aro_77 Opublikowano 24 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2011 Ja bym bral twarda takze ale nie wiem jaki masz stan tego lakieru. Nie mialem do czynienia z tym glaze'm ale ja w ogole nie jestem zwolennikiem glaze'ow. czy ma wygladac "konkursowo" czy trwalosc powloki jest Twoim wyznacznikiem?
Masta Opublikowano 24 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2011 Ja bym bral twarda takze ale nie wiem jaki masz stan tego lakieru. Widać na samym początku posta. czy ma wygladac "konkursowo" czy trwalosc powloki jest Twoim wyznacznikiem? to i to O trwałości decyduje chyba wax, nie? Mam prawie całą butelkę TurtleWax Extream Nano Tech i tak się zastanawiam czy na początek będzie on dobry? Czy od razu kupić Collinite no.476 tylko jak na początek będzie trochę wydatków
aro_77 Opublikowano 24 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2011 Bierz twarda tez bo potem jak sie okaze ze nie masz mocy to nie bedziesz domawial albo na srednim 3 godziny jedno miejsce robil. Z doswiadczen tutaj zgromadzonych wynika, ze glaze moze obnizyc trwalosc nalozonego wosku gdyz nie zwiaze on tak z lakierem dobrze jak by byl samotnie polozony na lakier. Ja nie mam doswiadzcen co do trwalosci bo po polozeniu glaze'u nie wdze roznicy w wygladzie wiec nie uzywam. TurtleWax Extream Nano Tech nie mam pojecia co to jest, nie uzywalem nigdy i nie mam zamiaru...
Masta Opublikowano 24 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2011 Bierz twarda tez bo potem jak sie okaze ze nie masz mocy to nie bedziesz domawial albo na srednim 3 godziny jedno miejsce robil. Właśnie też do takiego wniosku doszłem. glaze moze obnizyc trwalosc nalozonego wosku w takim bądź razie, nie ma co się z tym bawić. TurtleWax Extream Nano Tech nie mam pojecia co to jest, nie znasz żółwika ? To po 205 dać jakiś cleaner?
aro_77 Opublikowano 24 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2011 Napisalem wczesniej - po 105 i 205, a tym samym pelnej korekcie, przelec panele alkoholem izopropylowym i nakladaj wosk.
Masta Opublikowano 24 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2011 przelec panele alkoholem izopropylowym i nakladaj wosk https://shop.bollnasbilvard.se/isopropa ... c-525.aspx masz na myśli takim czymś? Spryskać lakier i szmatką przetrzeć ?
aro_77 Opublikowano 24 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2011 Tak dokladnie takie cos, spryskujesz panel i przecierasz delikatna mikrofibra, najdelikatniesza jaka masz lub musisz kupic W tym samym sklepie kupisz paczke np 3 sztuk.
bobas Opublikowano 24 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2011 Megs show car glaze #7 to bardzo podobny środek do Megs DC Step 2. Jakoś nie zauważyłem aby wielce obniżył trwałość colli 476.
aro_77 Opublikowano 24 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2011 A jak bardzo poprawil wyglad po pelnej korekcie?
bobas Opublikowano 24 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2011 Nie na tyle aby w niego inwestować Dla niewprawionego oka niemal bez różnicy
Rekomendowane odpowiedzi