maciejka Posted January 16, 2011 Report Share Posted January 16, 2011 Witam Chciałem przedstawić swój projekt mini detailingowy tzn komora silnika i wnętrze. Auto świeżo sprowadzone, poprzedni właściciel auto dopuścił to masakrycznego stanu. Zresztą widać to po zdjęciach. Czas pracy to jednej z sierpniowych weekendów piątek przygotowanie, rozebranie wnętrz. Auto nie miało korekcji lakieru gdyż w tym czasie nie wiedziałem o istnieniu forum. Zostało tylko ręcznie nałożona pasta sonax do regeneracji lakieru i wosk różowy by "Renault" Aktualnie zakupiłem polerkę Silverline i będę się uczył jest o tyle dobrze że przedni zderzak jest to lakierowania i tylne błotniki ze względu na delikatne pęcherzyki więc jest na czym trenować Użyte kosmetyki i maszyny: -Odkurzacz zwykły domowy przejęty na potrzeby garażowe marki Daewoo -Odkurzacz piorący pożyczony na weekend z Komfortu -Do silnika Myjka Karcher z serii HDS Kosmetyki i inne: -Rożnego rodzaju fibry m.in Stella, Jan Niezbędny do szyb i luster. -Płyn do prania tapicerki made in Komfort w zamian za pożyczenie odkurzacza -Odplamiacz no name z Komfortu wziąłem razem z odkurzaczem -Pędzelki, szczotka, Rękawica z MF Nigrin do umycia karoserii -wiaderka z ciepła woda -kosmetyki z allegro niby "renault" środek do tapicerki, do mycia silnika, szampon, żel do platików, -Środek do tapicerki matowy z Autoland -Preparaty Sonax m.in Do regeneracji lakieru, Auto politura, Twardy wosk Kosmetyki użyte prze mnie to czysta amatorka ale zaczynam nadrabiać straty, i rozglądam się za fajnym zestawem na sezon. Silnik myślę że od 89r nie był czyszczony oto efekt pracy: po Zostały również wymienione wszystkie możliwe śrubki w komorze silnik na śrubki ze stali nierdzewnej. Po za tym mocowania chłodnicy zostały polakierowane czarnym sprayem. Środek tego auta od samego początku nie zachwycał czystością, jednak na plus było to że fotele są całe nie wysiedziane nie przetarte. Tapicerka brudna, nie powypalana mimo że w aucie poprzedni właściciel Niemiec uwielbiał palić. Oto kilka efektów pracy jak zwykle przed i po. po Na koniec mały detal a cieszy: Myślę że efekt pracy widać, choć pewnie gdyby zostały użyte kosmetyki lepsze efekt były jeszcze lepszy. Proszę o rady i opinie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pLaYmAn Posted January 16, 2011 Report Share Posted January 16, 2011 Bardzo ładna praca, "Gratulacje" Pochwal się autkiem Link to comment Share on other sites More sharing options...
SZyBA Posted January 16, 2011 Report Share Posted January 16, 2011 Gratulacje Jakbyś sprzedawał fotele daj znać super mi sie w nich jeździło Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arth Posted January 16, 2011 Report Share Posted January 16, 2011 Wyszlo bardzo dobrze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukas G Posted January 16, 2011 Report Share Posted January 16, 2011 jeden z moich ulubinych samochodzikow... szkoda ze sie nie mieszcze ;( Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marco Posted January 17, 2011 Report Share Posted January 17, 2011 Powiem szczerze ze od razu widać Twoje zamiłowanie i zapal. Wyszło naprawdę super! I to super kultowe autko. Jeśli jeszcze będzie zrobione na zewnątrz jest szansa na świetnego youngtimera. Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal55yh Posted January 18, 2011 Report Share Posted January 18, 2011 Wyszło świetnie. Czysto, świeżo, jak z znikomym przebiegiem! Gratuluję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOTOSPA Posted January 18, 2011 Report Share Posted January 18, 2011 Klasa! ...kolejna Hania Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts