Setop Opublikowano 3 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2011 Ta z pierwszej strony kosztuje 849 dolców - jakies 2377zł, ta z 2 strony po doliczeniu Vat 2600 - nie ma aż takiej dużej różnicy a w razie czego masz na miejscu gwarancję.
bobas Opublikowano 3 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2011 raczej 568$ ale doliczając cło i resztę opłat wyjdzie podobnie.
GPR Opublikowano 4 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2012 Odświeżę, czy ktoś używał/używa maty ?!
masa140 Opublikowano 4 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2012 Ja też odświeżę temat. zajonc kupiłeś tą matę ?
zajonc Opublikowano 4 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2012 Temat ucichł, ponieważ mata na razie by na siebie nie zarobiła
faraon3021 Opublikowano 19 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2013 Kolejne odgrzewanie tematu. W garazu mam wode, ale nie mam odplywu, i pomyslu lepszego niz taka mata.
Pavlik Opublikowano 19 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2013 faraon3021, no to pacz: https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater
faraon3021 Opublikowano 19 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2013 Fajne. Nie "wypaczalem" tylko ceny. A samemu to niekoniecznie mam czas na takie zabawy Druga sprawa ze garaz wynajety i zbyt duza inwestycja nie wchodzi w gre.
Pavlik Opublikowano 19 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2013 Nie "wypaczalem" tylko ceny. niska pewnie nie będzie, nawet jeśli sami byśmy to robili, ale pomysł fajny i stylowy
faraon3021 Opublikowano 19 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2013 Jesli to by bylo moje to raczej bym robil odprowadzenie wody i solidna wylewke albo kafle. Trwalsze
jarekrk Opublikowano 28 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2014 Odświeżę temat. Ktoś kupił/stosuje podobne maty? Jakieś nowe pomysły?
jbiz Opublikowano 28 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2014 tutaj używają tak mi się w oczy rzuciło http://www.autospaclub.eu/pl/
Chabsu Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2014 a gdyby zrobic cos podobnego ze starego banera reklamowego?
jarekrk Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2014 Ale co potem z tym brudem? Przecież do studzienki i tak w teorii nie można.
zw1erz Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zawsze można przepompować do jakiejś beczki, tylko nie wiem jaka pompa była by potrzebna
jarekrk Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2014 Czyli można śmiało myć w garażu wynajmowanym nawet, tylko wodę mieć z beczki a po myciu z powrotem brudną wodę wpompować do beczki i wywieźć to do firmy utylizacyjnej.
pawelpp Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2014 Woda po myciu musi iść albo do zbiornika zamkniętego (szambo) albo do kanalizacji miejskiej (do oczyszczalni). Nie może iść w ziemię i do studzienki burzówki. Mozecie też wylać do kibla i też pójdzie do oczyszczalni. Trochę ostatnio oczytałem się w tym temacie.
micrus Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2014 Coś nowego w temacie? Ktoś może użytkuje taką matę/najazd? Mycie na podwórku bez maty u mnie nie przejdzie a na myjce bezdotykowej to nie mycie.
Michael MSTP Opublikowano 2 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2014 Ja również odgrzeje temat, czy ktos na cos sie zdecydował i testował mate naszego rodzimego producenta z poprzedniej strony? tutaj patent o którym ktos wspomina na 1 stronie bodajze to plandeka do auta ciezarowego + rurki pcv Ktos cos takiego juz budował? Jakies rady?
swietlikk Opublikowano 4 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2015 Temat odgrzeje http://www.tuplex.pl/docs/cennik2015.pdf strona 68 , ceny od ~13zł netto za m2 plandeki nieprzepuszczającej wody. Powiedzmy że potrzebujemy około 6m2 takiej maty(3m x 2m) ~90-120 zł brutto. Plus pianka (3-9 zł mb), plus klej do plandek (30-50 zł 500ml MAFIX; 17 zł/800g Bonikol), koszt optymistyczny około 200-300zł. Brzmi fajnie. Plandeka w ogrodniczym 3x3m zielona/niebieska kosztuje około 25-30 zł Ew piszcie do producentów plandek czy są w stanie takie coś wykonać. Ew jakby ktoś z Rzeszowa coś takiego chciał zrobić niech pisze na PW (razem raźniej i coś można wyczarować) Woda po myciu musi iść albo do zbiornika zamkniętego (szambo) albo do kanalizacji miejskiej (do oczyszczalni). Nie może iść w ziemię i do studzienki burzówki.Mozecie też wylać do kibla i też pójdzie do oczyszczalni. Studzienki burzowe idą do rzeki, fakt. Ale czy jak na wsi ktoś zlewa do rzeki szambo, czy inne chemikalia i za to nie beknie to ja wylewając do kibelka z 10 l brudnej wody z piaskiem która i tak idzie do oczyszczalnia będę kryminalistą?Problem z polskim prawem, bo jak auto stoi brudne obłocone na parkingu i leje deszcze przez 3 dni i potem mam ten samochód "wymyty" to nic się nie dzieje, ale jak czyste i regularnie myte autko wymyje pod domem to już trzeba mieć najlepiej oczyszczalnie ścieków. Dramat
pawelpp Opublikowano 4 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2015 świetlikk, widziałeś ten temat ?: viewtopic.php?f=129&t=22299 Może Cię zainteresuje. Co do wylewania szamba do rzeki to ktoś na wsi powinien za to beknąć. Jeśli wylejesz z wiaderka do kibla to nikt o tym nie wie a po drugie to idzie do oczyszczalni, tak samo jak ze studzienek ściekowych. Miałem kiedyś przejścia z myciem auta z zcą Burmistrza-p.o. Komendanta SM Oczywiście przez tfuu..."sąsiadów". Zapytałem go.."Dobra, a gdzie Ty myjesz swoje ciągniki, opryskiwacze i resztę sprzętu? Też jeżdzisz na myjnię?" Zaczął się głupio tłumaczyć, że to na jego podwórku, hehe A to co, u ciebie na podwórku w ziemię nie leci ?
