Jump to content

Recommended Posts

Posted

co sądzicie o takim zestawie?

niewiem czy mogę wkleić link ze sklepu, nie chcę łamać regulaminu. Jeśli nie można proszę modera o usunięcie.

link do produktu

122982047112d766.jpg

zapraszam do dyskusji :-]

PS. mam nadzieję, że właściciel sklepu nie będzie miał mi tego za złe ;)

Posted

Chciałbym zobaczyć na żywo różnice po zastosowaniu takiego zesawiku ,bo jakby nie patrzeć pare zł trzeba na to sypnąć i pytanie czy warto.Rysy itd zwykle widać tylko w specyficznych warunkach oświetlenia ,a w trakcie jazdy i tak na drogę zwraca się uwage :P

Posted

hart88, jest test tego preparatu na DW a fotki na SCS sa wlasnie z tego testu i tam dokladnie widac roznice :)

Ja osobiscie polecam, rysy po wycieraczkach czy na bocznych szybach od otwierania sa jak najbardziej to zniwelowania, a prawdziwa roznice widac dopiero wieczorem w miescie :)

Posted

hart88, najwyrazniej nie masz mocno zmeczonej szyby. Rysy widac i to mocno, szczegolnie noca w swiatlach pojazdow nadjezdzajacych z naprzeciwka. Ok, mozna stwierdzic, ze nie kazdy jezdzi noca, jednak w naszych warunkach, jezdzac tylko do pracy przez 3-4 miesiace w roku jezdzi sie po ciemku. Widocznosc przez porysowana szybe jest o wiele gorsza, wzrasta tez efekt oslepienia.

Mi osobiscie rysy po wycieraczkach bardzo przeszkadzaja i z checia bym sie ich pozbyl.

100 zl to nie jest duzo jezli za alternatywe wezmiemy wymiane szyby. Z reszta nie chodzi tylko o koszta, zostaje jeszcze kwestia jakosci wykonania wymiany. Poza tym zestaw starczy na kilka szyb.

Posted

A orientuje się ktoś czy można tym punktowo zadziałać? Z zewnątrz robiłbym całą szybę ale od wewnątrz mam jedną paskudną rysę i nie chciałbym całej szyby polerować tylko z jej powodu.

Posted

Dokładnie tą samą robotę można wykonać kilkoma gramami tlenku ceru na filcowym padzie za ułamek tej kwoty. IMO szkoda kasy. A daje sobie rękę uciąć ze ma ten specyfik w składzie tlenek ceru.

Posted

Marco, pewnie masz racje, ale reki to sobie nie daj uciac bo jedna bedzie ciezko trzymac polerke :)

Pozostaje jeszcze cos takiego jak poczucie bezpieczenstwa. Tzn kupujemy zestaw z srodkiem i dobranymi padami. Inna kwestia, ze w zestawie jest calkiem sporo rzeczy: 4 pady, BP, RainX i tlenek ceru.

Tutaj jest test zestawu, chociaz bardziej istotne jest to ze autor twierdzi, ze kontaktowal sie z producentem w celu uzyskania instrukcji jak uzyc zestawu.

Posted

Przerabialem temat czystego tlenku ceru i moim zdaniem nie przynosi to tak rewelacyjnego efektu jaki gwarantuje nam zestaw Lake Country :)

I nie ma przeciwskazan do pracy tym specyfikiem punktowo :)

Posted

Wg testu który przytoczył firmek, to nic innego jak właśnie tlenek ceru:

Cerium Oxide is a very hard abrasive and will often can take several minutes to break down.
Posted

gdzie mogę kupić taki zestaw? bo załączony link nie śmiga :/

Posted
Przerabialem temat czystego tlenku ceru i moim zdaniem nie przynosi to tak rewelacyjnego efektu jaki gwarantuje nam zestaw Lake Country :)

I nie ma przeciwskazan do pracy tym specyfikiem punktowo :)

hm. a co masz na mysli po dpojeciem "rewelacyjny efekt"? jezeli masz na mysli skutecznosc usuwania zarysowan itp. to do szyb raczej nic skuteczniejszego niz bialy tlenek ceru nie znajdziesz, jezeli chcesz delikatniej i punktowo to uzywasz różu polerskiego (cena nawet nizsza niz bialy tlenek)

Jedynym mankamentem uzywania rozu polerskiego i bialego tlenku ceru jest fakt ze jest w postacji proszku i trzeba samodzielnie dobrac proporcje z woda - jednak cena jest na tyle niska ze mozna spokojnie eksperymentowac (zrobic za mocnej mieszanki sie nie daje, co najwyzej za slaba uzyskasz)

kwestia tzw. "dedykowanych" padow w zestawie to bajka, poniewaz do takich celow uzywa sie zwyczajnych padow filcowych.

Dla mnie ten zestaw to czysty marketing...

Posted

zamówiłem zestaw - podzielę się wrażeniami i fotkami z :ad: przedniej szyby.

Posted

Też czekam z niecierpliwością na test i rezultaty.

Posted

w weekend. Sorki panowie ale nałożyły się II sprawy - praca i goście.

Ale w sobotę atakuje szybę. Już zarezerwowałem w kalendarzu :mrgreen:

Posted

Powalczyłem dziś z przednią szybą.

Efekty praktycznie żadne :thumbdown:

Pochylę się nad tym problemem w tygodniu - może coś źle robiłem.

Nie mniej jednak kombinacja więcej/mniej pasty, dłuższe polerowanie w jednym miejscu, wyższe niższe obroty, płasko padem, padem pod kątem itd nie przyniosły rezultatu.