Subaru Opublikowano 21 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2011 Czy ktoś używał tego środka? Jak on się spisuje? W jaki sposób to nakładać i jak polerować, bo z tego co widzę to konsystencja dosyć rzadka. Czy dobrze będzie wyglądać na czarnym lakierze? Wiem że to nie jest Swisvax ale za tą cenę wygląda ciekawie, dlatego chciałem poznać Waszą opinię, szczególnie tych którzy używają. Długo się utrzymuje na lakierze?
Yogi Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2011 ja go mam łatwo się go nakłada szybko schnie i łatwo się go ściąga - jest taki że trochę pyli na żółto, brudzi nielakierowane elementy, nie potrafię Ci określić jak długo się utrzymuje.....
stormsystem Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Czy dobrze będzie wyglądać na czarnym lakierze? Za tą kasę będzie wyglądać świetnie , jedyny minus tego preparatu to jest to co wymienił kolega powyżej ( pyli i zostawia nalot na plastikach ) - Mało nakładaj i bądź ostrożny wobec porowatych plastików . Nielsen jest generalnie O.K.
DAMIAN1991 Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2011 O w Końcu jakaś opinia.. bo Widziałem to u Siebie ale nie chciałem ryzykować... Co do Pylenia sporo jest wosków które jak wysychają to pylą.. (jeśli chodzi o niżej budżetowe)
stormsystem Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Co do Pylenia sporo jest wosków które jak wysychają to pylą.. (jeśli chodzi o niżej budżetowe)Ale to nie jest wosk tylko politura ( sealant ). Mała zawartość teflonu czyni Go niezłym produktem
DAMIAN1991 Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2011 O to Przepraszam za Mój błąd... Jeśli mówicie ze Nie zły to przy następnym przypływie gotówki chyba się skusze
Subaru Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Ja już zamówiłem u kolegi Kanara A co do pylenia - czy ten pył nie będzie powodował rys przy polerowaniu? Najpierw nałożyć, odczekać aż wyschnie i dopiero przejechać mikrofibrą, czy może wcierać odrazu? Słyszałem że przy zabrudzeniu plastikowych elementów dobrze jest je potraktować masłem orzechowym - to prawda czy ktoś robił z ludzi wariata?
kanar Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Odczekaj aż wyschnie i dopiero spoleruj, pył z wosku i miękka fibra nic nie zrobią lakierowi. Co do masła, słyszałem ale nie praktykowałem Mocniejsze APC ogarnie temat.
micha-ł Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Słyszałem że przy zabrudzeniu plastikowych elementów dobrze jest je potraktować masłem orzechowym - to prawda czy ktoś robił z ludzi wariata? Prawda. Chyba najlepszy sposób na usuwanie sylikonów i innych białych świństw z nielakierowanych tworzyw. Jeśli nie najlepszy to na pewno najsmaczniejszy Polecam Felix'a bez grudek orzechów.
sq8shq Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Słyszałem że przy zabrudzeniu plastikowych elementów dobrze jest je potraktować masłem orzechowym - to prawda czy ktoś robił z ludzi wariata? nie wiem jak plastiki ale np. uszczelki czyscilem bardzo skutecznie zwykla gumka do scierania (taka zwykla ze sklepu papierniczego)
harvard Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Czy ten sealant Nielsena dobrze zabezpieczy lakier na zime od powiedzmy wosku sonaxa w mleczku?
michal788 Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Odczekaj aż wyschnie Ile to mniej więcej czasu zabiera przy temp. 20 stopni? bo ostatnio nałożyłem i czekałem ponad 2 godziny a temp było ponad 25 więc już nie wiem
yacek _b Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2011 michal788 , dwie godziny to raczej przesada , przy tej temperaturze to 10 min. i powinien byc gotowy do polerowania tutaj do poczytania o tym wosku http://detailingclub.pl/viewtopic.php?f=17&t=444 i nie zwracaj na tytuł linka , wredni są moderatorzy , nie wiem o co poszło miedzy tymi forami to juz mnie nie interesi , ale jest trochę odnośnie tego wosku
michal788 Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2011 tutaj do poczytania dzięki
harvard Opublikowano 5 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2011 Zaaplikowałem NGP i powiem Wam że nakłada się łądnie trochę za szybo schnie, poleruje się wyśmienicie no i efekt na parkingu w pracy!!! szok!! Deszczu nie było więc nie mam kropelek z tego co czytałem szału ponoć ma nie być. Polecam!
Rekomendowane odpowiedzi