Geno Opublikowano 21 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2011 Witam Mam swoją pierwszą próbę za sobą, mam nadzieję, że nie jest tak źle. Efekty mnie zadowoliły, ale już wiem, czego mi potrzeba więcej - korekty lakieru. W drodze jest już paczuszka z polerką, padami i pastami, tak więc wszystko w swoim czasie Najpierw spłukany myjką Karchera. Potem opryskany APC Megsa z kroplą DodoJuice. Potem umyłem go rękawicą Megsa metodą na dwa wiadra, ponownie DodoJuice. Osuszyłem, wyglinkowałem Blit Hamberem używając wody jako lubrykantu, potem poszło SRP aplikatorem trójkolorowym, na koniec Colli 476. Dodatkowo plastiki i podszybie pociągnięte Bumper Care, opony wymyte szczotką z dodatkiem APC, następnie żel Megsa. Jako, że ciągle się uczę , nie za bardzo mam czas na pracę przy autku, tak więc przyszła relacja z korekty pojawi się przy okazji wolniejszych dni. Jednak na pewno będzie to przed wakacjami, gdyż wtedy rozstaję się z tym pierdkiem i przenoszę się na normalne auto Czas na fotki : 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9.Cuore grzecznie schowane do garażu Pozdrawiam
hart88 Opublikowano 21 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2011 W sumie spoko.Jak na pierwszą akcje to profesjonalnie podszedłeś do roboty Brakuje mi 50/50.Ciekawy kolor
Geno Opublikowano 21 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2011 50/50 pojawi się po korekcie, teraz efekt pewnie by nie zadowalał
DJ Opublikowano 21 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2011 fajny rzadki samochód utrzymuj go dalej w super stanie
Danio Opublikowano 21 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2011 Te świnie, poza oczywistym dodatkiem mocy, spełniają funkcję obrysówek mam nadzieję że się nie obrazisz
Geno Opublikowano 21 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2011 Ja mam luźny stosunek do mojego pudła, jak na 17stolatka przystało Każdy się burzy, bo nie wie, skąd są Subaru Pigi, tak więc poczytaj o nich Mocy fakt, nie wystarcza, ale niecałe 50 kucyków w 550kg masy daje sobie radę
Piciosz Opublikowano 21 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2011 B. fajne autko, ładny kolor i dobre MYCIE
Geno Opublikowano 21 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2011 http://www.fotka.pl/profil/Mikis/albumy ... 1297085559 Tak to wyglądało we wrześniu 09, kiedy to kupiłem autko od "miszcza" dbania o autko, który również miał B1, stan techniczny, jak się okazało, o wiele gorszy od blachy ...
DAMIAN1991 Opublikowano 21 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2011 Jeśli Chodzi o Mycie to Jak dla Mnie Bardzo fajnie wyszło Co do Fotek Ty go Tak Odrestaurowałeś Coś widzę ze ten Luźny stosunek nie jest do końca Luźny I Dobrze P.S. Swoją Drogą Super torba na Zakupy do Miasta idealny a 50 Koni... wierz mi są wolniejsze
Geno Opublikowano 21 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2011 Naprawiam wszytko, co trzeba, zainwestowałem 2x jego początkową wartość, a on i tak się nie odpłaca bezawaryjnością, no cóż, bywa Do miasta i owszem, ale palić to on mało nie pali. Do zrobienia zostały mi tylko tak : - odmalowanie ramion wycieraczek - wklejenie kapselków od felg, ale to dopiero po zmianie na letniaki - wymycie kół od wewnątrz i zabezpieczenie - tylne bębny trzeba oczyścić druciakiem i na czarno psiknąć - zabezpieczyć na wiosnę znów progi - leci do lakiernika na skasowanie purchli z maski, podniesienie jej; skasowanie rdzy z ranty klapy z tyłu i na poprawkę prawego nadkola - polerka - wyprostowanie kierownicy - wypranie jeszcze jednego boczka i dokupienie welurków na lato - wlepy wszystkie wyleciały, na nowe sezon zostaje tylko pedobear z tyłu i świniak na prawym lusterku Ze wszystkim chcę się uporać do sprzedaży, tj. lipca, nie chcę, żeby kogoś spotkało to samo, co mnie kiedy kupowałem autko.
DAMIAN1991 Opublikowano 21 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2011 Wiesz Czasem Inwestuje się dość długo po to by przynosiło satysfakcje a Co do spalania to Mi tu cały Czas nasuwa się moja Przyciężkawa Corsa (1.2 45KM) To jest ponoć miejskie a Żre jak Smok a do Tego Ciężko z Dynamiką... A Twoje Litrowe Coś ma chociaż odejście Tak Przy Okazji Bez Awaryjności życzę P.S. Sorry za OT
Geno Opublikowano 21 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2011 0.8 W zimę 8-9 litrów zawsze wpada, w lato do tych 6,5-7 udaje mi się, pilnując się, zejść.
DAMIAN1991 Opublikowano 21 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2011 Hmm To Jak Na taki silnik to sporo ... ale z drugiej strony to silniki od wirówek i potrzebują swoje by jechać... A Do do Spalania to Corsa 1.2 zima 9-10 lato +- 8 l A to ponoć małe silniki( miejskie) Hmm posiadam też 1.6 w Corsie i mam 100% więcej mocy a spalanie w zimie 8-9 a w lecie to do 6. też da rade zejść..
Detailers Opublikowano 22 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2011 Dla mnie naklejki z prosiakami to wyraźny sygnał, że kierownik danego dyliżansu robi przy aucie więcej niż tankowanie i coroczny przegląd Miło patrzeć na rzadkie zadbane auto
Tomasz KRK Opublikowano 22 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2011 Super się prezentuje to autko! Zdjęcia wyszły bardzo ładnie. W śnieżno-mokrej scenerii czysty samochód robi jeszcze lepsze wrażenie.
Borek Opublikowano 22 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2011 Śmieszne pierdzidełko, troche żeś narobił przy nim bo widać że na początku to dość blado wyglądało. On jest jakoś specjalnie przystosowany do B1 czy fabrycznie tyle waży? mutra, ja tam nie wiem, ale...
Geno Opublikowano 22 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2011 Peeeedo Jedna fotka wnętrza, do połowy pociągnięty Bumper Care, tylko uprałem boczek, reszty niczym nie czyściłem, bo jeszcze nie dobrałem odpowiednich środków. Teoretycznie poprzednik z 630 na 550 odciążył, ale ja tam nie wiem. Mam 2 miejsca w dowodzie, to samo w aucie, więc dziuniek za dużo nie zapakuję, chyba że na pakę gęsiego
Gość Opublikowano 22 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2011 Super naprawdę że dbasz o ten samochodzik Ludzie mają auto za bańkę a stan ich no comment Powodzenia w dalszych pracach
Beny.rac Opublikowano 24 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2011 Witam, Moim skromnym zdaniem efekt pracy widać - autko prezentuje sie bardzo ładnie ... Powodzenia w dalszych Modach
Tomsky Opublikowano 12 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2011 No praca mega, wrzuc i CRvałe, pozdro genek wrzucam Kiemry ktoregos dnia
Rekomendowane odpowiedzi