swietlikk Opublikowano 4 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2015 pawelpp tak widziałem temat, Wysłałem zapytanie w sprawie takiej maty do kilkunastu firm w pl, jak na razie mam jedną konkretna odpowiedź ale koszt 360 zł netto (mata 3m x 2m=6m2) samą matę możemy zrobić bez problemu, kłopotliwe jest zabezpieczenie brzegów (pianka wewnątrz) Jeśli samochód ma przejechać po krawędzi, pianka musu każdorazowo "wstawać" Mata z kanałem na piankę dookoła to koszt około 360 zł netto. Koszt pianki trzeba doliczyć. Pianki nie wycenię od razu, trzeba poszukać sensownego materiału. Tylko teraz czy to też nie za małe jest. Bo do mojego pomieszczenia przydało by się chyba większe, ale jak pisałem wcześniej w koszcie 200-300 zł brutto byłbym w stanie sam zrobić jakąś prowizorkę z plandeki ogrodniczej etc. m2 z maila= 74 zł brutto, większe powierzchnie zdecydowanie większy koszt co już jest zastanawiające.\ Wszystko leci w kibel. Edit: Mam info od innych firm: Toruń 680 zł netto Raszyna 450 zł netto
kicaj Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2015 pawelpp tak widziałem temat, Wysłałem zapytanie w sprawie takiej maty do kilkunastu firm w pl, jak na razie mam jedną konkretna odpowiedź ale koszt 360 zł netto (mata 3m x 2m=6m2) samą matę możemy zrobić bez problemu, kłopotliwe jest zabezpieczenie brzegów (pianka wewnątrz) Jeśli samochód ma przejechać po krawędzi, pianka musu każdorazowo "wstawać" Mata z kanałem na piankę dookoła to koszt około 360 zł netto. Koszt pianki trzeba doliczyć. Pianki nie wycenię od razu, trzeba poszukać sensownego materiału. Tylko teraz czy to też nie za małe jest. Bo do mojego pomieszczenia przydało by się chyba większe, ale jak pisałem wcześniej w koszcie 200-300 zł brutto byłbym w stanie sam zrobić jakąś prowizorkę z plandeki ogrodniczej etc. m2 z maila= 74 zł brutto, większe powierzchnie zdecydowanie większy koszt co już jest zastanawiające.\ Wszystko leci w kibel. Edit: Mam info od innych firm: Toruń 680 zł netto Raszyna 450 zł netto Czy to są ceny za matę 3x2?? Jaka jest gramatura materiału z którego proponują zrobić matę?
pawelpp Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2015 A dlaczego z kicajem nie pogadasz,zamiast kombinować ? Rabat forumowy może dostaniesz :-) W temacie z linku j.w. podał: "Cena przykładowego basenu 6m x 4m x 6cm (na zrobienie wychodzi 31m2 materiału, pojemność to 150l)- 600 zł + wysyłka"
swietlikk Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2015 Kicaj tak 3m x 2m, gramatura materiału wg informacji to 650g/m2 W domu mam próbki materiału na baner, ~310g/m2 lub 200g/m2 hm za cienkie, 510g/m2, w miarę, 650g/m2 wydaje mi się za grube. Nie wiem czemu ale zdjęć nie widzę żadnych odnośnie twojego produktu. Pawelpp na dzień dzisiejszy 6m x 4m to za dużo, szukam coś na wielkość dużego auta +- kilkanaście cm.
Rekomendowane odpowiedzi