Subaru Posted March 21, 2011 Report Share Posted March 21, 2011 Czy ktoś używał tego środka? Jak on się spisuje? W jaki sposób to nakładać i jak polerować, bo z tego co widzę to konsystencja dosyć rzadka. Czy dobrze będzie wyglądać na czarnym lakierze? Wiem że to nie jest Swisvax ale za tą cenę wygląda ciekawie, dlatego chciałem poznać Waszą opinię, szczególnie tych którzy używają. Długo się utrzymuje na lakierze? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yogi Posted April 8, 2011 Report Share Posted April 8, 2011 ja go mam łatwo się go nakłada szybko schnie i łatwo się go ściąga - jest taki że trochę pyli na żółto, brudzi nielakierowane elementy, nie potrafię Ci określić jak długo się utrzymuje..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormsystem Posted April 9, 2011 Report Share Posted April 9, 2011 Czy dobrze będzie wyglądać na czarnym lakierze? Za tą kasę będzie wyglądać świetnie , jedyny minus tego preparatu to jest to co wymienił kolega powyżej ( pyli i zostawia nalot na plastikach ) - Mało nakładaj i bądź ostrożny wobec porowatych plastików . Nielsen jest generalnie O.K. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DAMIAN1991 Posted April 9, 2011 Report Share Posted April 9, 2011 O w Końcu jakaś opinia.. bo Widziałem to u Siebie ale nie chciałem ryzykować... Co do Pylenia sporo jest wosków które jak wysychają to pylą.. (jeśli chodzi o niżej budżetowe) Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormsystem Posted April 10, 2011 Report Share Posted April 10, 2011 Co do Pylenia sporo jest wosków które jak wysychają to pylą.. (jeśli chodzi o niżej budżetowe)Ale to nie jest wosk tylko politura ( sealant ). Mała zawartość teflonu czyni Go niezłym produktem Link to comment Share on other sites More sharing options...
DAMIAN1991 Posted April 11, 2011 Report Share Posted April 11, 2011 O to Przepraszam za Mój błąd... Jeśli mówicie ze Nie zły to przy następnym przypływie gotówki chyba się skusze Link to comment Share on other sites More sharing options...
Subaru Posted April 11, 2011 Author Report Share Posted April 11, 2011 Ja już zamówiłem u kolegi Kanara A co do pylenia - czy ten pył nie będzie powodował rys przy polerowaniu? Najpierw nałożyć, odczekać aż wyschnie i dopiero przejechać mikrofibrą, czy może wcierać odrazu? Słyszałem że przy zabrudzeniu plastikowych elementów dobrze jest je potraktować masłem orzechowym - to prawda czy ktoś robił z ludzi wariata? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kanar Posted April 13, 2011 Report Share Posted April 13, 2011 Odczekaj aż wyschnie i dopiero spoleruj, pył z wosku i miękka fibra nic nie zrobią lakierowi. Co do masła, słyszałem ale nie praktykowałem Mocniejsze APC ogarnie temat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
micha-ł Posted April 13, 2011 Report Share Posted April 13, 2011 Słyszałem że przy zabrudzeniu plastikowych elementów dobrze jest je potraktować masłem orzechowym - to prawda czy ktoś robił z ludzi wariata? Prawda. Chyba najlepszy sposób na usuwanie sylikonów i innych białych świństw z nielakierowanych tworzyw. Jeśli nie najlepszy to na pewno najsmaczniejszy Polecam Felix'a bez grudek orzechów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sq8shq Posted April 13, 2011 Report Share Posted April 13, 2011 Słyszałem że przy zabrudzeniu plastikowych elementów dobrze jest je potraktować masłem orzechowym - to prawda czy ktoś robił z ludzi wariata? nie wiem jak plastiki ale np. uszczelki czyscilem bardzo skutecznie zwykla gumka do scierania (taka zwykla ze sklepu papierniczego) Link to comment Share on other sites More sharing options...
harvard Posted August 19, 2011 Report Share Posted August 19, 2011 Czy ten sealant Nielsena dobrze zabezpieczy lakier na zime od powiedzmy wosku sonaxa w mleczku? Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal788 Posted August 19, 2011 Report Share Posted August 19, 2011 Odczekaj aż wyschnie Ile to mniej więcej czasu zabiera przy temp. 20 stopni? bo ostatnio nałożyłem i czekałem ponad 2 godziny a temp było ponad 25 więc już nie wiem Link to comment Share on other sites More sharing options...
yacek _b Posted August 19, 2011 Report Share Posted August 19, 2011 michal788 , dwie godziny to raczej przesada , przy tej temperaturze to 10 min. i powinien byc gotowy do polerowania tutaj do poczytania o tym wosku http://detailingclub.pl/viewtopic.php?f=17&t=444 i nie zwracaj na tytuł linka , wredni są moderatorzy , nie wiem o co poszło miedzy tymi forami to juz mnie nie interesi , ale jest trochę odnośnie tego wosku Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal788 Posted August 19, 2011 Report Share Posted August 19, 2011 tutaj do poczytania dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
harvard Posted October 5, 2011 Report Share Posted October 5, 2011 Zaaplikowałem NGP i powiem Wam że nakłada się łądnie trochę za szybo schnie, poleruje się wyśmienicie no i efekt na parkingu w pracy!!! szok!! Deszczu nie było więc nie mam kropelek z tego co czytałem szału ponoć ma nie być. Polecam! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts