npiotr Opublikowano 10 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2011 Witam Mam do czyszczenia dostawczaka po firmie budowlanej i plastiki są poplamione farbą olejną i czym to doczyścić? Próbowałem APC, ale to nie daje żadnego rezultatu. Proszę o pomoc.
kanar Opublikowano 10 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2011 npiotr, spróbuj terpentyny, ale najpierw zrób test na plastiku czy go nie uszkodzi, ew, olejek terpentynowy, jest bezpieczniejszy dla plastiku. Sprawa trudna, kiedyś na czyś taki poległem w aucie z miękką deską rozdzielczą która zrobiona była z miękkiego tworzywa które strasznie chłonęło (jakaś skoda to była).
npiotr Opublikowano 10 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2011 aa gdzie kupi taka terpentynę? to jest Renault Master i ma twarde plastiki więc nic nie powinno się stać.
kanar Opublikowano 10 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2011 Olejek terpentynowy w aptece, terpentynę w jakimś budowlanym. Robiłem kiedyś Mastera i rzeczywiście plastiki na desce rozdzielczej są twarde, ale zalecam ostrożność w miejscach: - czarne wstawki w desce (wnęki, półeczki) - plastik na drzwiach przy szybie, tam jest z reguły mocno wytarty od jeżdżenia "na łokciu" przez co wrażliwy na mocne środki czyszczące (bieleje) Jeszcze raz zalecam ostrożność ze środkami o których wspomniałem.
Rekomendowane odpowiedzi