bonart1 Opublikowano 23 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2011 Witam, kupilem gumowe dywaniki do mojej fury, nowe... smierdza... jakis sposob jest na eliminacje "cudownego zapachu gumowca" w aucie... bo to kurcze tak capi a mialem tak pachnaco w autku...
proximo Opublikowano 23 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2011 skad ja to znam... niestety mycie apc pare razu duzo nie dalo. Musza sie one "wywietrzyć". Moze ktos ma lepszy sposób
DJ Opublikowano 23 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2011 najlepiej wlasnie wywietrzyc je, dobrze jeszcze jak np deszcz na nie podpada, slonko wygrzeje gume ogolnie przejdzie chrzest bojowy pod chmurka, u mnie pomoglo
bonart1 Opublikowano 23 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2011 jutro wystawiam na tarasie niech poleza przez weekend... dlugo ten chrzest bojowy ma trwac?
rogo Opublikowano 24 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2011 jutro wystawiam na tarasie niech poleza przez weekend...dlugo ten chrzest bojowy ma trwac? zależy od gumy, moje zimowe zakupione na jesień bardzo szybko zwietrzały, ale też jakoś mocno nie śmierdziały
micha-ł Opublikowano 24 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2011 Gdzieś słyszałem że zapach gumy można usunąć węglem aktywnym... (czy jakoś tak), takim z apteki na zaparcia czy biegunkę
kempus Opublikowano 25 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2011 Jak to mówią - pachnie chińskimi rączkami ostatnio przechodziłem w markecie obok stoiska z rowerami - śmierdziało gumą na kilometr. Oczywiście rowery z Chin.
miHoo79 Opublikowano 25 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2011 Ozonowanie zabije zapach moze nie calkowicie ale na bank zredukuje
hornet Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Jakiej firmy te gumy, że tak śmierdzą?
citrofan Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2011 jedz na myjnie niech ci przeleca aktywna piana i myjka i powinno troche pomoc
Administrator Evo Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Aktywna piana z myjni na gume to rewelacyjny pomysło
jodan Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Wydaje mi się, że nie powinno mieć to negatywnego wpływu na te dywaniki, w zimę często gęsto jest na nich woda z solą drogową i jakoś się nie niszczą, a poza tym nie jest to znowu tak delikatna guma jak np. w durex-ach.
Administrator Evo Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2011 W kwestii polewania prezerwatyw aktywną pianą nie mam niestety dużego doświadczenia, zmuszony jestem wierzyć na słowo Patrząc po tym jak taka aktywna piana potrafi fajnie zadziałać na uszczelki, zdecydowanie trzymałbym ją zdala od gumy.
jodan Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Na pewno nie jest to prosta sprawa takie polewanie prezerwatyw , bo trzeba mocno je trzymać żeby ciśnienie wody ich nie porwało Natomiast jeżeli chodzi o dywaniki to zastanowił bym się czy takie mycie w ogóle im pomoże, ja jak kupiłem sobie takie dywaniki to też śmierdziały, myłem je różnymi kombinacjami zarówno płynów jak i technik i nie przyniosło to zbytniego efektu, zauważyłem natomiast, że w przypadku moich dywaników pomogło (oczywiście nie od razu) wygrzewanie ich na słońcu, być może wtedy te różne substancje z dywanika parowały albo coś w ten deseń. Jak dywanik był nagrzany śmierdział strasznie, ale później jak już wystygł w cieniu i później w samochodzie już nie śmierdziały,tak bardzo i tak ten zabieg powtarzałem co tydzień podczas sprzątania środka, aż w końcu przestały śmierdzieć całkowicie
citrofan Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2011 kolego 90 procent myjni czysci w ten sposob dywaniki gumowe i jeszcze odbarwionych nie widzialem.nikt nie robi tego dimerem 1:3 i cisnieniem 200bar.pozdrawiam
Administrator Evo Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Na całe szczęście żadna myjnia nie stanowi i długo nie będzie stanowić wzoru dla tego forum.
pietras_wawa Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Mi po jednym sezonie przestały tak walić. Kupiłem takie jedne z TESCO
bonart1 Opublikowano 10 Lipca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2011 nie smierdza.... po 2-3tyg (bo sam juz nie pamietam jak dlugo po prostu lezaly na odkrytym tarasie gdzie padal deszcz, slonce grzalo itd) guma juz nie ma zadnego zapachu... wyglada na to ze nie ma innego sposobu jak oddzialywanie zjawisk atmosferycznych... dlugotrwale...
emes Opublikowano 11 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2011 Smród gumy świadczy o jej niskiej jakości. Nie ma opcji żeby markowy produkt wydzielał takie zapachy...
bonart1 Opublikowano 12 Lipca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2011 kupione na allegro, od jakiegos polskiego rzemieslnika...
krzysztofjarzyna Opublikowano 22 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2016 W kwestii wyboru dywaników samochodowych polecam poczytać artykuły na ten temat. Od siebie mogę zaproponować tradycyjne dywaniki gumowe - tanie i proste w czyszczeniu. Jak się zniszczy to nie żal wyrzucić a jednak welurowe swoje kosztują.
nefifer13 Opublikowano 6 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2017 Jak gumowe to tylko firmowe np: Petex, Geyer & Hosaja, Rezawplast , Rigum.Trwałe, dobrze dopasowane do modelu auta i nie śmierdzą.
hardy_pol Opublikowano 14 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2017 Jeszcze firma Negro. Miałem w 2 samochodach - nie śmierdziały i się nie przesuwały
Rekomendowane odpowiedzi