Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam

Przegrzebałem trochę forum szukając odpowiedzi ale, mówiąc szczerze nie znalazłem nic konkretne i jednoznacznego(może poświęciłem na to trochę za mało czasu). teraz przejdę już do rzeczy, w jakim celu używamy sealnt i jaki najlepiej wybrać. Osobiście miałem okazję używać, nakładać zaino (nie pamiętam oznaczenia, kolor różowy). Drugą rzeczą jaką chciałbym się dowiedzieć jakiś dobry środek do felg w kolorze czarny mat. Wiem że swisswax produkuje wosk do lakietu w macie ale czy sprawdzi się to do felg oraz czy moze jest równie dobra a tańsza alternatywa. Ostatnią sprawą jest gdzie w polsce mogękupić polecane produkty.

Na koniec dodam że używam wosk sonaxa 100% carnauba.

pozdrawiam

Michał

Posted

Woski dzielimy na naturalne(zawieraja carnaube),hybrydy i syntetyczne czyli sealanty. Sealanty charakteryzuja sie zazwyczaj wysoka trwaloscia i pozadanym efektem wet look.Pierwsza czesc pytania wyjasnione ;)

Zaiste na matowe lakiery SV opaque sie sprawdzi ale mysle ze to tylko zabiego mrketingowe-kazdy wosk/sealant sie nada.

Markowe/sprawdzone kosmetyki kupujemy w sklepach internetowych. Ich spis znajdziesz na forum.

Posted
Drugą rzeczą jaką chciałbym się dowiedzieć jakiś dobry środek do felg w kolorze czarny mat. Wiem że swisswax produkuje wosk do lakietu w macie ale czy sprawdzi się to do felg oraz czy moze jest równie dobra a tańsza alternatywa. Ostatnią sprawą jest gdzie w polsce mogękupić polecane produkty.

Dedykowanym woskiem SV do matowych kolorów i folii jest Opaque+cleaner CF Opaque . Ten wosk raczej nie wytrzyma na felgach-spłynie z racji wysokich temperatur. Do felg SV jest autobahn ale nie wiem jak będzie wyglądała felga w macie po aplikacji ww.

Widziałem auto wyłożone czarną matową folią i potraktowane zwykłym woskiem(niededykowanym do folii i matowych lakierów) na małym fragmencie karoserii -wyglądało to jakby ktoś przeciągnął po folii tłustą ścierką zostawiając bardzo dużo smug ciężkich do "dotarcia). Felga może wyglądać podobnie.

Może znajdziesz coś w dziale felgi i opony ;)