn Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2011 blaszczu: kupiłeś normalne opakowanie FK, widziałeś jaka ta pucha jest wielka ?
yukon Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2011 na dodatek śmierdzi jak pasta do butów może ktoś powie ile leży mu na felgach?
pLaYmAn Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2011 yukon: długo, nie powiem ci ile, ale prawie całą zimę wytrzymał (myślę, że jakieś 2 miesiące)
yukon Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2011 no to mam nadzieje, że dobrze zainwestowałem kolejne pieniądze zdaję sobie sprawę, że wpływa na to dużo czynników. jak na ojca aucie wytrzymają miesiąc to będę zadowolony.
blaszczu Opublikowano 26 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2011 blaszczu: kupiłeś normalne opakowanie FK, widziałeś jaka ta pucha jest wielka ? Niestety nie, kupiłem tylko tester
spons Opublikowano 27 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2011 śmierdzi jak pasta do butów Moze ja jestem jakis inny ale mnie sie ten zapach podoba
yukon Opublikowano 27 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2011 chyba lubisz dać sobie w dechę dziewczyna brata jak dorwała lusso tekst "a mogę posmarować sobie łapki?", na FK nie chciała nawet patrzeć.
aro_77 Opublikowano 27 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2011 spons, mnie takze ale nie chcialem pierwszy pisac
lakikwap Opublikowano 27 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2011 pLaYmAn, a dawałeś jakiś cliner pod ten fk na felgi??? Lusso mnie zaskoczył twardością, twardy pieron jak kamień.
rogo Opublikowano 27 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2011 blaszczu: kupiłeś normalne opakowanie FK, widziałeś jaka ta pucha jest wielka ? fakt, jak ją zobaczyłem to było spore zaskoczenie, zdjęcia jej wielkości nie oddają [ Dodano: 27 Marzec 2011, 13:33 ] chyba lubisz dać sobie w dechę dziewczyna brata jak dorwała lusso tekst "a mogę posmarować sobie łapki?" fakt Lusso świetnie pachnie
Jan Wronowski Opublikowano 27 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2011 Swoja drogą jestem ciekaw czy jest jakiś zapach do auta przypominający zapach Lusso...
rogo Opublikowano 27 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2011 Swoja drogą jestem ciekaw czy jest jakiś zapach do auta przypominający zapach Lusso... zawsze można kupic małą puszkę Lusso i trzymac gdzieś pod siedzeniem
Administrator Evo Opublikowano 27 Marca 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2011 Swoja drogą jestem ciekaw czy jest jakiś zapach do auta przypominający zapach Lusso... Zapach kokosowy Chemical Guysa jest moim zdaniem dosć podobny.
Jan Wronowski Opublikowano 27 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2011 Ale gdzie go można dostac [ Dodano: 27 Marzec 2011, 21:54 ] Dobrze znalazłem http://www.sklep.car-spa.pl/pl/product/ ... hener.html ale czy jest to zwykłe opakowanie czy cały galon? Na zdjęciu widnieje cały galon natomiast cena jest jak za "zwykle" opakowanie..
blaszczu Opublikowano 27 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2011 Panowie nie róbcie mi OT bo to nie temat o woskach Jak myślicie lepiej glinkować element i po tym nakładać od razu wosk uprzednio stosując cleaner czy glinkować całą furę a potem dopiero się woskiem zajmować?
firmek Opublikowano 27 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2011 Blaszczu, glinkuj cale auto. Potem dobrze wytrzyj. Moze sie okazac, ze bedziesz musial je umyc po glinkowaniu.
lakikwap Opublikowano 27 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2011 raczej trzeba będzie umyć, sam zobaczysz
Rekomendowane odpowiedzi