Jump to content

ProLight-owe zabawy ;)

Recommended Posts

Witam,

Chciałbym możliwie jak najlepiej zregenerować lakier na moim samochodzie Fiat Punto 95'

Kolor Czerwony, autko ma już 14 latek, było już pare razy polerowane i woskowane ale były to produkty słabej jakości, chodź efekt był w miare zadawalający.

Pacjent jest porysowany, są głębsze rysy, znajdą się też jakieś małe "pendzelkowania" (poprzedni właścicie), po sciągnięciu obecnych wosków auko będzie wyblaknięte.

Najpierw wymyje auto Karcherem z aktywną pianą aby pozbyć się starych wosków.

Posiadam szlifierkę do polerowania z różnymi gąbkami, futro.

Teraz chciałbym zrobić to trochę lepiej jak wcześniej, jakie środki polecacie? (najlepiej nie kosztujące tyle co autko)

Z góry dziękuję za Pomoc i Pozdrawiam.

Poniewaz mam tez niedlugo do odnowienia kilkunastoletnia Mazde MX3 w czerwonym kolorze z mocno utlenionym lakierem, i wieloma defektami, powiem ci co ja polecam bo niejednokrotnie na tym juz pracowalem i efekt jest rewelacyjny. 3M ze starej serii z bialym korkiem(lub z nowej serii z Zielonym z tego co wyczytalem na forum) i futro na poczatek zeby zerwac najwieksze utlenienia lakieru, potem srednio twarda gabka i ta sama pasta, po tym zabiegu lakier jest piekny swiezy i lsniacy. Wtedy sie mozna bawic dopiero w reszte delikatnych srodkow polerujacych i konserwujacych. Dlaczego 3M, bo pracuje sie z nia bardzo czysto w stosunku np do Farecli G3 Ja spodziewam sie troche wiecej pracy bo w jednym miejscu jest na przetloczeniu blachy spolerowany lakier prawie do podkladu, wiec czeka mnie zdecydowanie wiecej pomiarow grubosci lakieru ktore i tobie polecam ze wzgledu na to ze miales juz kilka razy polerowany lakier. Powodzenia

Puntem zaczynam się bawić od niedzieli ;)

Teraz prałem Vectre która przyjechała z niemiec, wyglądała katastrofalnie i śmierdziała, prałem jakieś 4h i efekt zadawalający ;)

Nie mam fotek przed :( ale mam po to się później pochwalę.

nOx, Poszło PW :>

• 1 year later...

Witam, Odświeżam nieco temat, bo zarzucono mi małą aktywność na forum ;)

Czas leci a u mnie dużo się zmieniło, myślę że większosć na +

Od roku jestem posiadaczem dwóch Vectr B

- 96" x25xe kolor Z370 Złoty/szampański trudno sprecyzować

-Wnętrze leci do prania

-Z Zewnątrz korekta lakieru

-Lakierowanie odprysków i punktów korozji, niestety trochę sie tego nazbierało, w przyszłym tygodniu lecę dobierać lakier

-Czyszczenie Felg 16" Oplowskie, przednie wymagają poprawek lakierniczych

-Czyszczenie komory silnika, strasznie tam ciasno, pójdzie karcher w ruch po wyjęciu cewki i komputera, reszta ręcznie, + malowanie niektórych elementów.

-Polerowanie końcówki tłumika

-Korekta lamp, albo zostaną polerowane albo przyciemnione

Mam tylną klapę do testów ;) Uszkodziłem raz klape cofając i ją zachowałem, teraz będzie mi służyć do testów, do zapoznania się z lakierem i testem środkow.

O Drugiej napiszę następnym razem ;)

[ Dodano: 10 Kwiecień 2011, 15:58 ]

nOx

Byłem u was jakiś czas temu po Nilsena bo zabrakło i nie skojarzyłem Was z Forum ;) Ale dostałem ładną mikrofibrę, Dzięki :good: