juventinio2603 Opublikowano 27 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2011 co sądzicie o takim zestawie? niewiem czy mogę wkleić link ze sklepu, nie chcę łamać regulaminu. Jeśli nie można proszę modera o usunięcie. link do produktu zapraszam do dyskusji PS. mam nadzieję, że właściciel sklepu nie będzie miał mi tego za złe
SJake Opublikowano 28 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2011 No za tą kase to się nie ma chyba co zastanawiać
matgym Opublikowano 28 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2011 Ja juz pisalem gdzies na temat tego zestawu, moim zdaniem rewelacja
hart88 Opublikowano 28 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2011 Chciałbym zobaczyć na żywo różnice po zastosowaniu takiego zesawiku ,bo jakby nie patrzeć pare zł trzeba na to sypnąć i pytanie czy warto.Rysy itd zwykle widać tylko w specyficznych warunkach oświetlenia ,a w trakcie jazdy i tak na drogę zwraca się uwage
matgym Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2011 hart88, jest test tego preparatu na DW a fotki na SCS sa wlasnie z tego testu i tam dokladnie widac roznice Ja osobiscie polecam, rysy po wycieraczkach czy na bocznych szybach od otwierania sa jak najbardziej to zniwelowania, a prawdziwa roznice widac dopiero wieczorem w miescie
firmek Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2011 hart88, najwyrazniej nie masz mocno zmeczonej szyby. Rysy widac i to mocno, szczegolnie noca w swiatlach pojazdow nadjezdzajacych z naprzeciwka. Ok, mozna stwierdzic, ze nie kazdy jezdzi noca, jednak w naszych warunkach, jezdzac tylko do pracy przez 3-4 miesiace w roku jezdzi sie po ciemku. Widocznosc przez porysowana szybe jest o wiele gorsza, wzrasta tez efekt oslepienia. Mi osobiscie rysy po wycieraczkach bardzo przeszkadzaja i z checia bym sie ich pozbyl. 100 zl to nie jest duzo jezli za alternatywe wezmiemy wymiane szyby. Z reszta nie chodzi tylko o koszta, zostaje jeszcze kwestia jakosci wykonania wymiany. Poza tym zestaw starczy na kilka szyb.
mutra Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2011 A orientuje się ktoś czy można tym punktowo zadziałać? Z zewnątrz robiłbym całą szybę ale od wewnątrz mam jedną paskudną rysę i nie chciałbym całej szyby polerować tylko z jej powodu.
Marco Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2011 Dokładnie tą samą robotę można wykonać kilkoma gramami tlenku ceru na filcowym padzie za ułamek tej kwoty. IMO szkoda kasy. A daje sobie rękę uciąć ze ma ten specyfik w składzie tlenek ceru.
firmek Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2011 Marco, pewnie masz racje, ale reki to sobie nie daj uciac bo jedna bedzie ciezko trzymac polerke Pozostaje jeszcze cos takiego jak poczucie bezpieczenstwa. Tzn kupujemy zestaw z srodkiem i dobranymi padami. Inna kwestia, ze w zestawie jest calkiem sporo rzeczy: 4 pady, BP, RainX i tlenek ceru. Tutaj jest test zestawu, chociaz bardziej istotne jest to ze autor twierdzi, ze kontaktowal sie z producentem w celu uzyskania instrukcji jak uzyc zestawu.
matgym Opublikowano 3 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2011 Przerabialem temat czystego tlenku ceru i moim zdaniem nie przynosi to tak rewelacyjnego efektu jaki gwarantuje nam zestaw Lake Country I nie ma przeciwskazan do pracy tym specyfikiem punktowo
Kabar Opublikowano 4 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2011 Wg testu który przytoczył firmek, to nic innego jak właśnie tlenek ceru: Cerium Oxide is a very hard abrasive and will often can take several minutes to break down.
sirtrojan Opublikowano 4 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2011 gdzie mogę kupić taki zestaw? bo załączony link nie śmiga
proximo Opublikowano 4 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2011 w tym sklepie co link nie działa troche inicjatywy...
Kabar Opublikowano 4 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2011 http://showcarshine.pl/564-lake-country ... -szyb.html
sq8shq Opublikowano 6 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2011 Przerabialem temat czystego tlenku ceru i moim zdaniem nie przynosi to tak rewelacyjnego efektu jaki gwarantuje nam zestaw Lake Country I nie ma przeciwskazan do pracy tym specyfikiem punktowo hm. a co masz na mysli po dpojeciem "rewelacyjny efekt"? jezeli masz na mysli skutecznosc usuwania zarysowan itp. to do szyb raczej nic skuteczniejszego niz bialy tlenek ceru nie znajdziesz, jezeli chcesz delikatniej i punktowo to uzywasz różu polerskiego (cena nawet nizsza niz bialy tlenek) Jedynym mankamentem uzywania rozu polerskiego i bialego tlenku ceru jest fakt ze jest w postacji proszku i trzeba samodzielnie dobrac proporcje z woda - jednak cena jest na tyle niska ze mozna spokojnie eksperymentowac (zrobic za mocnej mieszanki sie nie daje, co najwyzej za slaba uzyskasz) kwestia tzw. "dedykowanych" padow w zestawie to bajka, poniewaz do takich celow uzywa sie zwyczajnych padow filcowych. Dla mnie ten zestaw to czysty marketing...
Marco Opublikowano 6 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2011 Dla mnie ten zestaw to czysty marketing...
sirtrojan Opublikowano 8 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2011 zamówiłem zestaw - podzielę się wrażeniami i fotkami z przedniej szyby.
adrianekk Opublikowano 9 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2011 ja również oczekuje na zestaw zdam relację może jakieś fotostory jak będzie czas i możliwość
sirtrojan Opublikowano 10 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2011 Dostałem właśnie zestaw. Wkrótce prezentacja działania.
juventinio2603 Opublikowano 16 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2011 robiłeś coś sirtrojan
vhs Opublikowano 16 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2011 Też czekam z niecierpliwością na test i rezultaty.
sirtrojan Opublikowano 16 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2011 w weekend. Sorki panowie ale nałożyły się II sprawy - praca i goście. Ale w sobotę atakuje szybę. Już zarezerwowałem w kalendarzu
sirtrojan Opublikowano 19 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2011 Powalczyłem dziś z przednią szybą. Efekty praktycznie żadne Pochylę się nad tym problemem w tygodniu - może coś źle robiłem. Nie mniej jednak kombinacja więcej/mniej pasty, dłuższe polerowanie w jednym miejscu, wyższe niższe obroty, płasko padem, padem pod kątem itd nie przyniosły rezultatu.
Rekomendowane odpowiedzi