blaszczu Opublikowano 13 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2011 Witam! Mam nadzieję, że pomożecie. Ostatnio rozbierałem całą deskę rozdzielczą, gdyż zmieniałem jej podświetlenie i zauważyłem, że plastik, który jest przed zegarami jest bardzo zmatowiały co też ogranicza widoczność zegarów Jak go spolerować? Da radę zrobić to ręcznie? Liczę na Waszą pomoc! Pzdr, Maciek
SJake Opublikowano 13 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2011 Da radę. Najwygodniej jednak użyć maszyny. Dobór pasty i pada wg własnych możliwości - byleby w miarę miękki, a pasta tłusta i o małej gradacji.
Moderator rychu Opublikowano 13 Lutego 2011 Moderator Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2011 Tak samo jak reflektory wypolerujesz szybkę zegarów. Można plastixem albo jakąś delikatną pastą do lakieru. Jak masz wyciągniętą tą szybkę to powinieneś dać radę ręcznie. Ja wczoraj próbowałem na zamontowanej ale dostęp kiepski i efekty marne. Poszukaj na forum bo jest kilka relacji o takich operacjach.
blaszczu Opublikowano 13 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2011 Czyli jaki pad i środek konkretnie polecacie?
smalec Opublikowano 13 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2011 blaszczu, tylko uważaj, bo ja się u siebie zabrałem do tego, a szybka wzięła i się pękła
Moderator rychu Opublikowano 13 Lutego 2011 Moderator Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2011 Próbowałem SSR1 na padzie Tri Color ale miękką stroną. Chyba lepszy byłby aplikator bawełniany.
jagmar Opublikowano 13 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2011 myślicie że UC też będzie dobry do takiej operacji ?
Justyna Opublikowano 13 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2011 blaszczu zerknij tu: http://www.carnauba.pl/academy/article/ ... krwy-zegarów.html
SzaKal Opublikowano 13 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2011 spróbuj Poorboy's World SSR http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... ght=#52783
blaszczu Opublikowano 13 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2011 myślicie że UC też będzie dobry do takiej operacji ? Teraz będę polerował na wiosnę całe auto UC więc fajnie jakby się nadawało blaszczu zerknij tu:http://www.carnauba.pl/academy/article/ ... krwy-zegarów.html O coś takiego mi chodzi
Borek Opublikowano 13 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2011 blaszczu, UC polerowałem niedawno tylne lampy w kolegi Lanosie i wyszło bardzo dobrze, a plastik zegarów to to samo więc śmiało atakuj
blaszczu Opublikowano 13 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2011 A powiedzcie czy wcześniej trzeba użyć papieru ściernego czy od razu bezpośrednio na plastik?
Marco Opublikowano 13 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2011 Zadnych papierow,ocipiales?! Chcesz sobie narobic roboty? Delikatnie pasta i wystarczy. Papierami to sie robi mocno zniszczone i matowe reflektory ,a nie szybke od zegarow.
wojciechch Opublikowano 14 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2011 http://www.detailingworld.co.uk/forum/s ... p?t=195338 zerknij tutaj.
maly_marcin Opublikowano 14 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2011 Tak jak Marco napisał, żadnego papieru. Jeśli będziesz brał UC to spokojnie da radę. Tu masz efekt po Swirl'X, aplikator bawełniany, dwa przejazdy - pierwszy z mocniejszym dociskiem (tak, by nie pękła szybka), a drugi lekko - po 'mocnym' mogą Ci zostać leciutkie ryski, które później spokojnie zejdą - sam ocenisz i będziesz widział pod mocnym światłem. Gdzieś to zdjęcie już kiedyś dawałem.
blaszczu Opublikowano 18 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2011 Panowie a pastą tempo mógłbym to przepolerować? Bo Meguiar`sa będę kupował dopiero koło marca-kwietnia a teraz mam rozebraną całą deskę rozdzielczą i wolałbym teraz to zrobić Więc jak?
mutra Opublikowano 18 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2011 to już lepiej smartwaxem, którego przecież posiadasz
blaszczu Opublikowano 18 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2011 to już lepiej smartwaxem, którego przecież posiadasz Nie posiadam Smartwaxa A skąd to przypuszczenie?
mutra Opublikowano 18 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2011 Pardon, pomyliłem Cię z innym użytkownikiem (z racji samochodu). Mój błąd. Odnośnie zegarów - masz jakąkolwiek słabościerną pastę? (poza Tempo)
blaszczu Opublikowano 18 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2011 Pardon, pomyliłem Cię z innym użytkownikiem (z racji samochodu). Mój błąd.Odnośnie zegarów - masz jakąkolwiek słabościerną pastę? (poza Tempo) Nie mam nic na chwilę obecną Chcę kupić po prostu coś taniego czym bym to ogarnął Więc co możecie polecić?
firmek Opublikowano 18 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2011 Moze testery SSR1 i SSR2 (linki do jednego z sklepow)
Marco Opublikowano 18 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2011 Tempo to sobie możesz przepolerować wiesz co Nie nadaje się do tego typu rzeczy.
pLaYmAn Opublikowano 18 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2011 SSR2 i PlastX nakładane aplikatorem z mikrofibry dały u mnie bardzo dobre efekty
blaszczu Opublikowano 18 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2011 W takim razie zainwestuję w ten tester 17 zł to nie majątek A do reflektorów też się nadaje?
Rekomendowane odpowiedzi