Gość Opublikowano 27 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2011 Witam, Posiadam granatowego Grande Punto. Na forum punto poradzono mi użycie następujących kosmetyków do mojego autka: szampon : SmartWax SmartCarWash Glinka: SHOWCARSHINE CLAY BAR ORYGINAL 50g Okrągłe rysy: Meguiars Ultimate Compound Cleaner : Poorboys Word Professional Polish tester 150ml Wosk: Tester LUSSO ORO WOSK CARNAUBA Auto ma 5 lat i z tego co wiem to nigdy nikt nie woskował go itd.. Ja sam jestem właścicielem od października i na wiosnę planuję odświeżenie lakieru - najpierw wykorzystam kupon (http://www.groupon.pl/oferty/katowice/a ... ice/190516) a następnie będę chciał sam zabezpieczyć autko. Generalnie auto posiada sporo rys (od śladów po kluczach - nie ma to jak mili sąsiedzi), typowych śladów parkingowych (otarte zderzaki - też są lakierowane w kolorze nadwozia), przez otarcia przy bagażniku, które wyglądają że ktoś coś wyciągając przecharatał. Środek też potrzebuje zadbania - plastiki sam teraz tylko psikałem starym dobrym plakiem, a myślę też o wypraniu tapicerki i wyczyszczeniu wszystkich plastików, podłóg itd. Jestem laikiem, nie mam żadnego sprzętu ani doświadczenia w robieniu takich rzeczy, więc proszę o instrukcję i wszelkie rady. Z góry dziękuje!
vanquisz Opublikowano 28 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2011 Witam kolegę z wiochy obok. Zestaw jak zestaw, trochę chaotyczny ale swoje zadanie wykona. Większą uwagę skupiłbym na tym autospa. Za 100zł to możesz dobrze umyć auto a nie wypolerować, nawoskować i wyprać wnętrze. No chyba że tam pracuje stado rumunów W tego typu usługach cena często jest wyznacznikiem jakości. W tym przypadku, to chyba nawet nie są same koszta uzyskania. Baardzo mnie ciekawi efekt końcowy.
Gość Opublikowano 28 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2011 vanquisz, generalnie to jak popatrzysz to oni to robią jako "promocje" i reklamę.. na wszystkich stronach - grupon, gruper, mydeal - tak to działa i nigdy na żadnej usłudze się nie przejechałem korzystając z tych stron. A jakieś propozycje co użyć do czyszczenia środka auta?
vanquisz Opublikowano 28 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2011 No w porządku, ale ja takie reklamy nie łykam. Odejmij vat, lokal, sprzęt, kosmetyki, wode, prąd no i przede wszystkim z 10-15h pracy. Wyjdą 3 cyfry na minusie. Czyszczenia środka? APC, może być Nielsen (dostępny w Katowicach na Brynowie), lub Megs, oraz każdy inny. Po myciu przydałby sie jakiś dressing do wnętrza, PB Natural look jest wg mnie fantastyczny. Poczytaj na forum, wybór jest spory i należy do Ciebie. Jeśli pod pojęciem czyszczenie wnętrza miałeś na myśli tapicerke, to sprawa jest juz grubsza.
Gość Opublikowano 28 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2011 vanquisz, jak to zrobię po zimie to dam znać jak wyszło ... ok to poszukam na forum i w razie pytań będę pisał
yacek _b Opublikowano 28 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2011 CobraM-ce PB NL jest świetnym środkiem do kokpitu ( bardzo ładny zapach ) , ale na plastiku deski fiata może w lecie robić odbicia w szybie ( słoneczne dni ) , dlatego proponuje kupić ci tester PB NL jak i Nielsen Finesse i zobaczysz co ci pasuje . Lakier fiata jest cholernie miękki , zaopatrz się w miarę dobre mikrofibry do wycierania .
Moderator rychu Opublikowano 28 Stycznia 2011 Moderator Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2011 CobraM-ce, Moje propozycje: szampon : SmartWax SmartCarWash -> Duragloss Car Wash Concentrate #901 Glinka: SHOWCARSHINE CLAY BAR ORYGINAL 50g - mam ją i jest OK, teraz bym kupił BH Soft 100g (tyko podobno już ma nie być 100g) bo wychodzi korzystniej cenowo i zbiera najlepsze opinie Okrągłe rysy: Meguiars Ultimate Compound -> OK Cleaner : Poorboys Word Professional Polish tester 150ml -> skoro ma być tester to musi zostać ale przemyśl Dodo LP Wosk: Tester LUSSO ORO WOSK CARNAUBA -> OK, też planuję kupić Do wnętrza również polecam PB NL - ładnie wygląda i świetnie pachnie....
Wesol Opublikowano 29 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2011 Sam miałem brać BH ale już jej w sklepie nie było [ Dodano: 29 Styczeń 2011, 21:17 ] A może tak , Cobra napisz do jakiej kwoty ma być zestaw i coś się fajnego znajdzie
Gość Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2011 no z tego co patrzyłem to z jakimś APC do deski i wnętrza plus PB NL powinno się zamknąć w okolicy 250zł (oczywiście mikrofibry i takie też muszę kupić)
vanquisz Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2011 CobraM-ce, podskocz sobie do MrCleaner, z Mysłowic to jakieś 15minut. Zamiast wydać te 250zł na 5pełnowymiarowych produktów, których tak nie zużyjesz, weź z 15 różnych testerów + APC + szampon.
Gość Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2011 vanquisz nie miałem pojęcia o takim sklepie w Katowicach . Dzięki za radę, a faktycznie prościej będzie wypróbować więcej produktów szczególnie że nigdy wcześniej nic nie robiłem takiego z autem, więc nie mam doświadczenia i nie wiadomo czy mi nie przejdzie po 1 razie ochota na takie coś
Moderator rychu Opublikowano 30 Stycznia 2011 Moderator Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2011 vanquisz, Ty to jednak jesteś wielkim miłośnikiem testerów Ale pomysł popieram, zawsze można się pobawić większą ilością produktów na które by brakło kasy kupując normalne opakowania. Sam tak robię.
Gość Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2011 no pomysł jest fajny, nie wiedziałem o takim sklepie ... a da to możliwość wyboru większej liczby produktów np. coś do alufelg i opon jeszcze wziąć itd
Rekomendowane odpowiedzi