Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam. Dzisiaj zauważyłem na masce auta odprysk. Jest on mały o średnicy około jednego milimetra, niestety jest głęboki i widać blachę. Boję się ,żeby nie zaczęło się to powiększać i nie wdarła się rdza. Poradźcie co z tym zrobić.

Posted

Rozwiązań jest kilka.

1. Oddać do lakierowania - kosztowne.

2. Oddać (lub zrobić samemu) do zrobienia zaprawki - będzie lekko widoczne.

3. Kupić "kredkę" w kolorze i co jakiś czas po odtłuszczeniu nią maskować odprysk - najtańsza opcja, prócz tej niżej.

4. Nic nie robić.

Posted

W ogóle to dziwi mnie ze na masce 11 letniego auta jest tylko jeden tak mały odprysk. Jak na moje oko na bank była lakierowana.

Abstrahując. Zrobić delikatna zaprawkę. Lakier wprowadź w ten odprysk czubkiem wykałaczki lub nawet szpilki.

Posted
W ogóle to dziwi mnie ze na masce 11 letniego auta jest tylko jeden tak mały odprysk. Jak na moje oko na bank była lakierowana.

Abstrahując. Zrobić delikatna zaprawkę. Lakier wprowadź w ten odprysk czubkiem wykałaczki lub nawet szpilki.

Oczywiście na samochodzie są ryski i drobne odpryski jak to w 11 letnim aucie, ale żaden do blachy ,dlatego o tym piszę. Czyli radzisz bez podkładu, tylko minimalną ilość lakieru? Zaznaczam ,że jestem laikiem w tych sprawach. Pozdrawiam.
Posted

ja też mam odprysk do lakieru jednak u mnei jest również rdza :thumbdown: miałem sobie zrobić to zaprawką ale chyba oddam całe do malowania...

Posted

Mam coś takiego, jeden lakiernik powiedział że nic nie zrobi, drugi u którego będe coś malował zrobi mi to z rysą po kluczu ( ktoś miły przejechał ) za 450 PLN ( w tym ten jeden element ) Koledzy mówią że jak on zrobi to nic nie widać. Odprysk tak na oko 2-4mm średnicy.....

Zobaczymy jak wyjdzie, możesz podjechać do jednego i drugiego lakiernika. PS jaki kolor ? ;)

Posted

Dzięki za rady. Obok mnie jest sklep z lakierami ,to kupię trochę lakieru i zamaluję. Jak dla mnie miejsce odprysku nie musi być idealnie zrobione i niewidoczne ,ważne żeby nic więcej się tam nie działo.