Skocz do zawartości

Chemical Guys Black Light - hybrid radiant finish

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nakładaj cienką warstwę, bardzo łatwo jest nałożyć go cienko. a nie musisz wcierać jak cleaner ( w sensie wypracowania jak SRP), tylko delikatnie bo moim zdaniem nic nie zdziałasz :) druga warstwa na pewno nie zaszkodzi tylko odczekaj chwile

Opublikowano

Przecież to jest AIO, które posiada mikrocząsteczki ścierne a więc wypracowanie go na lakierze jest jak najbardziej słuszne. Pamiętaj jeszcze aby przed nałożeniem wosku a starciem resztek poczekać około 30 min.

Przy aplikacji jako zabezpieczenie można go tylko rozprowadzić i zostawić. Lecz przy aplikacji jako cleaner jednak trochę wypracować pasuje.

Opublikowano

bobas, ręcznie ciężko całe auto "wypracować", mimo, że BL jest łatwym środkiem do nakładania. co innego maszyną na miękkim padzie można praktycznie do zera wypracować, że przetarcie MF to tylko formalność :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Zaniepokojny i podniecony zdjęciami z poprzedniej strony tematu nabyłem dziś CG BL w zestawie z HYBRID V7. Się obada... podzielę się swoimi spostrzeżeniami na atramentowo-fioletowej perle w Volvo :)

Opublikowano

Otóż Panie i Panowie, faktycznie po zaaplikowaniu podwojnej warstwy CG Black Light z odstępami czasowymi zgodnie z zaleceniami producenta, w temp. +15 stopni i po dopieszczeniu V7 - antyelektrostatyczność nieco jakby lepsiejsza niż chociażby tej po zaaplikowaniu Z Carbon... ale daleka od RG 4x4 lub Duragloss 111.

Właściwie najlepsza jaką znam była po tym ostatnim. Po 2 dniach jazdy w krakowskim syfie powietrznym ledwo co osiadło.

Lakier ładnie przyciemniony (coś a'la UDS), czy coś zamaskowało.... hmm ledwo ledwo, może za cienką warstwę kładłem.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
zdjęcie zapożyczone z detailingworld.co.uk

Postaram się w tym miesiącu zrobić test na krycie.

I jak będzie jakiś teścik ? Ja cały czas czekam :) Nie mówię, że teraz zimowy ale jak się cieplej zrobi.

Czekam, bo chciałem na lato wypróbować Gtechniq P1 i póżniej CG (ręcznie wszystko) i nie wiem czy jest sens kupować :o

• 1 miesiąc temu...
  • 2 miesiące temu...