tango Opublikowano 31 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2013 Zastanawiam sie czy UC pomoze w renowacji lakieru na Hondzie Civic z 96 roku - za mojej kadencji nie ruszana, nie liczac mycia na bezdotykowkach. Ponoc Honda ma miekki lakier a ja mam jedynie swoje dlonie i aplikator Kolor butelkowa zielen... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damianldz Opublikowano 31 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2013 Odświeżyć napewno fajnie odswiezy ,jakieś ryski tam też usunie ,ale tego co pełna korekta nie da Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tango Opublikowano 31 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2013 Dzieki, to sprobuje a pozniej zobaczymy Chyba zainwestuje w maske ze szrotu i tam sie pobawie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2013 tango, Jeżeli chcesz to robić ręcznie to po co maska ze szrotu ? Ręcznie UC nic nie zepsujesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzes12 Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2013 a więc UC pomógł na zaschnietę uciązliwe water spoty , jakieś zmatownia. na tricolorze także polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artur3004 Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Panowie jak się ma UC do francuskich lakierów(peugeot 308)chodzi mi o ręczną korektę.Lakier jast w b.dobrym stanie i może UC to błąd,ale chciałbym podbić wet locka,może lepszy w tym wypadku byłby jakiś quik detailer np. chwalony FK 425 zastosowany po myciu.Wspomnę,że szampon który używam to posejdon od velet pro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manio49 Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2013 cleaner->wosk podbije look Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzes12 Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2013 artur3004, na czarnym bardzo fajnie podbija look AF Finale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artur3004 Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Nie wie czy dobrze się wyraziłe z tym wet lookiem,ale chodzi mi o szklistość lakieru czy też efektu oblania lakieru szkłem.Wosk jaki stosuję to FK 1000 co jakiś czas.Lakier to ciemny grafit. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzes12 Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2013 a może spróbuj przed woskiem BH? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tango Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2013 tango, Jeżeli chcesz to robić ręcznie to po co maska ze szrotu ? Ręcznie UC nic nie zepsujesz. Dzieki. To moje pierwsze kroki z taka korekta, wiec nie chce zrobic krzywdy lakierowi. No ale jesli mowisz ze recznie raczej to malo prawdopobobne to pojutrze biore sie do dziela Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daviders Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Oksydację (utlenioną warstwę lakieru) na pewno uda Ci się usunąć. 50/50 uzyskane przez Playmana: Obrazek I moje 50/50 na oplowskim lakierze: Obrazek michałoś chciałbym się dowiedzieć czy ty to robiłeś ręcznie te 50/50? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buka Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Ile UC schodzi na tak na oko na Audi A3 lakierem LC9Z Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manio49 Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Wczoraj ciorałem Mondeo mk3 w kombi i na "one step" myślę że zeszło jakieś 80 ml max (na rotacji) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FSO-Team Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Wczoraj ciorałem Mondeo mk3 w kombi i na "one step" myślę że zeszło jakieś 80 ml max (na rotacji) jaki pad Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manio49 Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2013 żółty wafel urbana, na dachu czerwony płaski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bender26 Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 u mnie zeszlo 300 ml na Honde Accord sedan (pierwsze polerowanie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SSanczo Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2013 do jakiej pasty np menzerny można porównać UCka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2013 do jakiej pasty np menzerny można porównać UCka? 2000-2500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artih Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2013 do jakiej pasty np menzerny można porównać UCka? 2000-2500 Ale sporo więcej wypełniaczy. Moc chyba jednak też ciut mniejsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2013 UC baaaardzo mocno wypełnia, szkoda że nie mam zdjęcia... bawiłem się nim ręcznie na zderzaku, pół godzinki pracy i myślałem, że jest po sprawie ale odtłuściłem powierzchnię i mina mi zrzedła........ głębokie białe rysy powróciły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artih Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2013 No ręcznie o efekty naprawdę ciężko w usuwaniu (nie maskowaniu) rys. Dlatego powątpiewam w tą siłę cięcia na poziomie Menzerny 2500 nawet na maszynie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2013 No ręcznie o efekty naprawdę ciężko w usuwaniu (nie maskowaniu) rys. Dlatego powątpiewam w tą siłę cięcia na poziomie Menzerny 2500 nawet na maszynie. Rozumiem,że przerobiłeś kilka butelek obydwu past,stąd takie wnioski Gwoli wyjaśnienia nazwy menzern wysokich są od gradacji papierów jakie wyciągają,a UC wyciąga 2500 na miękko. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artih Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Kilka butelek UC a obecnie pracuję Menzerną IP2000 (+ 400 i 4000). Moim zdaniem siła cięcia wyraźnie zróżnicowana na korzyść Menzerny (mówię o przetarciu panelu zmywaczem silikonowym po pracy) bo Megs bez przetarcia pokazuje wręcz cuda po wypracowaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Ja pracuje na DA,więc używam past do DA,bo M2500 to była porażka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi