Borek Opublikowano 5 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 Lakier na Golfie 4 2001 rok granatowy akryl. powodzenia na tak twardym lakierze ręcznie usuniesz może 5% rys, resztę tylko wypełnisz. Chyba już lepiej po prostu przesmarować jakimś tłustym AIO np. cherry glaze bo efekt samego zamaskowania będzie podobny, a nie namachasz się tak. Myśl o maszynie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poncho Opublikowano 21 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 Witam, niebawem zamierzam zrobić pierwsza korektę na moim aucie... Pacjent leona 2003 kolor czarny (lakier-bez tragedii ale sporo swirlów i kilka rys) Po glinkowaniu przelecę UC średnim padem flexi a jako finish użyję Swirlix na czarnym urbanie. Nie spodziewam się rewelacji bo to moja pierwsza korekta ale wolę się upewnić czy to dobre połączenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Witam, niebawem zamierzam zrobić pierwsza korektę na moim aucie... Pacjent leona 2003 kolor czarny (lakier-bez tragedii ale sporo swirlów i kilka rys) Po glinkowaniu przelecę UC średnim padem flexi a jako finish użyję Swirlix na czarnym urbanie. Nie spodziewam się rewelacji bo to moja pierwsza korekta ale wolę się upewnić czy to dobre połączenie? Połączenie jest dobre,z pewnością odświeżysz lakier,ale do ideału będzie brakować. Rotacja czy D.A? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poncho Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Połączenie jest dobre,z pewnością odświeżysz lakier,ale do ideału będzie brakować. Rotacja czy D.A? Rotacja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LoozaQ Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 UC na średnim padzie to jedynie połachoczesz ten lakier niestety. Coś tam usunie, ale jakiegoś WOW to bym się nie spodziewał... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poncho Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 W takim razie przelcieć UC białym padem flexi a potem finish Swirlxem na żółtym też od flexi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szalik Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 tez recznie kladlem UC i za przeproszeniem gówno dalo :] szkoda marnowac UC.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzes12 Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 mam nadzieję, że ręcznie zastosowany uc na tricolorze usunie uciążliwe i nie dające za wygraną water spoty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LoozaQ Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 poncho, przechodziłem na swoim Leonie wszystkie etapy, począwszy od UC na gąbce VP Ergo skończywszy na futrze i FG 400. Teraz mam zamiar zaopatrzyć się jeszcze w Kocha Power Cut i jakąś super twardą gąbkę do tego, bo wszystko przed futrem (na gąbkach FG400/UC/SF4000) to było tylko smyranie lakieru, albo, jak to Evo kiedyś napisał, "lekkie odświeżenie"... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pLaYmAn Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 grzes12, powinien dać radę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michałoś Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Da radę na pewno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szalik Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 mam nadzieję, że ręcznie zastosowany uc na tricolorze usunie uciążliwe i nie dające za wygraną water spoty a takie pytanie : po myciu wycierasz czyms auto czy poprostu zostawiasz do wyschniecia ? polecam Ci taka syntetyczna irche: http://www.cleantools.net/products/absorber/ uzywam jej 3rok i jest poprostu genialna, siąknie niesamowicie i nie ma zadnych plamek zaciekow itd, mam u Siebie caaly dach szklany wiec przetestowane i na szybach i na calym aucie pilnowac tylko zeby czysta byla . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michałoś Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Do szyb ok, ale koledze chodziło chyba raczej o waterspoty na lakierze, a tego wycierania irchą bym nie polecał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzes12 Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 mam ręcznik megsa drying towel wm , jest super i oczywiste jest ze zawsze wycieram:) ale auto było na taką niewielką naprawę u lakiernika i opłukał auto twardą wodą i oczywiście nie wytarł mam już uc i tricolor i za tydzień będę działał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szalik Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 no tak tak , tylko pytanie skad sie spoty u niego biora ? moze wyrazilem sie nie precyzyjnie z nazwaniem tej scierki ircha syntetyczna... na moje oko zostawia auto do samoczynnego wyschniecia, niech kupi sobie jakas sciagaczke czy wlasnie taka szmate edit. ok Grzes to zwracam honor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spons Opublikowano 23 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 i jakąś super twardą gąbkę do tego Poszukaj mocno tnacej gabki, a nie twardej, bo taka sie zle pracuje Sam material uzyty do wyrobu pada ma ogromne znaczenie, nie jego twardosc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LoozaQ Opublikowano 23 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 spons, może źle się wyraziłem... miałem na myśli dokładnie to co Ty napisałeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zw1erz Opublikowano 23 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 A co byście polecili jeżeli chodzi właśnie o takie gąbki mocno tnące ale nie bardzo twarde? Bo białą flexi trochę ciężko idzie na elementach gdzie jest dużo załamań. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taisho Opublikowano 24 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 a jak się ma lakier na Fiatach ? konkretnie Grande Punto lakier z 2009 r , UC coś pomoże ręcznie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michałoś Opublikowano 24 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 Na pewno nie zaszkodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taisho Opublikowano 24 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 wiem, ale czy będzie widać jakieś efekty, chodzi mi o zakola....na lakierze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michałoś Opublikowano 24 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 Oksydację (utlenioną warstwę lakieru) na pewno uda Ci się usunąć. 50/50 uzyskane przez Playmana: I moje 50/50 na oplowskim lakierze: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popo Opublikowano 26 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2013 A czy UC da radę usunąć ryski pod klamkami? Jeżeli tak to na czym, bo tricolor jest trochę za gruby żeby tam wejść. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propekMONTER Opublikowano 26 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2013 Słoneczkiem megs'a np. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek WRO Opublikowano 27 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2013 Popo, możesz też użyć do tego mikrofibry jak i FG500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi